Седмокласници 2020/2021 - Тема 10

• 29 738
  • 755
  •   1
Отговори
# 525
Наистина ли нищо няма да отпадне от матурите? Окончателно ли е или все пак има надежда?

# 526
Успоредници влизат ли тази година по сегашните изисквания ?

# 527
  • София
Официално не е отпаднало нищо, моделите са тук https://www.mon.bg/bg/100149 (има линк и на 1 стр в темата) и са публикувани миналия август.

На 28.03 омбудсманът е поискал отпадане на част от материала, но засега нищо официално не се е случило - https://www.ombudsman.bg/news/5460#middleWrapper

# 528
  • София
Май няма да отпадне нищо, още повече ако министърът наистина твърди колко успешно е ДО.

Грета Ей, описала си и моя син. Същата работа е станал, но до преди година не бе такъв, макакр и не отличник. Съчетанието на локдаун и влизане в пубертета се оказа лоша комбинация.

# 529
  • София
Толкова е добре като знаят какво искат за подарък...Вече цял месец го разпитваме и нищо...Това, което споменава са някакви мърчове на влогъри, които гледа, но се поръчват от хАмериката и са на някакви безумни цени, та това няма да го огрее и...генералска шапка (лудостта му по всичко свързано с ВСВ продължава).Rolling Eyes И, въобще - не знам. Миналата година му подарихме фитнесгривна, която не сваля вече година (е, сега със счупената ръка я свали), но тази година сме пълен блокаж. Ще следя внимателно за идеи и аз. ( Друго са си момичетата - сестра му имаше списък от 12 точки.)
[/quote]

Преди няколко години моята щерка много харесваше бандата One Direction. Искаше Худи от техния сайт от чужбина. Само, че там бяха от сорта на 70евро и реших да купя по един хубав суитчър на нея и братовчедка й. Изкарах една снимка на бандата и логото им за гърба и ги занесох в една фирма да ги принтират върху тях. Станаха като оригиналните, дори не разбраха. Такива викове от щастие имаше като ги видяха...

За мен подаръка за рожденния ден на някого е задължително условие. Все пак е най-важния празник на всеки от нас. Причината да сме на тази земя. Simple Smile

Застояването пред електронните устройства за мен е от ключова роля да нямат време и желание да учат повечето деца. Толкова много им промиват мозъците тези игри и други приложения. И аз постоянно се боря с това, но не много успешно.
То и някои жени загарят яденето докато си гледат фейса..... Rolling Eyes

# 530
  • София
Ваня Кастрева се е изказала, че няма нужда да отпада материал за ДЗИ...това явно е заявка и за НВО

# 531
  • София
Днес тийна е с д.. нагоре, писнало му било вече, подвиква наред, понеже днес и утре е на извънредни уроци по БЕЛ, госпожата настоя, а има и 2 ПИ по МАТ за училище - не целите, де, но явно не му се правят. Не че не го разбирам, видно е че му е байгън, да не говорим, че от началото на тази учебна година го мързи, та не вижда чак, ама някакси и на мен ми писва да сме с баща му в ролята на Злодейда и Кашчей, които ръчкат мързльо да си движи клетките....
Откъм забавната част, вчера се обръсна за първи път, не че имаше кой знае какво, но явно са му се подигравали вече за мустачките Simple Smile Сега това му е темата, другото не е важно Simple Smile

# 532
  • София
За РД винаги подаряваме подаръци. Когато бяха по - малки има организирахме партита, от скоро вече предпочитат да отидат на пицария или някъде другаде с няколко приятели.
Момичета са много по - лесни при избора на подарък. Те винаги знаят какво искат и когато е трябвало да избираме подарък за нашето момиче или чуждо никога не съм била в затруднение. При момчетата, обаче е мъка. Синът ми е роден декември и последните две години много трудно му измислихме подаръци и за РД  и за Коледа.
Това което му взехме за миналият РД бяха безжични слушалки, а за Коледа часовник.

