Лежащи мами - 47

• 39 473
  • 767
  •   1
Отговори
# 675
Моята шийка преди серклажа се водеше "динамична" различен ъгъл и различно натискане с ехографа,всеки път беше с различна дължина.Варираше от 30мм,34мм до 16мм,като и каналът се отваряше при различен натиск и ъгъл.Може грешката в измерването да е от това

# 676
Момичета до коя седмица Ви казаха да приемате но шпа ? Утре влизам в 36 г.с , преди малко си писах с АГ и ми каза да продължа магнезия , но забравих да попитам за но шпа .

# 677
Момичета след сeрклажа ползвали ли сте нещо вагинално ?

# 678
Аз имам въпрос относно Утрогестана. Ползвам го почти от началото на бременността, вагинално 2*2 таблетки през деня и две таблетки пия вечер.
Вече съм почти 34г.с.и моята АГ иска да го спра.
Тези от вас, които са го спрели, имаше ли промяна в шийката след това и до кога изобщо го ползвахте?

# 679
Аз започнах да го намалявам в 34 г.с защото ме беше страх да го спирам от веднъж , тогава шийката беше 2.2 спрях го за около седмица. Тази седмица 2 дни преди да вляза в 36 г.с бях на преглед шийката беше 1.75 но АГ каза, че е започнала да се отваря , но не смятам , че това се е случило заради спирането на Утрогестана , въпреки че го ползвах след 30 г.с шийката продължаваше да се скъсява .
Аз имам въпрос относно Утрогестана. Ползвам го почти от началото на бременността, вагинално 2*2 таблетки през деня и две таблетки пия вечер.
Вече съм почти 34г.с.и моята АГ иска да го спра.
Тези от вас, които са го спрели, имаше ли промяна в шийката след това и до кога изобщо го ползвахте?

# 680
И аз по принцип ползвам утрогестан 200 2х1   Още отначалото и сега съм 17 г.с но както ми направиха серклаж и малко ме естрах от него и си го слагам само веднаж и незнам какво да правя пък ми казаха док. Да го ползвам страх ме е да не получа инфекции да не бъде и така …

# 681
  • София
Както някой беше написал по-горе в темата - Утрогестанът е златен стандарт за шийката! Слушайте си лекарите и го слагайте както са ви казали. Рискът от още повече скъсяване и от преждевременно раждане са много по-сериозни от риска от инфекция. Особено в такава ранна седмица…

И аз по принцип ползвам утрогестан 200 2х1   Още отначалото и сега съм 17 г.с но както ми направиха серклаж и малко ме естрах от него и си го слагам само веднаж и незнам какво да правя пък ми казаха док. Да го ползвам страх ме е да не получа инфекции да не бъде и така …

# 682
Момичета и според мен Утрогестана помага, аз от 18 г.с съм със скъсена шийка и го слагах от тогава до 37 г.с. (но и лежах постоянно, понеже нямам серклаж). В момента съм 39+5 и чакам бебчо. Спрях и магнезия и Утеогестана извенъж.

Последна редакция: пт, 06 авг 2021, 23:18 от Neli9003

# 683
Здравейте момичета, търся съвет. Вчера на ФМ, измериха шийката 26 мм в 30+1 г.с. Мислите ли, че е голямо скъсяване. Изписаха ми магнезий и колаген и след седмица съм на преглед. Вие пили ли сте колаген за кожа и нокти, и ако да какъв? Надявам се да не се скъси и да избегна поставяне на арабин песар

# 684
Здравейте момичета, търся съвет. Вчера на ФМ, измериха шийката 26 мм в 30+1 г.с. Мислите ли, че е голямо скъсяване. Изписаха ми магнезий и колаген и след седмица съм на преглед. Вие пили ли сте колаген за кожа и нокти, и ако да какъв? Надявам се да не се скъси и да избегна поставяне на арабин песар

Аз пиех колаген на Neocell преди бременността. Бях доволна от него, но провери става ли за бременни.

# 685
Аз пиех колаген от около 20г.с., взимах един натурален от магазин Зоя. Около 20лв е и аз съм доволна. Не знам дали от него, но тази бременност я износих без серклаж (първата бях със) и шийката се държа до края.
Успен!

# 686
Според мен шийката за този етап на бременността е много добре!
Скъсяване има, но не е страшно. Моят лекар постоянно повтаря, че не е само до дължината и най-добре се преценява с мануален преглед с опипване, но избягват да го правят в по напреднал етап на бременността. Магнезия помага, утрогестана също. Стискам палци всичко да е наред!

# 687
Здравейте момичета,

Скоро ми предстои премахване на серклажен конец в 37 г.с. Исках да попитам някоя от вас, която вече е минала от там. Как протече самото премахване и след колко времепри вас  започна раждането? Моят АГ ми каза, че се премахва в болницата и има престой от няколко дни, защото след махането може веднага да изтекат водите.

# 688
С предната бременност ми го махнаха в 35/6 седмица, защото имах леко прокървяване, вероятно заради скъсяване на шийката и натиск върху серклажа. Веднага си тръгнах, не съм стояла в болница. Започнах да си правя по-дълги разходки след махането на серклажа и родих 10 дни преди термина.

# 689
А при секцио как стоят нещата? В деня на секциото ли махат конеца?

Общи условия

Активация на акаунт