Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 909 447
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 37 545
Скрит текст:
Скрит текст:

... Мислех, че ще стигне до балотаж, но вече се съмнявам. Избирателите пак ще са една шепа интелектуалци. А за съжаление те са малко, трябва да се стигне и до масата, до простите и необразованите. Като се правим, че ги няма, не печелим нищо...
Как да стигне Лозан Панов или някой подобен на него до масата на простите и необразованите? Едва ли ще тръгне да говори на шопски диалект или да нарича някоя ПКП, за да стане по-разбираем...

Ами най-малкото да организира обиколки някакви, за да го опознаят и хора извън жълтите павета.
Никой не очаква шопски диалект и глупости, естествено. Те и основните му опоненти не говорят така, интелигентни, образовани хора са.
Не е нужно всичко да се принизява по този начин.

А пък той, ако иска да се капсулира до софийския елит, негова работа. Така обаче избори не се печелят.

Нима? Каузите на Панов са твърде далеч от най-свидното на българина - тенджерата с шкембето и казана с ракията. Точно шопски диалект и посещения с моторизирания “бял кон” се очакват. И сама можеш да видиш носталгията по образа на Ганьо в темата.

Герджиков може да не е простак, но зад гърба си има такъв, който ще свърши работата с комуникацията. Така казано, Герджиков ще говори на неговите си хора, а Борисов ще превежда на електората си.
Панов няма еквивалента на Борисов зад себе си (и добре, че). Съответно няма как да стигне до този електорат, който е голям. Тоест за последното съм съгласен с теб - не виждам шанс Панов да спечели.

Аз само да попитам, а кой по-точно е електоратът на Панов, при положение, че би трябвало този електорат да е преминал през системата на висше образование, чийто представител е Герджиков?

# 37 546
Много хубав глас имал Герджиков. За пръв път го чух днес в интервюто по Нова.
Разбрах, че държи да има правителство след 14 ноември, което ще е очаквано коалиционно.
Това е най-отвратителният глас, който съм чувала.

# 37 547
  • Другата България
Те всички кандидат президенти държат да има правителство след 14.11.
То и аз държа.
Защото ако няма, жална ни майка, такива прогнози се правят за идващата зима, че отсега ми идва да поема към някой необитаем слънчев остров.

# 37 548
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Тези преминали през Герджиковото управление на СУ, са едва студентите от 2015 до сега, т.е. последните 6 години.

И какво общо има личността на Герджиков, която сама по себе си е може би стойностна

Аз лично бих гласувала и за трите предложения за президент, макар че за мен законодатената реформа е наложителна, затова залагам на Панов, когото харесвам и чиито идеи поддържам много отдавна

За мен е важно ГЕРБ да не управлява, както и БСП, но предложенията им за президент са ми О.К

# 37 549
Скрит текст:
Скрит текст:

... Мислех, че ще стигне до балотаж, но вече се съмнявам. Избирателите пак ще са една шепа интелектуалци. А за съжаление те са малко, трябва да се стигне и до масата, до простите и необразованите. Като се правим, че ги няма, не печелим нищо...
Как да стигне Лозан Панов или някой подобен на него до масата на простите и необразованите? Едва ли ще тръгне да говори на шопски диалект или да нарича някоя ПКП, за да стане по-разбираем...

Ами най-малкото да организира обиколки някакви, за да го опознаят и хора извън жълтите павета.
Никой не очаква шопски диалект и глупости, естествено. Те и основните му опоненти не говорят така, интелигентни, образовани хора са.
Не е нужно всичко да се принизява по този начин.

А пък той, ако иска да се капсулира до софийския елит, негова работа. Така обаче избори не се печелят.

Нима? Каузите на Панов са твърде далеч от най-свидното на българина - тенджерата с шкембето и казана с ракията. Точно шопски диалект и посещения с моторизирания “бял кон” се очакват. И сама можеш да видиш носталгията по образа на Ганьо в темата.

Герджиков може да не е простак, но зад гърба си има такъв, който ще свърши работата с комуникацията. Така казано, Герджиков ще говори на неговите си хора, а Борисов ще превежда на електората си.
Панов няма еквивалента на Борисов зад себе си (и добре, че). Съответно няма как да стигне до този електорат, който е голям. Тоест за последното съм съгласен с теб - не виждам шанс Панов да спечели.

Аз само да попитам, а кой по-точно е електоратът на Панов, при положение, че би трябвало този електорат да е преминал през системата на висше образование, чийто представител е Герджиков?

