На море в Гърция 2021 - I

• 63 229
  • 763
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Както знаете, пътуваме си с къщата.
Чудя се, ако в 00:30 часа не сме стигнали до крайната си цел, ще е ОК ли да пренощуваме на някой крайпътен паркинг?

# 451
Чудя се, ако в 00:30 часа не сме стигнали до крайната си цел, ще е ОК ли да пренощуваме на някой крайпътен паркинг?
Не е ли даже задължително? Доколкото знам, има риск от глоба, ако се движите по магистралата след вечерния час.

# 452
Violence, може ли да разкажеш малко повече за паркирането на Корфу - има ли някакви зони (в и извън Керкира), въобще в малките населени места като Палеокастрица и други платено ли е?

# 453
  • София
Не е ли даже задължително? Доколкото знам, има риск от глоба, ако се движите по магистралата след вечерния час.

Питането ми бе по-скоро в посока дали няма да е нарушение, че сме спрели на място, което не е посочено във формуляра?
Или да запиша в него една междинна точка за всеки случай.
Доколкото си спомням миналата година имаше възможност да се впишат два адреса.

# 454
Има два адреса, но задължението е да се впише къде престоявате първите 24 часа (следващото е пожелателно). Така или иначе никой няма да ви търси - сега рандъм тестовете на границата са бързи антигенни и излизат за 10 минути, не като миналата година, когато правеха PCR.

# 455
  • София
Ние сме и с ваксини, та съвсем малко вероятно е да ни тестват.

# 456
  • София
То това няма значение май. На кола по един човек се тества с бърз тест от Гръцка страна.

# 457
  • Sofia
Здравейте, антигенен тест от България признават ли? В темата за Кулата беше написан антигенен или ПСР, но не съм сигурна.

# 458
Здравейте, антигенен тест от България признават ли? В темата за Кулата беше написан антигенен или ПСР, но не съм сигурна.
При влизане в Гърция от България- НЕ признават антигенен, само ПСР.
При влизане в България от Гърция- ДА, признават антигенен.

# 459
  • Пловдив
Violence, може ли да разкажеш малко повече за паркирането на Корфу - има ли някакви зони (в и извън Керкира), въобще в малките населени места като Палеокастрица и други платено ли е?
В Керкира, паркирахме на пристанището, има голям  паркинг, мисля беше 3евро за цял ден, от там се разхождахме в старата част, където атмосферата напомня за Южна Италия, много китно и уютно градче с тесни улички, магазинчета, ресторанти и много цветя.
В Палеокастрица паркинга беше просторен и безплатен, точно в подножието на Манастира, задължително се качете да го разгледате, гледките от там са зашеметяващи и продават хубаво вино. А плажчето срещу паркинга беше много красиво с що годе топла вода.
В Корфу, труднодостъпни са малките екзотични плажчета в северната част на острова, нашата кола е голяма, а пътищата там са тесни и трудни за разминаване, местата за паркиране ограничени, за това тръгвахме рано. В останалата част нямахме проблем, намирахме места, къде на паркинг, къде покрай пътя.
Имам записки за плажовете и мога да ти ги пусна лични ако решите да пътувате.

Последна редакция: пн, 17 май 2021, 18:24 от violence

# 460
Violence, много ще ме улесниш, ако споделиш записките си 😊

# 461
  • София
Violence, много ще ме улесниш, ако споделиш записките си 😊
Пускай ги направо, че и аз съм с резервация там.

# 462
Violence, може ли и аз на опашката за впечатленията, моля!
Аз от много четене запазих на Контогиялос, сега гледам пътя, че и ние сме с голяма кола. Каквото такова, само да стигнем.

# 463
При влизане в Гърция от България- НЕ признават антигенен, само ПСР.
При влизане в България от Гърция- ДА, признават антигенен.

Нали щяха да приемат от 15.05 антигенния тест като опция за влизане в Гърция?
Четох го поне на 5 места, едно от които беше и сайта Нова тв...
Има, ли други като мен, които са чели или чули подобна новина???

# 464
  • София
Здравейте, аз нещо не разбрах за вечерния час. Как така ГКПП работят денонощно от 15.05, а колите не могат да се движат по магистралата през нощта. Това е някаква недомислица. Планирах да тръгнем в 18 часа от БГ и да сме в Килини в 6-7 сутринта, за сутрешния ферибот. Значи ли, че подлежа на глоба? Вие сериозно ли, че не можем да пътуваме нощем?

Общи условия

Активация на акаунт