От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 22

• 46 532
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
КД затваря, тъкмо се пренасочих към Габиели, айде и те затварят за месец...има ли друг надежден превозвач за Варна?

# 601
Dostavka Anglia пробвали ли сте?

# 602
И Габиели ме загубиха, като клиент, за първи път попадам на "търговец", който затваря за месец.

Абсурдно звучи наистина, но както споделих и преди- за един Бай Ганьо това е съвсем естествен начин за правене на бизнес! Пък и конкуренцията съвсем оредя, така че може да си го позволи!

# 603
Като цяло очаквам замиране и дори спиране на доставките от Англия.. Със сигурност ще има някой да запълни нишата, но ще става все по-скъпо и бавно, докато самите превозвачи не преценят, че не им е изгоден този бизнес...
Август винаги е бил отпускарски и слаб сезон за пазаруване, сега още повече - явно са преценили, че разходите са им неоправдани. Аз в момента пазарувам сигурно една 10та от преди ... има хора които са нулирали. То темата е показателна - трафикът тотално замря.

# 604
  • пустинята Гоби
Не помня да са почивали досега Габиели, предвид новата ситуация явно да решили да се снишат за малко, за да видят ще продължават ли.

# 605
  • София
Dostavka Anglia пробвали ли сте?

Да, не стават! Пратка от 600гр. ми я бяха таксували като 6кг. защото таксуват на обем или тегло, което е по-голямо. Говорим за сравнително малка кутия 40/30/20.

Май ggbg ми остават фаворит!

Последна редакция: пт, 02 юли 2021, 11:28 от nad_tab

# 606
Здравейте от ggbg днес отговориха , че за карго товарите новината за ДДС от 1.07 тях не ги обхваща , така че може да се продължи да се поръчва , чакам пратка от тях  сега на 4 тръгва от Uk , ще дам информация като пристигне

# 607
Prashinkova, благодаря за споделеното, логично беше да е така.

# 608
Здравейте от ggbg днес отговориха , че за карго товарите новината за ДДС от 1.07 тях не ги обхваща , така че може да се продължи да се поръчва , чакам пратка от тях  сега на 4 тръгва от Uk , ще дам информация като пристигне
И сега, като ДДС-то не обхваща карго товарите, защо вдигнаха цената на превоза на 5 лв? Какво покриват с тези 3 лв отгоре, нали уж бяха за покриване на ДДС?

# 609
  • пустинята Гоби
Е как за покриване на ДДС, то да не зависи от килограмите ДДС-то. За обработка на разни митнически декларации не беше ли, нали затова и въведоха подробната форма за описване на пратките.

# 610
  • София
Е как за покриване на ДДС, то да не зависи от килограмите ДДС-то. За обработка на разни митнически декларации не беше ли, нали затова и въведоха подробната форма за описване на пратките.
От кога в ggbg се описват пратки newsm78

# 611
GGBG имат ли практика да обединяват пратки, примерно от два последователни курса, преди да изпратят с куриер?

# 612
Това го обсъждахме десетки страници наред в началото на годината, когато UK излезе от ЕС. И да, идеята на ГГБГ беше да не се описва нищо и таксата от 5 лв да включва ДДС. Още тогава това ми се стори голяма глупост, именно защото има евтини и тежки пратки, както и скъпи и леки и едните ще плащат повече, от което ще се възползват другите.
Сега казват, че ДДС няма да се прилага към карго пратките. Тогава остава въпросът защо вдигнаха цената и какво покриват с тези 3 лв отгоре на кг. Rolling Eyes

# 613
  • софия
Да речем разходите по минаване на митница без да те занимават с глупости.

# 614
И сега, като ДДС-то не обхваща карго товарите, защо вдигнаха цената на превоза на 5 лв? Какво покриват с тези 3 лв отгоре, нали уж бяха за покриване на ДДС?

Мисля ,че този въпрос следва да го насочите към ggbg

Общи условия

Активация на акаунт