На пазар във Варна - тема 63

• 36 042
  • 723
  •   1
Отговори
# 630
Като споменахте италиански. Предложете курс по италиански във Варна.

# 631
Е, аз не съм спец по италианския, така съм чувала да произнасят.

Питах такива специалистите - потвърдиха - Гаджа. " G" пред  "i" се четяло "дж". Като го гугълнеш също го произнасят "гаджа"
Ноооо........... ДжаДжа също звучи добре Grinning

Опитах игра на думи - от Гаджия в джаджия (препратка към джаджа) . Беше на шега Вещи!

# 632
Арабският кускус се залива с вряла вода и за 10 минути е готов за ядеве. Елдата от Березка, която е пресована, е готова с вряща вода пак за толкова, както и пресованите овесени ядки. Целите зърна елда се сваряват също за по- малко от 10 минути.
Не е станало кой знае какво, че да хвърлиш цяла опаковка, да беше  прочела и пробвала. Излишна пушилка вдигаш.

# 633
  • Варна
Търся този сос, предпочитам НЕ онлайн и ако го видите/сте го видяли някъде във Варна  и споделите, ще съм благодарна

# 634
В Булмаг май го има.

# 635
  • Варна
Опитах игра на думи - от Гаджия в джаджия (препратка към джаджа) . Беше на шега Вещи!
Шега, шега.... на мен пък ми хареса .... джаджа.... Stuck Out Tongue Winking Eye

Препоръчайте ми гастроентеролог от когото сте доволни. Няма значение в кой район.

# 636
  • Варна
Според мен е нормално да не приемат обратно хранителни продукти, както и лекарства, кой знае къде са стояли и какво са ги правили. Ами ако следващия купувач се натрови...
Сурова елда съм мелила в чопъра и съм  ползвала за суров блат за торта, смесена с други продукти, леко хрупа, но не си чупиш зъбите.

# 637
  • Варна
Препоръчайте ми гастроентеролог от когото сте доволни. Няма значение в кой район.
Доктор Георги Янков, работи в Сити клиник със ЗК.

# 638
Аз се интересувам дали някъде правят обстоен кръвен тест за храни освен в Кандиларов?

# 639
  • In transit
Здравейте!
Някой виждал ли е тази кафе машина в големите вериги от типа на Техномаркет ,Технополис  и т.н ?
Не искам да я поръчвам онлайн ,бих искала да я видя .
https://www.tehnomix.bg/kafemashina-gaggia-viva-style

Тази Гаджа е стар модел, но е хубава. Доколкото видях в големите вериги я няма. Прави хубаво кафе.

alethea, твоите машини са с капсули. Прецени на коя от двете ти харесват повече цените на капсулите и разнообразието от кафе. Вкъщи имам една Пикси, прави супер еспресо, но за ежедневието ползвам обикновена машина за еспресо.

# 640
  • Варна
Кафето в капсули често е с добавки за подсилване на вкуса, нещо като натриевия моно глутамат.
Най-доброто кафе става с прясно смляно такова.
Препоръчвам кафе-автомат. За малко повече пари може да се купи от олх втора употреба, но ще бъде по-добър резултатът от този в кафемашината.

# 641
  • София
Търся този сос, предпочитам НЕ онлайн и ако го видите/сте го видяли някъде във Варна  и споделите, ще съм благодарна

Мисля, че съм го виждала в Кауфланд на щанда с азиатска храна.

# 642
  • In transit
Кафето в капсули често е с добавки за подсилване на вкуса, нещо като натриевия моно глутамат.
Препоръчвам кафе-автомат. За малко повече пари може да се купи от олх втора употреба, но ще бъде по-добър резултатът от този в кафемашината.

Това с добавките къде го видя? Всички капсули, които съм ползвала досега са си само от кафе. Говоря за неспресо капсули. За долче густо нямам идея, техните са много миксирани и може да има всичко.
Друг е въпроса с пластмасата в капсулите, но не мисля, че слагат нещо друго освен кафе. Иначе италианците нямаше да пият толкова много неспресо в домашни условия. Те са много чувствителни на тема качество.
За прясно смляното кафе съм съгласна, но за автоматите втора употреба си е късмет да случиш на хубава. Имам приятели с такива, ами не ми харесва кафето. Вкъщи сме с отделна мелачка и машина и крайния резултат е по-добър за мен.

# 643
  • Варна

Това с добавките къде го видя? Всички капсули, които съм ползвала досега са си само от кафе. Говоря за неспресо капсули. За долче густо нямам идея, техните са много миксирани и може да има всичко.
Друг е въпроса с пластмасата в капсулите, но не мисля, че слагат нещо друго освен кафе. Иначе италианците нямаше да пият толкова много неспресо в домашни условия. Те са много чувствителни на тема качество.
За прясно смляното кафе съм съгласна, но за автоматите втора употреба си е късмет да случиш на хубава. Имам приятели с такива, ами не ми харесва кафето. Вкъщи сме с отделна мелачка и машина и крайния резултат е по-добър за мен.
Автоматите имат настройка, която трябва да се направи според вкуса. Ако не е направена, има риск резултатът да е разочароващ.
Не знам дали италианците пият в домашни условия капсули - моите познати пият еспресо обикновено и мока. Simple Smile
А вие в къщи сте направо с полу-автомат Grinning

# 644
Шега, шега.... на мен пък ми хареса .... джаджа.... Stuck Out Tongue Winking Eye

д-р Манастирска - Аджибадем сити клиник
Мога да сам отзиви и на лично и за други, ако не сте се насочили и ви интересува, пишете.

Общи условия

Активация на акаунт