Юлски бебета 2020, тема 3

• 17 083
  • 473
  •   1
Отговори
# 330
В интерес на истината, като я взех, вече вървеше, хванат за ръка, и правеше по няколко стъпки между двама възрастни. Просто на последния етап беше полезна.  Преди това доста обикаляше оградата на кошарата, като се държеше за решетките.
Според педиатърката, прохождане до 14 месеца било норма за момчета. След това вече трябва да се види дали няма проблем.

# 331
И моята дъщеря е по същия начин. Иска да върви, но само за две ръчички. Ако пусна едната стои на едно място докато не я хвана пак. Ако се подпира с две ръце някъде също прави крачки. С Уокъра не може и тя го бута без да се сеща да върви след него. Иначе с паяка бяга вече Grinning

# 332
При нас се оказа Розеола. 4 дни температура, като втория и третия спря да се влияе от антипиретици. Предписаха антибиотик. Трети ден пие, но явно безсмислено. Спираме го. Днес изби обрива по лицето и торса плюс по раменете.
Лелее....ние лежахме в болница заради розеолата! Температура да 39.7 почти...беше обезводнена и нищо не искаше. Беше на системи, защото бях безсилна да и помогна по какъвто и да е начин. Много помагат прахчета за обезводняване хидрасек. След като излезе обрива температурата изчезва почти. После пихме две седмици капки фенистил за обрива. Обрива изчезна за 3-4 дни. Успех! Бързо да се възстановите

# 333
АБ предписаха, защото не знаеха, че е шарка. Няма смисъл при вирусна инфекция, която продължава само 3 дни да се изписва антибиотик. Всичко пробвахме за температурата, сега е добре. Пием трети ден, за да завършим лек курс на АБ. По съвет на педиатър. Наясно съм с резистентността. Тя си суче, едвам хапва твърда храна. До два дни дано се оправи.

Как сте днес ?

# 334
  • Несебър
Благодаря за загрижеността. 💕
Добре е. Днес доста се е заличил обривът. Има повече апетит, но още се измаря бързо и има нужда да възстанови.
При нас спадна постепенно температурата. На следващия ден се появи лек обрив. И с напредването на деня ѝ излязоха пъпки навсякъде...

# 335
Важното е че виждаш подобрение! Все по-жизнена да става, дано.

# 336
Привет, момичета!
Бърз отчет и от мен:
* рожденият ден мина, даже двата, че ние правихме един в кръчма с родата и един в парка с приятели - всичко беше чудесно.
* малкото човече още не ходи - на 13 м е, не знам каква е нормата, но засега не се притеснявам.
* все още се кърмим - даже последните дни търси повече, беше останало само едно сукане преди сън, а сега всеки път като заспива или се удари, търси. Пък е палав… не е като да не се удря.
* другата седмица ще го заведем да види морето, на север ще ходим и се надявам там да няма толкова хора, респективно толкова вируси.
* записах го най после на кухня - много вкусно готвят, и на мен ми харесва. Единственото ми оплакване е, че сме им първи адрес и момчето идва в 6 без 10 сутринта, а аз го посрещам рошава, с едно затворено око…

Кажете повече за тази розеола - само бебета ли я хващат, как я хващат, какво представлява и как се пазим от нея?
Бързо да оздравяват всички болни и да стъпват здраво на крачета!

# 337
  • Несебър
С Розеола се заразяват бебета над 6м възраст (преди това имат антитела от пренаталния период) и деца до 3-4г. Хубавото е, че рядко се стига до усложнения при нея. Аз нямам идея откъде я е лепнала, по въздушно-капков път се предава от заразено дете, но аз мисля, че се е заразила на рождения ѝ ден от някого, защото беше точно 10 дни преди да се разболее (толкова е инкубационният период на вируса). Основно протича с доста висока температура, някой път има и други симптоми. На нашата ѝ беше леко зачервено гърлото. Когато се успокои най-накрая организмът с тия температури започват да избиват петната. Хем е на червени петна обривът, хем има и нещо като пъпки от претопляне.

# 338
При нас имаше и разтройство+ червено гърло и изключително висока температура

# 339
  • Несебър
И при нас имаше по-рядко изхождане, но аз го отдавам на антипиретиците и високата температура.

# 340
  • София
Тази розеола веднъж ли се кара или може да повтори? И да ви питам за температурата, как я мерите? Моя не ми дава, върти се мрънка и не мога за едма минута да го удържа да седи мирно.

# 341
  • Несебър
Веднъж се кара.
Аз я вземам на ръце от дясната ми страна, слагам термометъра под дясната ѝ подмишница, притискам ѝ ръката да седи плътно. Тя вече последните два дни толкова свикна с тоя термометър, че седеше и на дивана мирна като ѝ кажа.

# 342
И при мен не стои мирно за мерене на температурата. Преди ваксинацията наскоро пробвах да измеря. Въпреки че притисках ръката, излезе малко над 35, което едва ли е реално. Педиатърката мери с друг термометър с допиране на челото за секунди. Най-вероятно ще потърся такъв.

# 343
Привет момичета,
Дано да няма болни дечица вече!
Ние изкарахме Ковид.
Малкия беше с температура 2 дни и 2 нощи. Дано всичко е зад гърба ни.
Да питам давате ли нещо за зъби още и какво?

# 344
Аз давам Дентокинд 3пъти по едно и мажа със същото.А освен температура имаше ли хрема,кашлица или друго.Радвам се,че вече сте добре.

Общи условия

Активация на акаунт