Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 932 091
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 35 985
Принципно закона казва, че все пак трябва да имаш основно образование, за да гласуваш.
Емиии …  до 8-ми клас трябва все да си се научил да четеш, нали … така че, да,  скрито е, но наистина е някаква цедка за образователния ценз на гласуващия.

Това с образованието и правото за гласуване къде го пише ?
Че в конституцията единственото ограничение което намирам е 18г.

# 35 986
Принципно закона казва, че все пак трябва да имаш основно образование, за да гласуваш.
Емиии …  до 8-ми клас трябва все да си се научил да четеш, нали … така че, да,  скрито е, но наистина е някаква цедка за образователния ценз на гласуващия.

Струва ми се някъде го прочетох … но може и така да ми се е искало Simple Smile
За книжките /на циганите/ нямаше ли условие и да има някой си клас завършен ?!

# 35 987
Сега просто не могат да снимат екраните с телефоните си
Могат. На 14ти ще си снимам гласа и ще го пусна тук - за да спрат тези евтини манипулации.

# 35 988

Логично заключение е. Училището е задлъжително до 16 годишна възраст т.е. 7-8 клас /основно образование/. Право на гласуване от 18 г.
Никой не допуска, че закона не се спазва и някои деца се водят формално, че посещават училище и покриват норматива за преминаване в по горен клас.
Така, черно на бяло, трябва всички да са поне с минимална грамотност, когато получават право да гласуват.

# 35 989
Аз само това намирам от ИК :

Раздел I
Избирателно право. Принципи
Право да избират
 Чл. 307. Право да избират президент и вицепрезидент на републиката имат българските граждани, които отговарят на условията на чл. 42, ал. 1 от Конституцията.
 Водещи моменти в съдебната практика относно активното избирателно право на българските граждани (6 анотации)
А препратката към Конституцията :
Чл. 42.
(1) Гражданите, навършили 18 години, с изключение на поставените под запрещение и изтърпяващите наказание лишаване от свобода, имат право да избират държавни и местни органи и да участват в допитвания до народа.

Та така. Сульо и Пульо, над 18 годишен гласува, освен  ако  е недееспособен /луд/, или лишен от свобода.

# 35 990
Че защо да се  е изложил Радев, че искал Бойко да се кандидатира.. за мен също това е най-добрия вариант. Като не искате истинска битка ще гледате Луна срещу другата руса и Радев Grinning Върлите противници  на Радев вече минавате хептен в крайности мисля. Хич не се е изложил Радев много на място даже го каза.

# 35 991
  • София
Луна още от последния ББ си каза, че ще става президент. Всички й се смяхме, но може и да се окаже права.

# 35 992
Етичната комисия на СУ е излязла с единодушно решение, че Петър Илиев е плагиатствал.

https://m.dnevnik.bg/bulgaria/2021/09/27/4257946_etichnata_komis … _iliev_ima_danni/

# 35 993
Петър Илиев има забележки по процедурата и според него не Етичната комисия трябва да разглежда случая, а мисля Факултетен съвет или нещо подобно. Така че отсега ми е ясно как ще реагира на заключението от проверката.

# 35 994
  • Разпиляна във въображението
Да взима да съди.

# 35 995
За какво? Laughing Той трябва да бъде осъден.

# 35 996
Че защо да се  е изложил Радев, че искал Бойко да се кандидатира.. за мен също това е най-добрия вариант. Като не искате истинска битка ще гледате Луна срещу другата руса и Радев Grinning Върлите противници  на Радев вече минавате хептен в крайности мисля. Хич не се е изложил Радев много на място даже го каза.
Защо всичко в тази държава трябва да се върти около това какво казал Борисов и какво искал Радев?
Хората се умориха да слушат глупостите и на двамата. Единият поне за сега, не е пряко във властта, което може да се определи като крачка напред. Другия "обезврежда мините на предното управление, премахват се олигархичните зависимости" и започва промяна. Къде спа 5 години, да не види мини и олигарси, а когато реши, че може да остане още един мандат, "поведе битка", която се оказа чисто и просто разделение на хората /"разделяй и владей" чиста работа/.
Поне да блестеше с някакви качества, а той се оказа един посредствен, средноинтелигентен военен, ако и да е генерал, който по случайност стана президент. В качеството си на какъв ще изисква, кой да му бъде опонент? Толкова е сигурен в победата, колкото и Борисов с приказките си за магерето. Къде са разликите?

# 35 997
  • Разпиляна във въображението

Тошко така каза. Ето, има хора, които твърдятт, че е крал Simple Smile Отделно и измама с подмяна книгата... Слави ще коментира ли в пост? Да се погрижи за своя човек.

# 35 998
  • София

https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/novini/novini_i_s_bitiya/ … arodnoto_s_branie
Съгласно чл. 129, ал. 2, т. 2 от Правилника за устройството и дейността на Софийския университет (ПУДСУ) установеното по предвидения в закона ред плагиатство е основание за прекратяване на трудовото правоотношение.
Много го харесваха студентите, ама много.
Нали така каза.
Язък.

# 35 999
Сега ще се произнася Факултетният съвет по казуса, но няма срок.
Петър може да заведе дело за клевета, но трябва да докаже, че е несправедливо оклеветен. Т.е. да докаже, че не е плагиатствал. А Киселова не е казвала, че е плагиатствал и не знам към кого точно ще насочи иска си. Той е умен, ще се справи ...

Общи условия

Активация на акаунт