Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да откажа поръчка от Amazon?
Какви са разходите и условията за доставка на Amazon до България от различни региони (напр. САЩ, Обединеното кралство)?
Как мога да прекратя членството си в Amazon Prime?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да откажа поръчка от Amazon?
Можете да откажете поръчка, като посетите страницата за преглед на поръчките си. Ако има бутон „Редактиране на поръчка“, можете да го промените или анулирате. Ако няма такъв бутон, парите вече са блокирани и поръчката се обработва. Всички поръчки могат да бъдат отказани или променени само докато парите не са блокирани в картата ви. Можете също така да използвате чата, за да поискате отмяна на поръчката, но средствата ще бъдат отблокирани след приблизително 45 дни, в зависимост от вашата банка.
-
Какви са разходите и условията за доставка на Amazon до България от различни региони (напр. САЩ, Обединеното кралство)?
Стандартната доставка от Amazon.co.uk до България е 8,99 GBP за пратка + 2,49 GBP на килограм, с включено ДДС. От Amazon.de стандартната доставка е 9,99 EUR за пратка + 2,99 EUR на килограм. Доставката от продавачи, различни от Amazon, може да варира - по-висока или по-ниска цена или изобщо да не доставят до България. Цената за доставка от Amazon UK до България обикновено е около 5 лв. на кг, според споделените преживявания във форумните. Тази цена може да варира в зависимост от конкретната поръчка и адреса на доставка.
-
Как мога да прекратя членството си в Amazon Prime?
За да прекратите членството си в Amazon Prime, първо влезте в акаунта си и след това отидете на „Настройки на Prime“. Там ще намерите опцията „Прекратяване на членството“. Ако сте се абонирали за безплатен пробен месец и искате да го откажете, просто изберете „Не надграждайте“ по време на процеса. Дори ако ви таксуват, все още можете да прекратите членството си, като се свържете с тях и поискате възстановяване.
-
Какво представляват „складовите“ стоки на Amazon?
-
Как мога да върна поръчка от Amazon от България?

Точно 36-38 съм и аз, а претенцията ми е по-финната