С какво ви дразнят мъжете /тема №7/

• 56 478
  • 798
  •   1
Отговори
# 540
  • Пловдив
Тези

# 541
Какви ресторанти, какви пет лева? Готвя всеки ден. Аз да не съм милионерка или да ям нещо, което си нямам на идея с какви продукти и как е приготвено.

# 542
  • Sofia
Какви ресторанти, какви пет лева? Готвя всеки ден. Аз да не съм милионерка ...

Милионерите си имат лични готвачи. Wink За това, искрено им завиждам, признавам си.
Готвенето вкъщи, в редките случаи, в които се състои, ни излиза в пъти по-скъпо, защото купуваме почти изцяло био съставки, меса от ферми, екзотични нещица и т.н. Абе, в общи линии, най-скъпите продукти, които се предлагат. И нерядко прекаляваме с големината на порциите.
В кварталното бистро, колкото и съвестно / качествено да готвят, просто няма как да се съревновават с "това". Естествено, че ми е по-изгодно да купувам от там.
Но е факт, че такива вкусни манджи, като в любимата ми гостилничка, може би не съм яла през живота си. А и по този начин мъжът ми има възможността всеки ден да се наслаждава на различни и интересно направени блюда. Simple Smile

# 543
ОК, каква е логиката да купуваш биохрани и месо от пасищни животни в редките случаи, когато готвиш у дома, а за редовното си хранене да поръчваш от кварталното бистро, което готви с продукти от борсата в Слатина или друга подобна бъркоч?

# 544
  • Sofia
Защото ние, с мъжа ми, се храним на 100% различно. Simple Smile Моят режим няма нищо общо с неговия. Вземам порции от ресторантчето само за него, аз консумирам други неща. Това е краткият отговор, разбира се.
Бистрото е собственост на семейство – те хранят децата си със същите ястия, така че вярвам, че не залагат на долнокачествени продукти. Пък и мъжът ми не е маниак на тази тема, той си яде всичко, включително – колбаси, сладки неща, газирано, натурални сокове.
Обаче, спирам, защото не сме много по темата. Simple Smile

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 23:14 от Blаck Cat

# 545
Ризи има и от немачкаеми материи. Много ги уважавам въпросните Joy.
Ама ако трябва за повод строго официална... Определено е кошмар гладенето. То от единия край гладиш, а в другия вече се мачка. Ако ми се налагаше да гладя често такива, бих ги давала на професионална пералня.
Аз готвя всеки ден, ама хич не ми е страст. Хвърлям там разни неща в тенджерата... Joy. По заведенията никой не може да ме убеди че се държи на качество. Поне това което съм яла из Варна...
    ММ мн ме дразни тези дни. Трети човек къса нерви от всякъде, а той мълчи и не взима никакво отношение.
   Да не съм обръщала внимание. Той какво да направел?
    Ами нищо бе. Мълчи си и го остави да продължава в същия дух.
   За наш подчинен става въпрос, който ежедневно ми трие сол, че не съм си вършела добре работата:rage:. На мене ImpRageRageRage
     ПС. Чакаме да намерим друг на негово място и да го махаме. Не за друго, а защото всъщност той не си върши добре работата.

# 546
ММ в кухнята ме дразни най-много. Вчера разчиства хладилника, че той не яде сбръчкан зеленчук и намерил една забравена зелка. Върти си я в ръцете все едно или той или зелката са паднали от Марс, и пита "Какво е това??", ама съвсем насериозно озадачен човека. Тя беше един сплескан модел, ама няма с какво да я сбъркаш, зелка, зелена, какво друго да е, грах?! Rolling Eyes

Донесе - един мокър клисав ориз без подправки с едни варени парченца пилешко месо с варена кожичка отгоре и малко лепкав лук, и вика - ето

Сетих се един стар виц за мъж-вдовец, който се оженил повторно и все натяквал на втората си жена как първата готвела по-хубаво, особено боб, който му бил любимата манджа. Втората съпруга пробвала какво ли не, какви ли не рецепти, а мъжа все се цупи и повтаря, "е не е лошо, ама не е като боба на покойната".
Жената се видяла в чудо, не може да му угоди. Един ден се разплакала, звъннала на приятелка по телефона и се заоплаквала. През това време бобът на печката загорял. Тя изпаднала в ужас, обаче какво толкова, мъжът на него така и така нищо не му се харесва.
Сервирала му загорелия боб и зачакала да я насоли. А той хапнал една лъжица и му светнали очите като никога преди. Станал, прегърнал я във възторг и радостно казал, "Ей, научи се най-сетне! Те това е бобът на покойната!"

# 547
Айхахахахахахх

# 548
Аз затуй спазвах златното правило - никакво готвене преди брака.

# 549
  • София
Аз затуй спазвах златното правило - никакво готвене преди брака.

Във времена, когато хората живеят понякога десетки години заедно без брак, ще е интересно как става това.

# 550
Моят ужасно ме дразни като отваря и затваря хладилника през няколко минути и с въздишка повтаря, че нямало нищо в него. Което съвсем не е така. Иска да каже, че няма точно това, което на него му се яде
Веднъж бяхме на гости на моите родители и той отваря хладилника и ми вика: "Ела да видиш какво се казва пълен хладилник !" . Ама много ясно- майка ми обожава да готви (за разлика от мен) : готви до откат по няколко манджи на ден, че и десерти, глезотии... освен това щом сме били на гости заради нас се е постарала допълнително.

# 551
Аз го спазвам това правило - вече десетки години.

Това с разчистването на хладилника и при нас е дерт. Вади кутия от там и почна "Какво е това?", "Ами кутия .. със сирене", "Грешка - с мухлясало сирене!" Обаче когато той пълни разни кутийки с кокали и изостанали манджи за разни кучета, които често се забравят и като отворя ме блъсва в петите, не дава дума да се ... издума.

# 552
  • София
Да ви имам проблемът Simple Smile.  Моят ако отвори хладилника вижда само това, което е на нивото на очите му. Останалите рафтове и храната на тях не съществуват. Майтапя го, че е на сий диета, яде само каквото види. Виж с безалкохолните и сладкото не е така, там рови до откат.

# 553
  • София
Да ви имам проблемът Simple Smile.  Моят ако отвори хладилника вижда само това, което е на нивото на очите му. Останалите рафтове и храната на тях не съществуват. Майтапя го, че е на сий диета, яде само каквото види. Виж с безалкохолните и сладкото не е така, там рови до откат.

Това се нарича мъжка хладилна слепота!

# 554
Моят има и гардеробна слепота, освен хладилна. Не е ли най-отгоре търсената блуза и не му ли помаха, значи я няма там.

Общи условия

Активация на акаунт