Цистит - традиционно и алтернативно лечение - 8

• 28 193
  • 755
  •   1
Отговори
# 585
Да не би пък ваксината срещу КОВИД да е разкарала и Ешерихията? Thinking

# 586
хахаха бонус ефект.
Аз нямам ваксина Simple Smile

# 587
Vervam, в понеделник пусни обикновена + стерилна. Ако не се открива сигнификатно количество бактерии и няма антибиограма няма да пиеш антибиотик естествено. Антибиотик само при криза. Ти имаш ли някакви симптоми?

# 588
Лайм,и аз била на гентамицин комбиниран с аб през устата.Но моята нефроложка предпочита вместо него-амикацин ,при чувствителност към него.

# 589
Аз просто искам да я махна изцяло, затова си мисля дали да попитам за инфекции с надеждата да ми е последно лечение. В момента съм в криза пак, болка след уриниране и боцкане, специфична миризма. (Не съм имала полов контакт от 3 седмици).
Моята антибиограма е: (от март)
Амоксицилин - R
Гентамицин - S
Фосфомицин (Монурал) - S (пила съм го два пъти)
 Мецилинам - R
Цефалексин - S (пих го веднъж, уж я махна и на другия месец пак)
Бисептол - R (него го пих няколко пъти също), Нитрофурантоин - S (безброй пъти къси курсове 3дни, 2 пъти по 7)

Последна редакция: чт, 10 юни 2021, 15:00 от Lime_

# 590
Някой има ли отзиви за пробиотиците на аквасорс? Поръчах си два вида с надеждата да си направя лека профилактика, пък и имам високи антитела на ЩЗ, дано и там да се повлияят съчетано с хранителен режим. Обмислям да пия и цяло лято Цистостоп Рапид.

# 591
О, не, искам си адекватен курс с антибиотик.
Имам от предните изследвания 3 антибиограми тамън, всичките еднакви...
Иначе се повтаря едно и също- до 2-3 седмици пак криза.
И пак антибиотик , уж се изчиства(получава се горният случай) и после пак се появява бактерията.
Хич не искам да я чакам да ме "стегне" пак.
Имам симптоми, оня ден забравих да пия сутринта цистостопа и вечера ми се пишкаше непрекъснато.

# 592
Аз при нисък титър не бих пила АБ. Първо, че пак няма гаранции, второ АБ скапва имунната с-ма, а тя е най-важната. Моля се да нямам криза за да се възстанови що годе чревна флора.. Веднъж направих тая глупост без криза за пия нитрофурантоин и то в двойн доза та си докарах анемия и други проблеми. Все пак може пък тялото да се справи..

# 593
Ще видя какво ще каже док в крайна сметка.
Но то за тялото не е ок и да се остави да се стигне до криза, може да изде към бъбреците, псоледния път левкоцитите ми бяха до небето.
Вече 5 месеца го играя тоя номер и не ми се рискува повече.
Ще видя и какво ще излезе на повторните резултати.
Но аз си усещам, че ако спра сега билките(които ми разстройват корема ужасно), ще почне пак криза...

# 594
Какви билки пиеш? Освен Цистостоп.. което не е билка де.

# 595
Здравейте някой от вас да ли е ползвала Левофлоксан 500 мг антибиотик за възпаление на пик.мехур?Благодаря

# 596
  • На брега на реката
За мое огромно съжаление, отново имам Ешерихия в стерилната урина, но поне Стрептококуса го няма. 10 дни Ципрофлоксацин и след 8 дни пуснах урината!
Това са предишните резултати:

А тези ги пуснах в понеделник и вчера излязоха:

В момента не пия друго освен Уростим и Уронат и ще се опитам да стигна до личната, да видим какво ще правим. Ако ми даде направление за уролог, ще помоля за насоки, че в нашия град нямаме такъв специалист.

# 597
Буболина, не трябваше ли да почнеш Бисептол като опашка след АБ?

# 598
Снощи се замислих, че последната терапия с антибиотиците съвпадна със смяната на козметичката, при която ходих на кола маска. И всъщност започнах да ходя при нея около времето, когато се появиха бактериите. Не знам дали е просто съвпадение, но май има някакъв шанс и от там да съм се заразявала. Споделям, за да пробвате ако посещавате и вие такива услуги.

# 599
  • На брега на реката
Пандорина, не пих нищо за опашка, защото личната каза,  да изкарам курса 10 дни и щяло да е достатъчно, а след това да пусна контрола и да видим какво ще покаже, ако се наложело, ще изпише още нещо.

Сега ще хода пак до нея, да види изследванията и ще видим какво ще каже!
Уростима ми свърши днес и се чудя да вземам ли друг при условие, че все още има бактерия или да го спра и да започна след изчистване?!

Общи условия

Активация на акаунт