Трудно съжителство със свекървата.

• 21 427
  • 571
  •   1
Отговори
# 60
Бабата идва на отглеждане. Предположих, че жилището е нейното и на (вероятно покойния) свекър, както и вилата. Така че това е наемът: хляб, съдове, готвене, отмък, примък.

Другият вариант е да отидат в жилище, осигурено от нейните родители, но там пък зестрата ще са нейните родители и отново много от същото.

Няма пълно щастие на този свят, докато / ако не си в твое жилище. Ако не можеш да си го позволиш, така става. Но даже и там мама може да те намери. Няма ли разбирателство с половинката, нищо няма.

# 61
Класика българска. Настанят се у дома на бабата. После рев, че им пречела и търсене на варианти къде да я заточат. Ми изнесете се на квартира, или си купете ваше на кредит. Тя като ви го е дала, очевидно си е мислела, че се задължавате да я гледате и търпите. Стягате си задниците, бачкате повече и плащате я кредитче, я наемче. Или на вилата, ако искате да пестите. Ако никой от тези варианти не ви се нрави, си налягате парцалите и я слушкате.

# 62
Класика българска. Настанят се у дома на бабата. После рев, че им пречела и търсене на варианти къде да я заточат. Ми изнесете се на квартира, или си купете ваше на кредит. Тя като ви го е дала, очевидно си е мислела, че се задължавате да я гледате и търпите. Стягате си задниците, бачкате повече и плащате я кредитче, я наемче. Или на вилата, ако искате да пестите. Ако никой от тези варианти не ви се нрави, си налягате парцалите и я слушкате.

Има граници между здравият разум и простотията, а и не знам дали знаете ама никой на никого не е длъжен, за каквото и да е било. А и защо някой трябва да дава нещо, за да може да получи друго след време ? Това е манипулация за мен.

# 63
  • София
Незнам защо трябва да ходят в нечие жилище и да се създават такива драми като си познават роднините. Изнасят се в тяхно макар и по-малко жилище и проблема е решен.

# 64
Стара българска традиция. Бабата дава, но чака гледане, уважение...
И следва... ама ние не сме ти длъжни. Това че си ни дала, не значи, че ние сме длъжни с нещо. Изчезвай, че ни пречиш.

Ми що са приели?

# 65
  • София
Никога не съм го разбирала това " Ще ти дам ама ще ме гледаш?"...
Ще те гледат само ако им дадеш нещо ли? В противен случай не, така ли?

# 66
  • Варна
И следва... ама ние не сме ти длъжни. Това че си ни дала, не значи, че ние сме длъжни с нещо. Изчезвай, че ни пречиш.

Ми що са приели?

Съгласна съм с теб. Обикновено хората приемат, защото тези неща не се казват в прав текст още в началото. Бабата пък смята, че се подразбират от само себе си и няма нужда да се изговарят на глас, тъй като нейното поколение е живяло с такива разбирания и през ум не й минава, че сега може да мислят по друг начин.

# 67
Тя че е досадна ясно. Но не разбрах защо нямате съдомиялна? За поканите за ядене - не я викай. Ако се сърди да се сърди. Най-много да си тръгне.

# 68

Ми що са приели?

Да си го взима, ама ще се създаде драмата, че няма кой да и готви, а и не е казано че бабата не е млада Simple Smile

# 69
  • София
Много точен коментар на Uncommon - това е наемът. Разбираш ли, авторке, или плащаш наем в пари и живееш спокойно и се разпореждаш в собствения си дом, или плащаш наем от ноември до март , прислугвайки на свекървата.

# 70
По-старите баби като че ли не пушат? Thinking Пушеща жена над 65 не съм виждала... Grinning

# 71
  • Сф
Хах, ако беше проблема в отоплението, половин България щеше да се изнася зимата при младите в града Simple Smile
Тези нрави с "климатика харчи много ток"  и "майка ми е на гости за малко"са леко елементарни. Вие сте си избирали мъжа, би трябвало да сте приели и нравите му Simple Smile Като гледам той решава еднолично кое и как да бъде иначе пишете ставали скандали. Бутате бабата при детето в стаята , че и тулумбичките му изяжда, сигурно докато гледа някой турски сериал Simple Smile, в този тон ще ви посъветвам, че на каквото си постелиш, на това ще лежиш.
Допълвам, ако ще си я отглеждате, в което няма лошо, а натам вървят нещата с времето, по- добре се ориентирайте  към по-голямо жилище, да не се врете един в друг. Но и тук май пак само мъжа ще има думата...

# 72
  • София
Тя че е досадна ясно. Но не разбрах защо нямате съдомиялна? За поканите за ядене - не я викай. Ако се сърди да се сърди. Най-много да си тръгне.

Съдомиялната не се зарежда сама.

Авторката обаче изчезна и не отговаря на въпроси.

# 73
Може да е писала по време на нощната смяна, темата е публикувана в малките часове.

# 74
В тази ситуация има няколко неща за изясняване:

1. Чии е апартаментът. Едно е свеки да се натриса в техния, друго е да се прибира в своя си.
2. При какви условие е даден на младите (ако не е техен). Все пак нещо е обсъждано - едно е да е казала "Подарявам ви го и отивам на вилата", друго е да е казала "Докато е топло отивам на вилата че да ви е по-спокойно". Може мъжът да помни какво е уговаряно, а снахата да предпочита да забрави детайлите.
3. Като продължение на т.2 - бабата може да смята, че давайки апартамента да живеят в него дефакто допринася достатъчно за домакинството и не е длъжна да прави друго. И формално погледнато е права.
4. На вила аз не бих отишла да живея зимата, колкото и да имало печка и радиатор. А и един син не може да изгони майка си все пак.

Решението според мен е младите да си намерят жилище - дали под наем, дали с ипотека и да си отидат на тяхно, а свеки да си живее в апартамента, или да го дава под наем или каквото там реши. Докато са на гости в нейния имот ще им се налага да се съобразяват. Все пак и свеки е човек и не е длъжна да търпи несгоди за да имат младите апартамент.

Общи условия

Активация на акаунт