Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 908 785
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 38 145
Аз харесвам Хазарта, но не за политик. Не бих го подкрепила като депутат дори и за партия, на която симпатизирам.
И изобщо, тази мода - блогъри, артисти, певци, продуценти, телевизионери и други представители на културата да влизат в политиката ми е малко отблъскваща. Повечето изобщо не знаят къде са и правят гаф след гаф. С което не казвам, че профи политическата ни класа е чудесна, де.
Ама той бил добър в това, което прави и хората го познавали и одобрявали, ами да, но се вижда, че не всеки става за това, после се дънят чутовно.

# 38 146
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Д-р Таня Андреева от ДБ, при Боби Ваклинов в Алтернативата
за Детското здравеопазване

# 38 147
Аз пък гледах по Нованюз при Лорчето Г. Благоев и д- р Ивелина Георгиева.
Направо се удовлетворих. Говори жената за Ковид, безхаберието. Влиза в битката с ясна кауза. Лекар на първа линия е и е потресена от случващото се у нас.
Браво.
Ми моите хора са си НОД и това е.
Цвъто не съм го глътнала още, ама вадят читави хора .

# 38 148
То хубаво че д-р Ивелина Георгиева алармира за лошото управление на Ковид кризата, но от тази позиция, за която се кандидатира как точно ще упражни влиянието си за да оправи нещата? Не видях и не чух протести от действащи лекари на първа линия в последните дни, кютат си там, работят ли не работят ли никой не знае.

# 38 149
То хубаво че д-р Ивелина Георгиева алармира за лошото управление на Ковид кризата, но от тази позиция, за която се кандидатира как точно ще упражни влиянието си за да оправи нещата? Не видях и не чух протести от действащи лекари на първа линия в последните дни, кютат си там, работят ли не работят ли никой не знае.
Каза, че президентът трябва да свиква Конс.съвет за нац. Сигурност поне на три месеца, да изисква, да изразява национална и отговорна позиция. Интересно беше.
Най после някой да каже открито това, което всички виждаме.
Естествено, че е непопулярно, но е честно

# 38 150
Относно тези, които ще бъдат избирани, относно партиите, ляво, дясно ............
https://bnt.bg/news/predizbornata-bitka-kakvi-sa-ochakvaniyata-v … 5-299086news.html
Ако не се приемат сериозно кризите, в които се намираме, е много забавно.

Нямам против Слави, Хазарта, Белота и т.н., но не ми е приемливо това да бъдат представителите на културата в политиката.
Слушах сутринта и Лалов. Човекът вади на показ, вътрешнопартийни проблеми. Изобщо не ме вълнува как ще си подреждат листите, кой ще им бъде главатар и т.н. ДБ=съдебна реформа, с това се изчерпават, друго не са показали.
Защо никоя партия от всички тези, които се канят да влизат във властта не направи ваксинационна кампания, защо никой не призова хората да проявят малко търпение и разум и да спазват някакви мерки. И пак ДБ, които имат много подходящ човек за това - Симитчиев, не проявиха инициатива, а ни занимават с амбициите на ХИ.
Сидеров - където и да бъде поканен, апелира човека да напуснем НАТО и ЕС, че си правят експерименти с нас и т.н. Поне показва конкретни цели и се обосновава, защо ги преследва. Друг е въпроса дали са правилни или не.

Таис,
Твоите хора ще се окажат най-реалистично подхождащи. Лошото е, че не са толкова популярни и нямат възможностите на големите партии.