# 533
  • Plovdiv, Bulgaria
Аз днес подреждам и разчиствам гардеробите на момчетата, а седмокласника цял ден е по допълнителни уроци, че с Короната доста изпусна. Весел е , смяхме се на миналогодишния му подарък, който много искаше, а ние до последно му казвахме, че го няма в сайта- много хубав микрофон.
Намерих една тетрадка, от госпожата му по математика, която е от преди 8 години от брат му. Всичко е написано, подчертано с различни цветове, разкошни чертежи и доказателства. Занесе я на госпожата да я покаже и да си припомни.  Simple Smile
Намерих и тестове по БЕЛ и математика пак от преди 8 години. Ами колкото и да е различно, гледам-същия материал, добри са и мисля да му давам за упражнения.

# 534
  • София
И аз се изчерпах откъм подаръци.
Моят се зарадва на 2 кутии с лимитиран чай и някаква манга. Искаше нещо, свързано със Stranger Things, ама къде да го чакам да пристигне от другия край на света и то по Коледа, когато опашката на Спиди беше повече отколкото тази на Фантазията на Красно село.

# 535
  • София
Ваня Кастрева се е изказала, че няма нужда да отпада материал за ДЗИ...това явно е заявка и за НВО

Щом Кастрева го е казала, значи е така, тя много ги разбира тези неща, сигурна съм, че е пътеводна светлина за Дидева (Дидева, извинявай.)
Ако някой все пак се съмнява, да потърси тв-изявите ѝ около НВОтата.

Подаръци правим...някой може да си спомня "драмата" ми. Бабите и дядовците им подаряват пари, девойката ги кътка, батко ѝ ги "влага" в чудеса на техниката. Тя си пази джаджите и нямаше какво да и измислим (до миналата година караше и с 3-4та ръка компютър). Баща й ми бе подхвърлил за нови слушалки, но не се съгласих, тъй като при нейните (хубави са) проблем са само "гъбите" и смяната не е скъпа.
Реално подарък ѝ бе портмоне (заради ЛК, което не ползва още по предназначение), висящи обици, които много си харесва, и организирането празника. Доволна е полученото.
Дрехите от нас не брои за подарък (точно преди РД ѝ взех кожено яке и не го броеше), но се радва на такъв от приятел.

Най- ми е трудно по Коледа с подаръците, защото за баткото трябва да е *2.
Общо взето и ние купуваме, когато нещо е нужно.

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 13:13 от Desem

# 536
  • София
Аз да се похваля с нещо - младежът отново чете Simple Smile Имаше застой откъм една година, защото "хубавите книги, все някога свършват" (това след всичките части за Потър и Пърси и още цяла плеяда от любими герои). От една друга тема попаднах на "Магистериум" и след половин година, в която ме уверяваше, че била "много тъпа", накрая я подхвана и вчера ме помоли да поръчам и другите части: "Спешно!" Simple Smile
Погледнах му резултата на ПИ на Регалия Sad Потрес - 68т.! На втората част са му взели по 6-7 точки от задачите, заради нечетливо писане (лявото краче изписва D и О, А и H, г по еднакъв начин) и недоописване на решенията. На всички подточки има с червено написано: "Отг. ...?"

# 537
Много ме отчаяхте. Нали уж каквото кажел Стаматов, почти било решено Sad
Не е хич честно. Миналата година са отпаднали толкова много неща, а нашите бяха дори по-дълго ДО.
Дидева, има ли някакъв шанс да размислят?

# 538
Аз си мисля, че миналата година отпадна материал, защото имаха много дълги ваканции/грипна,дървена и т.н./, в които въобще не учеха. ДО се брои за учене, даже чета, че е и успешно.

# 539
Решението не е в компетенциите нито на г-н Стаматов, нито на д-р Кастрева. При други обстоятелства бих била сигурна, че щеше да има отпаднал материал. В сегашната ситуация мисля, че положението е " който дойде, да се оправя".

Общи условия

Активация на акаунт