Обсъждане на имотни обяви-21

• 33 681
  • 779
  •   1
Отговори
# 570
Адвенчър, разбира се, че всеки има.право да има изисквания, без значение млад или стар. Въпросът е доколко състоянието на пазара отговаря на тези изисквания. В твоя случай , ако търсиш в онзи център около Дондуков, Невски и Президентството, и държиш на локацията, Стара гарсониера е малко вероятно да излезе, защото просто този вид жилища са най-малко. И ако излезе, заради локацията най,-вероятно пак ще е на висока цена, независимо че има нужда от ремонт. Може да дебнеш евентуално НС на вторичния пазар  около Сточна гара или СМГ,  но то няма да е с широко стълбище и високи тавани,  а и цената му пак няма да ти хареса. Отделно дали.е на шумно място, това зависи от случая. Като цяло, колкото повече изисквания имаш, толкова повече.пари трябва да си готов да дадеш на кв метър.
А че СС не се търсело е.мит, особено на топ локации. Тоест, да разчиташ, че.никоъ няма да го иска  за мен е нереалистично.

# 571
  • София
Изобщо не разчитам, че не е търсено и съм наясно с цените. Склонен съм да дам достатъчна сума ако си заслужава, вече съм доста по- наясно с пазара и имам реална представа. Разбира се, говоря за района около местата, които споменах. Не ми е по възможностите да съм в топ център.

# 572
Добре де, аз разбирам ентусиазма и взискателността на младите хора, но идеята на първото жилище е бързо да се изплати и да направите следваща крачка.
Ей тоз блок ми се вижда здравичък
https://m.imot.bg/details/1b161590226451944
Няма балкони, но реиновирано и студ. град.

Не всички млади хора могат да се сложат под общ знаменател. В Студентски не бих живял, предпочитам да пътувам по 40 мин до там, но не и да живея. Не съм от хората, които са фенове на селянията, редовното ходене по клубове и т.н. До момента съм бил все на квартира, където не съм имал почти никакви изисквания. Вече от една година прекарвам времето си на 90% вътре и изобщо не ми е приятно, влие си цялостно ако не ти е добре "вкъщи". Цените са достатъчно високи, че да се правят всякакви компромиси, колкото да се изплати бързо. Панелка в Люлин ли предлагаш да си взема? Гледам на това с жилищата като на нещо супер важно и голямо, за мен това са много пари, които нямам. Намирам го за повече от нормално човек да има своите изисквания, ако ще и на 18 да е. Много хора си се радват и на Студентски, но аз си ценя спокойствието и възможността да излизам в парка и по центъра. Представи си, млад съм, а не бих живял в Студентски, Витоша, Манастирски Scream.

Това от обявата ми прилича на някаква килия. По- скоро бих го помислил за едно от помещенията между етажите, където се държи зимнина, от колкото за апартамент. Ако ще и 2021г. да е правена, аз в килия не мисля да живея.
Погледнах, че пише и имало ап. 60кв.
Но разбира се всеки си преценява.
Малко трудно без да направиш компромис в някакво от отношение.Или цена ще е висока или място няма да е ОК или блока нещо не добре.
Просто на мен ми се видя подходящ компромис за млади хора и първо жилище. Вече не знам. Нито съм го гледала. Нито имам намерение.
Но ти желая успех от все сърце!

# 573
  • София
Какво ще кажете за това: https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c161164669637489

Апартаментът е почти изцяло над гаражи. Сравнително тъмен (спални на север), дневната е на юг но по някое време също се засенчва особено зимата, но пък е доста голяма и изглежда приятно (може би апартаментът е бил 4-стаен и е съборена стена). От друга страна кооперацията изглежда читаво, на удобно място е, има голямо мазе. Гараж на допълнителна цена... Мен ми е скъпичка оферта, но я смъкнаха за месец от 225к на 199, и пак ми се струва че е надценено.

# 574
Адвенчър, поздравления за трезвия поглед! Ще стане, иска се и малко късмет, но и да не се отказваш да търсиш. За да не е прекалено трудоемко, бих те посъветвала да се ограничиш в периметъра, който ти допада, и да не се люшкаш из цяла София. И да проверяваш сам, непрекъснато, да се обаждаш на всяка нова обещаваща  и да питаш точните неща. И ще стане. Успех!

# 575
Адвенчър, много добре си се ориентирал. Пожелавам ти успех в търсенето, все някога ситуацията с пандемията и тревогите на хората ще се стабилизира и ще има раздвижване на пазара.

