Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 10

• 83 814
  • 825
  •   1
Отговори
# 360
Лилироуз,благодаря за куража,лека бременност!!!!
Благодаря!:heart:

# 361
Денис здравей, целя забременяване . Приемам по лекарско предписание Сайкъл баланс и Ортомол натал.
Пия още витамин Е, вит. Д Б12 И ОМЕГА.
Всичките тези неща ок ли са.
Трябва ли да имам някакви интервали между тях.

# 362
Здравейте!Извинявам се,че нахлувам така в темата.Имам направени пълни изследвания,цв.снимка ,хистероскопия,а мъжа ми спермограма през Април тази година в Тутракан при Любомир Бойчев.При мъжа ми всичко е ок,хормонално и при мен,лошото е че съм на 43 и макар с добър яйчников резерв АМХ 2,07 ,според доктора най-вероятно вече съм с влошено качество на яйцеклетките.При хистероскопията бях диатностицирана със синдром на Ашерман и срастванията бяха напълно отстранени,след което ми бе поставен хиалуронов гел.Имам два конкретни въпроса:1.Колко време"издържа" този гел?2.Имам редовен ,но изключително оскъден цикъл след аборт в 8 г.с. през 2016г.Беше се пооправил за 2 месеца след операцията,а сега е още по-зле/само е по.малко болезнен/.Вчера една приятелка ме посъветва да пия бял равнец,но аз мисля че е по-скоро кръвоспираща билка.Някой имал ли е подобен проблем и как се е справил?Ще бъда много благодарна за съветите Ви.Успех на всички!П.С.от 3 месеца пия без прекъсване Прегнаформула по препоръка на доктора,не мисля да я прекъсвам

# 363
Здравей Денис,
моля да ми препоръчаш качествена Омега 3 с високо съдържание на ДХА, която е подходяща за последния тримедтър от бременността?
Благодаря !

# 364
  • София
Денис здравей, целя забременяване . Приемам по лекарско предписание Сайкъл баланс и Ортомол натал.
Пия още витамин Е, вит. Д Б12 И ОМЕГА.
Всичките тези неща ок ли са.
Трябва ли да имам някакви интервали между тях.
Здравей!
Без да погледна състава на една или друга  добавка, не мога да преценя дали е Ок. или не Simple Smile
За приема - всичко се приема след хранене.
Омега 3 + вит. Е на един прием
Вит. Д и В12 - на друг прием

Здравей Денис,
моля да ми препоръчаш качествена Омега 3 с високо съдържание на ДХА, която е подходяща за последния тримедтър от бременността?
Благодаря !
Здравей!
Не следя какво се предлага в БГ - ти си избери нещо ( ако искаш ) и ми го покажи.

# 365
Витамин Е

Това е омегата.

Това е състава на ортомол натал

Сайкъл баланс състав

Имам мутация с която не усвоявам витамини от гр. Б

Б12 ми е мета форма
И пак да питам дали са ок нещата, и дали да добавя нещо още.
С поликистоза съм и не всеки месец имам овулация.
Нямам ИР
Нямам Хашимото. Тсх ми е около 1.5 -1.8
Тат, мат, и др хормони на щитовидната също са на ред.
ХОМА индекс под 1.5
Амх 5
Пролактина също е нормален, много под горна граница.
Имам 2 неуспешни опита инвитро, никога съм нямала забележка по някой хормон.
Нк клетки в норма.
Биопсия ендометриална също всичко в норма.
Правя голяма лигавица, на 14 16 ден е вече цвли 15мм, но според Л. Бойчев не е проблем.
А коментара за неуспешните опити в друга клиника беше именно лигавицата.
Перфектна спермограма
Не задържам фоликули, нямала съм кисти никога.
Благодаря от 🤍

Последна редакция: чт, 05 авг 2021, 12:39 от yoanna789

# 366
  • София
Здравейте!Извинявам се,че нахлувам така в темата.Имам направени пълни изследвания,цв.снимка ,хистероскопия,а мъжа ми спермограма през Април тази година в Тутракан при Любомир Бойчев.При мъжа ми всичко е ок,хормонално и при мен,лошото е че съм на 43 и макар с добър яйчников резерв АМХ 2,07 ,според доктора най-вероятно вече съм с влошено качество на яйцеклетките.При хистероскопията бях диатностицирана със синдром на Ашерман и срастванията бяха напълно отстранени,след което ми бе поставен хиалуронов гел.Имам два конкретни въпроса:1.Колко време"издържа" този гел?2.Имам редовен ,но изключително оскъден цикъл след аборт в 8 г.с. през 2016г.Беше се пооправил за 2 месеца след операцията,а сега е още по-зле/само е по.малко болезнен/.Вчера една приятелка ме посъветва да пия бял равнец,но аз мисля че е по-скоро кръвоспираща билка.Някой имал ли е подобен проблем и как се е справил?Ще бъда много благодарна за съветите Ви.Успех на всички!П.С.от 3 месеца пия без прекъсване Прегнаформула по препоръка на доктора,не мисля да я прекъсвам

Здравейте Simple Smile
Случаите винаги са много индивидуални,  но при мен оскъдният цикъл беше сигнал за много тънка лигавица (след 2 мисед аборта и 3 абразио в 8 и 11 г. с. + реабразио след последния мисед).  Тънката лигавица беше установена при гинекологичен преглед след като потърсих второ мнение за абортите + консултация при репродуктивен специалист.
Мерките,  които се взимат за удебеляването на лигавицата са супер индивидуални -  при някои помагат билки,  при други добавки и/или хормони.

