Кафеавтомат – заслужава ли си и какъв да изберем. Тема N⁰3

• 86 481
  • 828
  •   1
Отговори
# 540
  • у нас
Използвана е :/ няма как да стане :/ разочароващо

# 541
  • На изток от Ада
Дай й шанс.  Аз съм доволна от Делонгито . Пробвах няколко кафета. И степпента бутни на 1 или 2 .  В началото наистина беше воднисто сякаш. От декември е .
За връщане може ако е взета онлайн.

# 542
От вчера съм с Филипс 5441 и също така в ужас, че за тези пари кафето е блудкаво и не знам как да продължа с настройките . В магазина и в самата инструкция пише че трябва поне месец да се разработи мелачката, но до тогава боза ли ще пия?!? Оплаках се, ако някой може до помогне с акъл…? Мелачката е на фабрично зададената накъде по средата , но утайката е на чорба
Бях споделила, че аз също не съм доволна от моя автомат Филипс.
След това разбрах, че причините са няколко: лошата мелачка, липсата на настройки за температура и налягане,  остатъка от кафе в системата.
Не случайно професионално не се приготвя еспресо в автомат 
Бързо и  удобно-да,  но качество -не.

# 543
  • в 1001-та нощ
Ако човек е свикнсл да пие хубаво кафе, преходът към автомат е шокиращ. Във времето се свиква, нагажда, но пробва ли пак хубаво еспресо, разликата не е за пренебрегване.

В офиса сега сме с един нов Филипс автомат и съм доста шокирана колко добро кафе прави, в сравнение с моя стар. Може би на моя мелачката вече се е амортизирала. Оглеждам се за нов, но не бързам.

# 544
  • Бургас
Моето Делонги с "Дъбов" на степен 2 на мелачката прави неземно добро кафе. По-добро съм пила може би само в Италия. Откакто купих автомата и уцелих кафето, не пия другаде, за да не си развалям вкуса.

# 545
  • София
Моето Делонги с "Дъбов" на степен 2 на мелачката прави неземно добро кафе. По-добро съм пила може би само в Италия. Откакто купих автомата и уцелих кафето, не пия другаде, за да не си развалям вкуса.
С кое на Дъбов по точно, може ли да споделите?
И аз съм с Делонги, най-харесвам за сега Пелини Кремосо и Пелини Виваче.

# 546
# 547
  • В небето

За 108 лв. килограма..... със сигурност е извънземно кафето, дори да не е. Аз лично пия доста кафе и не бих могъл да си позволя над 200 лв. месечно за кафета. Поради това се ориентирам за кафета с цена до 50 лв. килограма. За някои може да са долнопробни, но има и добри попадения.
Скоро намерих в Кауфланд тяхна марка кафе на добра цена (30 лв./кг.) - етиопско и бразилско (и двете са 100% арабика). На настройка най-ситно мелене на мелачката на автомата (Philips) кафето е доста прилично.

# 548
И аз в началото купувах само топ кафета, после реших, че:
- поне за моя вкус и моите дегустационни качества разликата между топ кафе и не чак толкова топ е минимална.
- да сменяш кафетата е по-интересно.
- при тестване на различни кафета, ако се случи издънка, после оценяваш следващото, което е добро. А ако пиеш само едно и също, даже и да е супер добро, накрая всичко избледнява.

# 549
Има доста пекари в България, които предлагат много хубаво прясно кафе на цена около 50-60 лв. за килограм. Не е само Дъбов. От личен опит твърдя, че например бленда на пекарна Фамили от Пловдив е много над кафето от супермаркет, изпечено не знам кога, без ясен произход на зърната и процесиране.

# 550
А на по-ситно смилане какъв е ефектът? Защо го мелите на 2 степен?

# 551
  • Бургас
Фабрично беше настроена на 2 и половина.
На по-ситно не тече добре, особено при много късо еспресо. Капе на капки.

Странджанска зеленика, може ли да препоръчаш кафета от пловдивската пекарна? Влязох в сайта им, обаче не мога да се ориентирам кое да пробвам.

Последна редакция: чт, 25 май 2023, 15:13 от Tintina

# 552
  • Под Сините камъни
Не съм изчела цялата тема, признавам си без бой Joy
Решила съм да си взимам кафеавтомат, ето този  Кафеавтомат Delonghi ECAM220.22.GB 
Скрит текст:
Събирам мнения Heart Eyes

# 553
Здравейте, искам да купя кафеавтомат с цел по-бързо и лесно правене на млечни напитки и кафе. Спрял съм се на следните модели:

Philips 5400 LatteGo- 1200 лв
    Мiele cm 5510 - 1300 лв
    KRUPS INTUITION PREFERENCE EA873810 - 900лв от рекламата на Технополис

Krups-a най-много ме изкушава предвид цената, има подобна на Miele система за млякото, която ми се струва удобна и практична. Няма профили, но пък мога да си запазвам любими напитки, което ще ми свърши чудесна работа за на жената млечните напитки. Доста непознати са ми техните кафеавтомати. Машините за капсули са ясни, но какво ще кажете тука ? За другите 2 модела намерих мнения в темата.

# 554
Здравейте, искам да купя кафеавтомат с цел по-бързо и лесно правене на млечни напитки и кафе. Спрял съм се на следните модели:

Philips 5400 LatteGo- 1200 лв
    Мiele cm 5510 - 1300 лв
    KRUPS INTUITION PREFERENCE EA873810 - 900лв от рекламата на Технополис

Krups-a най-много ме изкушава предвид цената, има подобна на Miele система за млякото, която ми се струва удобна и практична. Няма профили, но пък мога да си запазвам любими напитки, което ще ми свърши чудесна работа за на жената млечните напитки. Доста непознати са ми техните кафеавтомати. Машините за капсули са ясни, но какво ще кажете тука ? За другите 2 модела намерих мнения в темата.
Млечни напитки да, но хубаво еспресо от автомат е невъзможно. Много пъти е обяснено защо.

Общи условия

Активация на акаунт