# 576
  • София
Искрено ви благодаря! Simple Smile

Изчел съм почти всички имотни теми тук и ми бяха мнооого полезни вашите съвети и разсъждения. Най- интересното тепърва предстои. Това с кварталите реших да го тествам по няколко причини и изобщо не го намирам за излишно. Но определено в момента имам доста конкретна зона, където да търся и се фокусирам там.

# 577
Мен ми е скъпичка оферта, но я смъкнаха за месец от 225к на 199, и пак ми се струва че е надценено.
С какво сравняваш дето е на "нормална цена"? Апартамента има камина, вероятно дигат цената заради нея.

# 578
То може да има камина, но може и някой от горните етажи да е избил комина. Пиша го защото съм видяла как едни хора избиха комина в апартамента на последния етаж преди години . Аргумент им беше, кой изобщо ползвал печки на дърва.... Вече нищо не ме учудва. Та не е зле да се проверяват дори и такива неща.
Включително да се пусне водата на всички възможни точки. Просто да се види тече ли, къде тече, друго в синхрон потича ли и подобни Stuck Out Tongue Winking Eye

# 579
За феновете на бъкстон ето една прилична оферта:
https://m.imot.bg/details/1c161725729489114

# 580
Днес се сетих една историйка по повод компромисите, претенциите и т. н
Ще помоля да няма коментари и който желае да си прави извод.
Та значи мои познати семейство с деца, добре платени. Преди 7-8год
 търсеха жилище. Все нещо не им допадаше. В един момент мацката й писва и капарира соц тухларка нисък ет. но широк център. Той в знак на негодувание си я прати да си живее там и да си го плаща. Мацката си  плаща кредита за кратко време, с цена на много лишения. Той продължаваше да търси идеалното жилище... След като си я изплати обаче женичката си пусна обява на висока цена. Продаде и отиде на по ново, на повисок ет. И без да доплаща. Той още търсеше идеала. Спетяваше, анализираше синтезираше инфо и чакаше балона да се спука, но то пък цените се вдигнаха.И така вече е 40+,и скоро беше приютен от вече бившата...че казаха да напусне квартирата. Но, не се отказва да търси идеала... Дано намери

# 581
Аз ти пожелавам да си в състояние да платиш исканата цена на желания апартамент. Защото ще го намериш, но обикновено цената не е кефещият фактор. А дето пишеш за ремонт, пък евтино - да не те разочаровам, но дори и тези, които са за ремонт, ако са на локация - държат цената и не им пука. Инак ти стискам всичките си палци Wink)

# 582
damon1, не знам какво да ти кажа, аз не бих го взела, много е тъмен, с ниски тавани, дневната е снимана на лампа, за да изглежда светла. Нисък етаж с решетки. И има нужда от ремонт, може да не е гробница, все тая, всичко бих ремонтирала, ако трябва аз да живея там. Защо е с чугунени радиатори, от която година е?

И мястото не харесвам, презастроено и нагъчкано. И е Лозенец, ама другия път. Но ти си знаеш, ако ти харесва, пробвай да свалиш цената

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 22:17 от Анонимен

# 583
Румка е права, разликата в цената на продаваем ремонтиран апартамент (ремонтиран като за продажба) и тотал щета, не е много голяма. Пример - панелна гарсониера не в най-търсените квартали тотал щета (1 стая, кухня и баня/тоалетна) е примерно 50К, а същата гарсониера, преустроена на 2-стаен (кухньохол и кухня, направена на малка отделна спалня) е примерно 55-56 К, в същия квартал. Пак казвам - става дума за продаваеми жилища, а не за искани 63 К за ремонт-евтинджос с преустройството, което вече е неразумно висока цена.
Но от друга страна - ремонт можеш да направиш, и по-евтин, и по-скъп, може да е сега и изцяло, а може да е постепенно, но локацията, етаж, изложение, разпределение не можеш да промениш. Разпределението, разбира се, понякога дава възможности за известни преустройства, но не и кардинални. И точно локацията, етаж, изложение, разпределение се вписват в думата "потенциал". Т.е. след ремонт и с течение на годините цената на това жилище няма да пада, а и търсене ще има, ако решиш да продаваш.

# 584
Извода какъв е Cool Baby, слушайте понякога жените си  😊😊😊

Общи условия

Активация на акаунт