Тема 2 - Гоблин...и размисли за корейски и китайски вълнуващи драми

• 26 169
  • 780
  •   1
Отговори
# 750
Дано Камея да пусне новата тема Simple Smile
А до тогава ще пиша тук Simple Smile Jirisan e много хубав сериал. Хубави гледки,  криминален елемент, свръхестествен също.Държи те в напрежение. Докато го гледам си мисля защо не направят български сериал с подобна тематика. Имаме достатъчно много величествени планини Simple Smile
Планини имаме, ама откъм актьори имаме само дървета Grinning

# 751
  • гр. София
Joy Да, вярно е. Нещо не се получават българските сериали, пък и недостатъчно качествени кадри Simple Smile. И озвучаването куца. И други забележки имам, те корейците имат много сериали, артисти и въобще всичко Simple Smile

# 752
  • вятърничава
Jirisan e много хубав сериал...Докато го гледам си мисля защо не направят български сериал с подобна тематика. Имаме достатъчно много величествени планини Simple Smile
Планини имаме,но хеликоптери нямаме!Планинските спасители са направо герои!То май и рейнджъри нямаме, горските не смеят да се опълчат на бракониерите.Иначе "Дяволското гърло" беше някакъв подобен опит.

# 753
  • гр. София
Мислех да напиша при коментара си за Дяволското гърло, но не го написах, не може да се сравнява. Имаше идея, но нещо реализацията. Общо взето имат способността да съсипят всеки бг сериал, дори идеята да е супер.

Да съм по темата  подготвила съм си за гледане Secret inspector и The red sleeve. Има преведени по два епизода.

# 754
  • вятърничава
Squid Game изгледан.Добър е, много брутален на моменти,т.е. в повечето моменти Cold Sweat
Забелязах някакви елементи,които нямат значение за сценария,така че няма да ги слагам в спойлер.Майката на ГГ е актрисата,която играеше в Coffee Prince (2007) бабата на Гонг Ю,който пък участва в Squid Game като човека с куфарчето и шамарите Grinning

Друго сходство с Coffee Prince (2007) е един механичен музикален уред /кутия/,който се появява и в двата сериала.
Скрит текст:

Нещото в ляво
Еееех, Гонг Ю .....

# 755
  • България
Аз съм в средата Your Sensibility My Destiny (2021).
И започнаха драмите.
Процентно пак е по-добре от обичайното, все пак 50% спокойствие, но следва "обичам те, обаче отмъщението...".
Но главният е хубав. Grinning

# 756
  • Русия
Процентно пак е по-добре от обичайното,
О, тъкмо вчера се чудех дали да не го изгледам. Благодаря ти, ще зърна. Макар че момчето не е моят принц.

Планини имаме,но хеликоптери нямаме!
О да... Ако България имаше толкова пари, колкото Южна Корея, какви красоти можеха да бъдат показани на света! Между другото, не разбирам, защо корейците практически не показват своите планини. Ако става дума за природа - веднага показват морето.
Те корейците цяла индустрия развиха на празно място при почти пълно отсъствие на добри актьори. Да не говорим за тайците, които изобщо нямат нормално обучение, актьорите са просто ужасни, но затова пък в почти всеки лакорн пъхат реклама на туризъма. Пък българските актьори, режисьори, оператори са с академично обучение, умни, талантливи, красиви. Та те на фона на българските красоти щяха да покорят света! Хей, управници, хващайте идеята!

Последна редакция: нд, 21 ное 2021, 08:15 от Naili

# 757
  • България
Процентно пак е по-добре от обичайното,
О, тъкмо вчера се чудех дали да не го изгледам. Благодаря ти, ще зърна. Макар че момчето не е моят принц.
Има и други хубавци, които често са на екран.

Драмите бяха в около два епизода и пак протича спокойно, толкова спокойно че чак ми стана блудкаво.
Като съвременен сериал - избягвам ги точно заради прекалено многото захар.
Та и тук, на практика гледаме как се ухажват и целуват главните.
Няма кой знае какво действие, няма разследване, има уж някаква интрига покрай отмъщението, но е слаба работа.
Няма да го гледам втори път, няма приключения. Expressionless

# 758
Веднъж се опитах да гледам такъв сериал (само романтика, без интрига); паузирах, за да свърша нещо в другата стая и след 3 часа се сетих, че съм гледала нещо...

# 759
  • Русия
Аз пък последно време точно нещо сладникаво искам, че последните два пъти когато гледах с драма:
1. героите така и не се ожениха, разделиха се, той я търси навсякъде, тя го отбягва, и всичко това съвсем без причина.
2. героинята умря, героят се самоуби заради това.

Тъй че сега ме тегли към сериалчета без сълзи с много малко вълнения.

Когато искам драма-драма, по-добре е да изгледам някой тайски лакорн, защото знам със сигурност, че ще има хубав завършек, каквото и да става преди това.

# 760
  • България
Значи горният ще ти хареса.
Единственото горчиво беше смъртта на сестрата, пиша го без спойлер, за да няма изненади.
Другите са добре, щастливи, включително и втората двойка.
Не ни накараха да заобичаме сестрата, така че нямаше драма. Това е биологичната сестра на главната, другата участва във втората двойка.

# 761
  • гр. София
Мисля, че розовото и захаросаното не пречи да има действие, интрига и сюжет като цяло. Просто ти гарантира, че ще има усмивка на лицето ти в края на сериала. Гарантира ти щастливия край Simple Smile
Аз си гледам  Jirisan, The Red sleeve, Secret royal inspector и Once we get married. Трите са текущи. Сериите излизат всяка седмица.
Последният е от този тип, пълно със захар Simple Smile С български субтитри 6 епизода, с английски всички.

# 762
И аз забелязах инспектора - той е комедия, нали? Мисля скоро да го започна.

# 763
  • гр. София
Забавен, даже пародия. Аз изоставам, на втора серия съм.
 Най-напреднала съм с Jirisan. Изгледани са всички излезли 10серии, последната я гледах с английски субтитри. Той е криминален, текущ е, не е захаросан, дано краят да не е съвсем лош Simple Smile

# 764
  • вятърничава
И аз го следя.
Кой може да пусне нова тема?

Общи условия

Активация на акаунт