Обсъждане на имотни обяви-21

• 33 811
  • 779
  •   1
Отговори
# 120

Купуването на имот няма как да се свърже с работа - след 2 години може да работиш на другият край - тогава кво, продаване на този имот и купуване на нов ли?

Ти пък - те всички високоплатени работни места са в Бизнес парка, местиш се от една сграда в съседната, не в друг квартал. Всички, които не работят в Бизнес парка, са лузъри. Laughing, да си купуват панелка в Люлин или Обеля.

# 121

Купуването на имот няма как да се свърже с работа - след 2 години може да работиш на другият край - тогава кво, продаване на този имот и купуване на нов ли?

Ти пък - те всички високоплатени работни места са в Бизнес парка, местиш се от една сграда в съседната, не в друг квартал. Всички, които не работят в Бизнес парка, са лузъри. Laughing, да си купуват панелка в Люлин или Обеля.

И под наем може. Тези от Бизнеспарка сигурно имат инвестиционни имоти Simple Smile Не се бях сетил - ама личи си, че съм лузър. Mask

# 122
Специалисти, които работят в големи компании и още преди повсеместния хоум офис имаха право да работят от вкъщи,когато решат. И държат да си имат двор и спокойствие. Конкретно аз знам за няколко двойки,които си купиха къщи в Лозен, стана като мода. И тук даже съм чела,че една мацка беше построила къща там. Вие си мислите,че по Лозен,Панчарево и Кокаляне живеят само пенсионери и копаят градинки ли?

Съвсем не, къде съм го написала това за пенсионерите? Баш за тях не става, защото няма удобни магазини и болници. Такива къщи са за млади и активни хора с деца и така по-изразени мераци за живот сред природата. Ама не им пука за ходенето всеки ден на работа, нали сама казваш - имат право да работят от вкъщи. Ми за тях е тази работа. А и хора много - десетки хиляди имоти се продават годишно, а в тези места отиват десетки хора, нали схващаш, че това не е масов пазара, а ниша?

# 123
  • София
Имам приятели, които точно в Яна се изместиха - плавно и постепенно.
Първо летата и ваканции, някой уикенд, сега там си живеят целогодишно.
Всяка сутрин карат децата гимназисти в училише, те работят в БП.
Гледам - няма драма от никого.
Имат и апп до БП, дават го вече под наем.

# 124
Отговорих на база на реално закупени имоти на село защо селата около Цариградско и Околовръстното са по-предпочитани и съответно цената там е по-висока от индустриалната гара Яна. Не съм твърдяла,че това е масов сегмент.

Едните новодомци се похвалиха точно,че им отнема 9 минути от къщата на село до офиса, аз живея в София и не мога да се похваля с такова време.

# 125
  • София
Е, и аз мога да се похваля със същото, но пък всеки търси различно и едни имат нужда от едно, други от друго.

# 126
Отговорих на база на реално закупени имоти на село защо селата около Цариградско и Околовръстното са по-предпочитани и съответно цената там е по-висока от индустриалната гара Яна. Не съм твърдяла,че това е масов сегмент.

По-предпочитани са, нали аз с това се включих в темата Simple Smile И затова в Яна е по-изгодно, а предлага същото. Индустриална е прекалено силен термин, а и каквито цехове има са именно около гара Яна, а самото село Яна е малко в страни и си е село.

# 127
ЧС, аз не коментирам дали в Яна е изгодно, а че върху цената от 140 К там още 140 ще  отидат за довършването, докато си събуе обувките и влезе. След като е с акт 14 само. Те тези 140 ще отидат където и да е къщата, ама на Кьолчес не й се вярва, че сумата е такава. А аз смятам, че е около нея. Което и Горджъс коментираше, кое е скъпото при строежа.
А дали Яна предлага същото като Лозен не знам.

Последна редакция: нд, 21 мар 2021, 18:59 от Анонимен

# 128
Аз за довършването не съм спорила, нито знам на какъв хал е, нито как вървят строителните услуги. Само за локацията писах.

# 129
Попеа, че няма да е това къщата, няма да е, но наистина не вярвам да струва още 140к (нали за евро говорим още? ) .Да кажем грубо 40к за довършване след акт16 . Кое толкова би струвало 100к  от този вид до акт 16? Къщата е маломерна. Вертикалната планировка е направена, има изолация, готов покрив, дограма. Не е упоменато как е решено отоплението. 15-ина к евентуално за някоя система ( термо-помпа, котле...варианти много, предполага се, че при проектирането още би трябвало да е, решено, но да предположим, че не е включено в цената) . Ел.инсталация, ВиК, окабеляване...за тях нямам идея, колко би стрували, но едва ли 80к...та така...
Плоският покрив би бил проблем при голям снеговалеж, риене ще трябва Simple Smile .
Относно локацията:  нормално е  да предопределя цената. Друго не съм и си мислела Simple Smile

# 130
Кьолчес, не ми е работа и не искам да те убеждавам. Няма да ти правя разбивка на разходите.  Споделих нещо, и Горджъс сподели подобно, в темата, която казваш, че следиш, също има такива мнения. Ти щом не вярваш, ами не вярвай, то си е само за твоя сметка. Споделеното има за цел да те предпази от недооценка на разходите, но ти ако не искаш да бъдеш предпазена, това си е твой избор.

Бих ти предложила да отвориш една нова дискусия в онзи раздел с такъв въпрос и да видиш какво ще ти отговорят.

# 131
Проблемът е, че големите разходи са ясни - дребните не са. И като се съберат 100 по 100...

# 132
За дребните е ясно.

# 133
  • София
Вкратце можеш да прочетеш за текущите етапи на един строеж.
https://www.bulgarianproperties.bg/statii-ot-bulgaria/akt-14-akt … -akt-16-2364.html
Оттам тръгват големите суми, такси и таксички. Експертизи, становища и заверки.
Разбира се, довършителни работи и обзавеждане не са за подценяване.

# 134
Село Яна не беше ли онова дето покривите им бяха покрити с един пръст прах от Кремиковци и личеше отдалече, белезникави на цвят стояха? В градината сигурно растат менделеевчета, в обогатена почва с всякакви елементи. И в съседство май се вижда някакво индустриално хале, бонус точки. Адмирации за размаха на начинанието обаче, определено е стилно и с потенциал.

Това в Банкя изглежда сенчесто. А и "реставрирана" на тоя скат може и да значи че е била цялата на пукнатини. Съмнително отвсякъде.

Каквато и да беше целта на занятието, горните два имота не стават. Hands Minus1

ПП И обзавеждането ли го броите като голямо перо? Ми вземайте по-евтини имоти, да ви остава Smiling Imp

Общи условия

Активация на акаунт