искам развод по взаимно съгласие

• 6 881
  • 111
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Забравяш за скритите скелети в гардероба и емоциите. Виждала съм достатъчно много разводи за да съм наясно, че цивилизованите са по-скоро изключения, като да срещнеш еднорог.  Каква е историята в случая?

# 31
  • Далечният изток
Забравяш за скритите скелети в гардероба и емоциите. Виждала съм достатъчно много разводи за да съм наясно, че цивилизованите са по-скоро изключения, като да срещнеш еднорог.  Каква е историята в случая?
Нямам никаква идея каква е, но пък нека и ние да не си я съчиняваме.
Всичките ми разводи са били цивилизовани. Може би клиентите са били такива. Не сме правили циркове, никой не е ставал за резил...
Последен съвет - консултация с адвокат.

# 32
  • София
Извинявай, ама ако си бракоразводен адвокат е съвсем естествено да кажеш, че всички са били цивилизовани!  Дори да е било при теб винаги така, то това не е представителна извадка.

# 33
  • Далечният изток
Ами аз от моя опит говоря, не от филмите. А и достатъчно практика съм изчела, за да знам как се развеждат хората.

# 34
Анди, в съдилищата цивилизованите разводи са повече от цирковете. Вярно е, че спомените ми не са пресни, но едва ли има съществена промяна в последните години.

# 35
  • София
И как се развеждат хората? С любов и разум?

Именно, че цирковете са пълни, направо изживяват нещо като звезден миг, кулминацията на драмата и вадене на кирливи ризи. Срамота е.

# 36
  • Далечният изток
Къде, по филмите?!
Знаеш ли хората как се спичат като застанат пред съдията? И въобще какво е държанието в съд? Някакви циркове само по филмите си гледала.

# 37
Анди, била съм на стаж при съдия, която гледа такива дела. Дамата имаше нерви да се занимава с нас и ние редовно ходехме на нейните заседания, разрешаваше ни да присъстваме и на закрити такива. Повечето са скучни, нямат нищо общо с холивудските филми. Най-често става така, както AIDA_N е описала.

# 38
  • София
Какви филми? Преди да се стигне до делото са се разигравали вече цели сериали. Емоциите бушуват.

# 39
  • Далечният изток
Какви филми? Преди да се стигне до делото са се разигравали вече цели сериали. Емоциите бушуват.
Че нас там какво ни интересува...
Нали въпросът е за самия развод? Или да им нищим тук причините и емоциите, нали сме клюкарски форум...

# 40
  • София
Точно това е, че вас не ви интересува като адвокати, но тези хора имат история и тя не свършва с бракоразводното дело. Вие искате да си решите делото и да си го затворите, но те трябва да продължат да живеят с последствията. Образно казано трупа им се лоша карма с лош развод.

# 41
"Лош развод" е ако се търси вина, а исковата молба може да не е с произнасяне кой е виновен.
Разводът, в случая, е сухо официализиране на разрушения вече брак. Жената не живее от 1 година в семейното жилище, даже е изнесла каквото може от там. Какво семейство е това?!

# 42
Анди, сама казваш, че често страстите бушуват преди да се стигне до делото за развод. В конкретния случай авторът не пита за размислите и страстите преди решението за развод, а се оплаква, че жена му не искала по взаимно съгласие. Правилно му е отговорно горе да тръгне по исков ред и после да минат със споразумение, ако жената се вразуми.

# 43
Аз не можах да разбера какво не иска жената – да се разведе изобщо или да се разведе по взаимно съгласие?
Ако е второто, явно иска да се докаже вина и то тази на съпруга.
Въпросът е какво губи съпругът, ако се разведат по негова вина?

# 44
  • София
Не, не е преди решението за развод. Страстите бушуват през самия процес на развод, че и след развода.  Той се оплаква, че не става на неговото, като дете. Ако е възрастен ще се опита да се разбере с нея преди всякакво подаване на искове. Въпросът е дали е готов психически да го направи или иска по детски да тропа с крак.

Общи условия

Активация на акаунт