😆
Тоест? Всички висшисти са длъжни да гласуват за Герджиков ли? А какво правят тези, които са и висшисти, и пилоти? Получават два гласа?

Пак ще призова да се четем преди да натиснем бутона “Публикувай”.

# 37 550
"Междувременно пред bTV финансовият експерт Кольо Парамов заяви, че за периода 2001–2010 г. над 24 млрд. долара са изнесени от България към офшорни зони."

24 милиарда долара, без данъци

Докато Блиц обяснява, че Лидъл не внасяли данъци в България Simple Smile

Ето това са лостове, докато Пеевски изнася милиони долари
медиите му започват за всеки случай да пишат за Лидъл и Кауфланд, лъжи разбира се,
но у нас хората рядко правят разлика между истина и лъжа

# 37 551
Изгледах и интервюто на Герджиков и мога да кажа, че е доста обигран и не се поддава на неудобни въпроси, доста ми е хлъзгав по повечето теми и е може би най-доброто, което може да изкара ГЕРБ в момента без да се изложи съвсем. Което не значи, че му предричам победа. За Панов има много остър коментар на Александър Симов, с който трябва да призная съм съгласна - https://novini.bg/bylgariya/izbori/684627

# 37 552
  • София
Емблематичен пример за проблемите бил казусът Илия Златанов.
Поинтересувах се за какво става въпрос - ами Илия и Явор Златанови се оказват баща и син, съдят се. Сега на какво се дължат проблемите не съм сигурна, доколко главният прокурор е виновен или са  семейни проблеми и не могат да поделят имуществото не мога да разбера......
Естествено въпросният АКФ е НПО, финансирано по американски и европейски проекти. И постоянно има някакви скандали покрай Златанови, но поне АКФ може да отчита дейност пред донорите каква борба води, проектите ще вървят...
Да, така е, баща съди син и обратно. Но това е само началото на историята "Осемте джуджета", в която участват съдия, прокурор и кой ли още не. Ааа, сетих се кой още - Митко Каратиста от Делта Гард, тоз хубав човек. Старият си е виновен, че е възпитал такъв син и че е потърсил Петьо Еврото да му оправя бакиите с него. Но не  чак толкова виновен, че да му отнемат бизнеса.
Последното, което съм чела - ЧСИ отива пред Изамет с документи, за да влезе вътре, след отказ търси съдействие от полицията. Идва началникът на дупнишкото РПУ и й се моли да си отиде, той щял да й плати разноските.
А от АКФ имам впечатления, и то недобри. Идва един младеж, който ни обясняваше с лексика като за 5-годишни какво е корупция и как да я различим. Търсят си работа - ако ги наемеш, ще ти лъснат имиджа и ще си чист като момина сълза, но ако не ги щеш....

# 37 553
Пеевски вече е казал какви са тези фирми.
Николай Младенов и Асен Василев също.
Да притежаваш офшорка не е незаконно. Т.е. списъците имат само една цел - да изкарат лоши тези които ги притежават, като подрънкат на емоционалната струна на електората.
Финансова измама през офшорки - друг път.

Пеевски може да бъде подведен под отговорност - за декларация с невярно съдържание.

# 37 554
Ами тук често си дискутираме образованието, здравеопазването например, но в съда каква реформа се иска, освен смяна на конкретен човек, не ми става ясно. Не съм от най-интелигентните, вярно, но няма нищо лошо в това.
Нормално е, защото всички имаме отношение към лечение и образование по някакъв начин.
Докато аз например не съм се сблъсквала със съд, прокуратура, следствие. Дори нямам идея за юридическите въпроси в един бизнес, защото съм наемен работник, на заплата, ММ също.
Точка така разсъждава 90% от народа, и това му е голямата грешка. Съдебната реформа наистина не го касае пряко. Тя няма да доведе до никакви преки ползи нито за теб, нито  за мен. Но косвено засяга всички. И косвено ще подобри живота на всички. Точно както стана в Румъния. След като си оправиха съдебната система им трябваха само няколко години, да ни изпревярват по всичко, доходи, икономика, чужди инвестиции, заради по добрата правна сигурност там, (демек там съдебната система служи на правото, а не на частни или политически интереси). Там вече ненаказаната корупция е много по малко, това е причината да ни изпреварят, и по доходи, и по икономика, и по чужди инвестиции, и по развитие на регионите извън столица и големи градове. Защото те бяха последни по всичко в Европа преди да си оправят съдебната система, сега са много по развити и по добре във всяко отношение от нас. Всеки който не разбира как съдебната система влияе пряко на живота му и без да има досег с нея, да види Румъния.