# 367
Какво ви е мнението за Витекс при ИЯР? Този добър ли е https://revita.bg/shop/vitex-fruit-%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%B … D1%83%D0%BB%D0%B8

# 368
  • София
Това е добавка с повече ползи при премено- и менопауза.... и влияе повече на самите симптоми и неразположения, резултат от общото намаляване на хормоните ... или няма да навреди, но няма да е много от полза.
Няма как да повлияе ЯР, защото не влияе на формирането на новите фоликули, не подпомага тяхното нарастване и развитие и така, най-общо да подпомага О.
Влияе на Хипофизата и ако има проблем с връзките ( права и обратна) между нея и яйчниците - там, донякъде, може и да помогне.
Продуктът който посочваш - става.

# 369
Денис, ще съм благодарна ако изкажеш мнение и за моите добавки.

Витамин Е

Това е омегата.

Сайкъл баланс състав

Б12 ми е мета форма
Нямам ИР
ХОМА индекс под 1.5
Амх 5
Нк клетки в норма.
Правя голяма лигавица, на 14 16 ден е вече цвли 15мм, но според Л. Бойчев не е проблем.
Перфектна спермограма
Благодаря от 🤍

# 370
  • София
Денис, ще съм благодарна ако изкажеш мнение и за моите добавки.
Скрит текст:

Витамин Е

Това е омегата.

Сайкъл баланс състав

Б12 ми е мета форма
Нямам ИР
ХОМА индекс под 1.5
Амх 5
Нк клетки в норма.
Перфектна спермограма
Благодаря от 🤍
Не ми показвайте  картинки на продуктите - а какво съдържат продуктите.
Вит. Е - не мога да преценя ( не виждам формата) .... дозата трябва да е 400МЕ/дневно
Вторият продукт - не е най-добрият избор - има доста форми, които не са хубави ... вит. Е в него е токсичен... селена - също
За Инозитола - става

ПП. Ако МЛ е дебела - може да имаш по-високи нива на естрогените, андрогените ... висок инсулин ... направи обременяване с глюкоза ... НОМА индекса не винаги показва ИР

# 371
Благодаря на zyuzia за съвета относно тънката лигавица.Четох в нета за доброто действие на вит.Е,L аргинин ,гинкобилоба и аспирин протект,но малко се обърках.Въпроса ми е към Денис Какви добавки се изписват при тънка лигавица?

# 372
  • София
Благодаря на zyuzia за съвета относно тънката лигавица.Четох в нета за доброто действие на вит.Е,L аргинин ,гинкобилоба и аспирин протект,но малко се обърках.Въпроса ми е към Денис Какви добавки се изписват при тънка лигавица?
Дебелината на МЛ зависи от нивата на хормоните  и ако там има проблем и той не се коригира, добавките няма да помогнат много. Напр. ако няма О. - МЛ е тънка  и това, само с добавки не може да се коригира/повлияе.
Но на въпроса ти, по-пряко действие върху МЛ имат:
Бета- Каротин, Вит. Е, В-комплекс, ВМИ, Омега 7, Астаксантин, Протеин, Колаген тип 1...
ПП.
Гинко билоба и Аспирин - разреждат кръвта, внимавай с тях - колкото са полезни, толкова могат и да ти навредят при бременност ( в най-ранните фази).
Аспирин се назначава от лекар, ако имаш съответните проблеми.
Освен това Аспиринът трябва да е ниско дозиран ... не може да се ползва всеки един аспирин. ( това го посочвам за тези, които не са много наясно за какво точно се приема)

Последна редакция: нд, 08 авг 2021, 12:00 от denis.

# 373
Благодаря,Денис!Имам доказана овулация при ФМ и с тестове.Ще опитам с добавките.ВМИ-масло от веч.иглика ли е?Препоръчваш ли марка за останалите?Благодаря!

Последна редакция: нд, 08 авг 2021, 13:57 от FBID100001272291541

# 374
  • София
Благодаря,Денис!Имам доказана овулация при ФМ и с тестове.Ще опитам с добавките.ВМИ-масло от веч.иглика ли е?Препоръчваш ли марка за останалите?Благодаря!
Не препоръчвам марки, но ако ти си избереш нещо и ми го покажеш, мога да го коментирам - дали е хубав продукт или не.

Общи условия

Активация на акаунт