Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета, 40+ Април 2021 (Тема 9)

• 99 345
  • 1 551
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Азиатците и специално китайците са най-големите клиенти на стоки като Шанел, Луи Вютон, Версаче и подобни. Не за модели само. Просто са маниаци на скъпи неща, а и са много богати.

# 121

Ето го ментенцето, не си права за 150 - те паунда, Савова, за много по малко пари китаецът е направил точно копие, може би защото материалите не включват нищо специално
Виждала съм менте за 30 паунда и за 150. Разликата е огромна. За твоята чанта не знам.

# 122
  • На острова
И тук е същото, последно като бях в Bicester Village, огромни опашки предимно с азиатци и араби, да не забравя. Аз исках да вляза в Gucci от любопитство, не за друго.

Иначе аз менте не бих си купила. Купувам си това, което мога да си позволя. Имам позната, купува си чудесни, според нея ментета. Ама да паркираш Форд-а си (образно казано), и да слезеш с тениска Гучи и чанта Диор пред къщата в която живееш под наем и не работиш примерно, е комично за мен. От далеч крещи, че си с менте. За цената на една менте тениска Gucci, може да си купиш чудесна и качествена G-star, да речем. И по-ще ти приляга. Иначе нямам нищо против нито second hand коли, дрехи, апартаменти..

За мен всички тези top designers марки са за свръх богатите, които имат съвсем друг стандарт. Както казахме, за всеки влак си има пътници, това си е техния влак. Което не значи, че не мога да се повозя и аз там, де 😄 Харесвам хубави чанти, обувки и очила, и ако много искам нещо и оправдая цената му според моя мироглед, ще си го купя. Но менте, не.

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 20:29 от ~Миа~

# 123
Дамска чанта, която не събира двулитрова бутилка бира, не ми я хвали. 😂
Нямам нито една скъпа или маркова чанта, повече от 50 лв. не давам. Нося предимно раници и като се скъсат, сменям с нови.

# 124
  • Виена
Вярно е, че една фалшива дреха или аксесоар биха стояли нелепо на човек, чието обществено положение рязко контрактира с дрехата. Но има и хора, чиито доходи и положение подволяват скъпи покупки и въпреки това в определени случаи предпочитат репликата. За конкретната чанта не виждам икономическа логика да платя 50 пъти по-висока цена когато мога да взема идентична за хо-малко пари

# 125
Азиатците и специално китайците са най-големите клиенти на стоки като Шанел, Луи Вютон, Версаче и подобни. Не за модели само. Просто са маниаци на скъпи неща, а и са много богати.
Верно е, пред ЛуиВютон и вътре в Париж само такива имаше. Викам му на мм, тия от къде имат толкова пари да пазаруват тук?
Аз чанти и портфейли не купувам ментаци, за това купувам на прилична/поносима цена  това което мога да си позволя. До 300 лв бих дала и то за единична бройка, не всичките да са ми такива.

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 14:10 от mimi.7299

# 126
Хмммм, Китай направи и огромна средна класа, без да броим богатите им, които гонят по възможности арабите с нефта. При нас upper средната им класа пристига на (цитирам ММ) "Порше Панамера с багажник пълен с кеш и купува къщите в брой"... къщи, които почват от милион нагоре. Показни са, определено, като руски новобогаташи са показни, това каката да виси на детската площадка със Шанелската чанта и косматите Гучита, докато си играе със ключа на Теслата и вика по децата и бърше носове си е нормална гледка. Една американка с пари никога не е толкова демонстративна. Китайците ще ни изкупят и нас точно като изкупиха Австралия!

"The richest 1 percent owned more than one-third of the total national household wealth, while the poorest 25 percent owned less than 2 percent."
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4589866/

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 16:23 от Agent Provocateur

# 127
  • В градината...
Поредно потвърждение за манталите на Изтока.

# 128
  • София
Много е сходен с нашия.

# 129
Много е сходен с нашия.
Особено последните години...със Златки  Николети и пр. ВИПОВЕ в кавички!

# 130
Wink

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 20:34 от Sysly

# 131

Японците също са леко луди на тема скъпи маркови неща. Даже (ако няма промени), имат определен лимит на година за пазаруване от бутиците на Шанел, ЛВ и подобни от същия клас.

Подхванах да си преподреждам гардероба и да го "зазимявам". По- скоро, реших да го "разпролетя". Защо ли ми трябваше???

# 132
Малките чанти през рамо /не знаех как се казват/ и аз много ги харесвам и нося от години. Удобни са ми, избирам модели, които не са колкото портмоне, а по- средни размери. Скъпи нямам, не че не искам, ама заплатата ми не дава. Не обичам всеки ден да сменям чанта, но пък бързо ми омръзват. Пробвах и раница, но не е моето нещо, не ми е удобна, остава като спомен от студентските години.
На въпроса от темата - наскоро освежих с едни червени обувки и две ризи - бяла и цветна. Планирала съм още някоя свободна риза, мамски дънки, но не смея без проба и естествено издирвам вечните бели кецове. Други покупки - спонтанно нещо като ми хареса. А, имам и нови рокли, ама те са за лятото.

# 133
Изобщо не държа на марка, по точно държа заради поне някаквата гаранция, че е качествено. Фурлите ми харесват заради изчистения външен вид, не обичам капси, катарами, орнаменти, бродерия, та даже и дръжка синджир трудно преглътвам...... /примерно чантите на Дезигюал ми харесват много като дизайн, но ми идват прекалено шрани, на косъм бях да купя една тъмносиня, но декорациите по капака ме спряха/. А най не искам да има праснати огромни декорации с логото като на Love Moschino, Версачета, Валентино и пр. Трусардитата също ми харесват защото емблемите с бранда са дискретни.
Примерно тези не бих ги сложила никога, даже и да ми ги подарят. Grinning
https://www.glami.bg/versace-jeans-couture/damska-canta-versace- … bbb3-nero-513467/

https://www.obuvki.bg/damska-chanta-love-moschino-jc4224pp0ckd00 … 597343d20cf2cddbd

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 16:18 от mimi.7299

# 134
Обичам красиви предмети, включително и чанти...току примра по някоя Loewe. Мъка!
Мдааа, и аз ги харесвам много от чисто естетическа гледна точка, но в някой друг живот за мен...

Последна забавна история с чанта. Тръгвах на път към БГ, но наскоро си бях купила нова чанта - чудна италианска кожа, огромна, прекрасна и хич не ми се искаше да я ритам под седалките на самолетите. И решавам да вляза в първия дискаунтър и да си купя евтина, найлонова чанта, та да не ми е жал да я размятам по мръсните летища, а новичката ще си я опаковам. И буквално от пръв поглед в магазина виждам идеалната чанта за път, поглеждам, отпред, поглеждам отзад - идеална! Тръгвам към касата и в този момент решавам да проверя колко струва. Пак да кажа - аз съм влязла в магазин за преоценени стоки... Grinning

PS Излишно е да казвам, че а/ не си я купих и в/ се наложи да подходя креативно преди да сритам новата си чанта под предната седалка Grinning Grinning Grinning

PS И си я снимах за спомен от този път, когато пак не си купих чанта на Ферагамо Grinning

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 18:19 от Agent Provocateur

Общи условия

Активация на акаунт