# 37 555
Сапфир, не си измисляй, за всичко ли АЗ трябва да ти търся информация.
Това, което пишеш не е вярно, но не смятам повече да публикувам нищо

Става дума за имунната система на държавността

Но, по ирония, както стана ясно за имунната защита, покрай ваксинациите, човек трябва да има малко интелект, упорство, но и желание да го разбере и
явно дори да осъзнае личния си интерес

Никак не ми харесва това говорене за "имунна система". Когато правото се отдалечи от разбирането на обикновения човек за справедливост, демокрацията спира да съществува (не съм го измислила аз това, а един друг умен човек). Така че, видеата, които си постнала, няма да си загубя време да изгледам. Аз съм обикновен човек и желая с думи прости да ми се обясни какво конкретно ще се промени за мен, чрез тази съдебна реформа. Не желая да ми се криете, слагам и теб в това число, защото го играеш много навътре в нещата, зад слогани от сорта на "имунна система на държавата", а желая с думи прости, като на простия Борисов да ми обясниш до кога ще ме крадат престъпници с висящи дела и до кога дрогирани и пияни хора, които убиват други хора по пътищата ще лежат по 1 година в затвора (ако въобще), а също така и до кога дела, свързани с подялба на имот, ще се точат с години. Не ме интересува кой управлява съдебната система, интересуват ме резултатите. Та, моля да ми обясниш, как по-точно резултатите ще станат по-ефективни, за да ми се промени "усещането за несправедливост" с "усещане за справедливост"?

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 14:35 от Lachesis

# 37 556
Ами защото си имат хора, които познават прокурора, а той е недосегаем

Или се плаща на прокурор да пусне
 погрешно съставено обвинение и обвиняемия е пуснат от съда

или... има много врътки и те са неконтролируеми

Ако имаш човек, няма правосъдие

А това, че не те интересува ми е ясно, ако те интересуваше, нямаше да питаш в темата, а да потърсиш и прочетеш

# 37 557
Ами защото си имат хора, които познават прокурора, а той е недосегаем

Или се плаща на прокурор да пусне
 погрешно съставено обвинение и обвиняемия е пуснат от съда

или... има много врътки и те са неконтролируеми

Ако имаш човек, няма правосъдие

А това, че не те интересува ми е ясно, ако те интересуваше, нямаше да питаш в темата, а да потърсиш и прочетеш

Разбирам и знам тези неща. Това, което ме интересува е: Как ще спрете това?
Без да искам да те обидя, но за човек, който иска съдебна реформа, трудно разбираш какво те питам.

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 14:59 от Lachesis

# 37 558
  • СИ

... Аз съм обикновен човек и желая с думи прости да ми се обясни какво конкретно ще се промени за мен, чрез тази съдебна реформа. Не желая да ми се криете, слагам и теб в това число, защото го играеш много навътре в нещата, зад слогани от сорта на "имунна система на държавата", а желая с думи прости, като на простия Борисов да ми обясниш до кога ще ме крадат престъпници с висящи дела и до кога дрогирани и пияни хора, които убиват други хора по пътищата ще лежат по 1 година в затвора (ако въобще), а също така и до кога дела, свързани с подялба на имот, ще се точат с години...

Защо не питахте Борисов? Нали гласувахте за него 12 години? Освен това, ако не ме лъжат спомените, Борисов беше обявил, че прокуратурата нямала никаква нужда от реформи, защото работела много добре.

# 37 559
  • София
Докато аз например не съм се сблъсквала със съд, прокуратура, следствие.
Точка така разсъждава 90% от народа, и това му е голямата грешка. Съдебната реформа наистина не го касае пряко. Тя няма да доведе до никакви преки ползи нито за теб, нито  за мен. Но косвено засяга всички. И косвено ще подобри живота на всички. Точно както стана в Румъния.
Аз не се имам за елита на нацията, той нали и без това е в чужбина и чат-пат се връща единствено на полза роду.
Преди да ме затапваш, виж какво коментирам. Не че не е важна, а че е нормално много хора да нямат мнение  в каква посока е нужна и доколко сегашната си е заслужила плюенето. Да не се окаже, както много други неща, че е просто вражда на различни лагери юристи. Там са оплетени като свински черва.
Може да съм от 90-те%, може би от позицията на годините ми, но когато хвалят прекалено много, както румънската съдебна система или успехите на КП, започвам да изпитвам съмнения.

Общи условия

Активация на акаунт