# 38 151
Защо никоя партия от всички тези, които се канят да влизат във властта не направи ваксинационна кампания, защо никой не призова хората да проявят малко търпение и разум и да спазват някакви мерки. И пак ДБ, които имат много подходящ човек за това - Симитчиев, не проявиха инициатива, а ни занимават с амбициите на ХИ.
Защото мнозинството не иска това. Хората вече не желаят да слушат за Ковид, да ги принуждават да се ваксинират, да им набиват канчетата и да ги плашат с мерки. И това го знаят политиците ни много добре.
Симидчиев пък, освен от шепа хора не е одобряван от никого - неприятен, краен, мантрите му са - мерки, маски и задължителни ваксини.
Тези послания не работят за печелене на гласове и който не го разбере по лесния, ще го разбере по трудния начин, като изпадне от парламента.
По здравната криза единствените работещи послания са в посока реформа на здравеопазването, грижа за болните, по-добра организация и т.н. Вече не върви да се назидават хората от екрана, все пак се търсят техните гласове и подкрепа. А аз (и много други хора) не бих гласувала за някой, който ми се кара и иска да ме затваря.

# 38 152
Абсолютно против съм хора от шоубизнеса да се вмъкват в политиката. Колкото и да ги харесвам, попрището им е друго. И звучи много несериозно - музикант, кандидат за депутат. Моите уважения, но се изискват умения и капацитет за тая работа. Видяхме Славиту какви ги сътвори.

# 38 153
Подобни трудно ще станат политици...това си е част от кампанията, нищо повече. 'Вижте, как едикойси е от нас.'

# 38 154
По здравната криза единствените работещи послания са в посока реформа на здравеопазването, грижа за болните, по-добра организация и т.н. Вече не върви да се назидават хората от екрана, все пак се търсят техните гласове и подкрепа. А аз (и много други хора) не бих гласувала за някой, който ми се кара и иска да ме затваря.
И какви предложения за реформа в здравеопазването чу от тези хора?
Назидаването продължава, просто рефрена е сменен - ние сме алтернативата на "старото", но в какво се изразява тази алтернатива, освен че е кръстена "ново", "промяна" ...
Логично е да не се гласува за хора, които биха наложили ограничения, но пък някои никога повече няма да могат да гласуват, отиват си "свободни", което не е пречка, стигат да останат  300-600 хил., готови да цъкнат машинките. С толкова се влиза сигурно във властта.

# 38 155
И аз не искам да ми се карат от екрана както правеше Балтов например и все хората изкарваше виновни за големите цифри заразени, но пък и хилещия се Стойчо в ролята си на здравен министър не искам да гледам как обявява че днес нямало да отговаря на въпроси за Ковид. Каква безпардонност и направо наглост! Ама нямаме кадърен журналист да го подхване. Гоним 4000 бройки на ден, 160 починали, обаче всичко е точно според тях. Като не му се говори за Ковид да се маха от този пост. Министърът на здравеопазването е длъжен да се грижи за здравето на нацията.

# 38 156
Правното мнение на доц. Киселова по конституционното дело за канадското гражданство на КП от 10.10.2021 г.

https://trud.bg/%D0%B4%D0%BE%D1%86-%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%B … 9wQXndax1TGe6Uvkc

# 38 157
Правното мнение на доц. Киселова по конституционното дело за канадското гражданство на КП от 10.10.2021 г.

https://trud.bg/%D0%B4%D0%BE%D1%86-%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%B … 9wQXndax1TGe6Uvkc
Това обаче не е решението на КС, а такова вероятно ще се появи след 14.11., за да не обърква хората. Wink

# 38 158
Ицо Хазарта е най-слушаният ни рапър. Мисля че ще влее доста гласове към Кирил. И хайде стига с това гражданство вече ! Нали от 20.08 вече не е канадски гражданин и може да стане Министър Председател ?

# 38 159
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Аз мисля, че изискването за гражданство трябва да отпадне

Нали хората гласуват

Какво да кажем за Сергей Станишев- мин- председател на БГ
който получава българско гражданство чак 1996
До тогава не е имал. Роден и израстнал като руски гражданин.

Малко тъпо да правим на Кирил Петков такива смешни пречки. Това да беше проблема - гражданството

Имаме толкова политици дето са граждани на България, но и не съвсем- Анастасия Мозер, Марин Райков, който е роден в САЩ, но пак ни е бил министър- председател, Симеон Сакс Кобургготски не знам какъв гражданин е бил, по време на управлението

Това с гражданството са подробности

Общи условия

Активация на акаунт