Кафеавтомат – заслужава ли си и какъв да изберем. Тема N⁰3

• 86 285
  • 828
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Благодаря за отзивите, хептен се обърках...обаче спрямо анкетата повечето гласове са за Филипс. Аз не пия чисто кафе, пия тип капучино, фрапе, мокачино и тем подобни.. А тази има и такива функции и мисля, че ще е добър избор.

# 661
  • София
Въпроса за анкетата е Каква марка кафеавтомат използвате ? - повечето гласове са за Филипс,но това не означава,че са доволни Simple Smile  Шега - всеки си хвали неговия кафеавтомат.
Все пак погледнете и този : https://www.technomarket.bg/kafeavtomati/delonghi-ecam290-81-tb-09217900 -мисля,че като приготвяне на напитки са еднакви.Все пак дано се включи някой с такъв автомат,за да каже да ли е дояволен.
Аз пия чисто кафе и съм опитъвала от Филипс -не ми харесва,делонгито прави по-хубаво кафе,но пък Вие пиете само млечни напитки,така че може да Ви хареса

# 662
  • София
Благодаря Veselina04..и тази ще я проуча и ще я имам предвид.Coffee

# 663
Не твърдя, че има автомат, който да регулира температура и налягане. Точно затова посочих,  че следващата  ми машина няма да бъде автомат. Пила съм кафе от Делонги. Ами не е вкусно. Моля ви четете по-внимателно. Освен това, не съм писала, че трябва профилактика на всяко кафе. Писах, че остава кафе в системата,  което с времето влошава вкуса.

# 664
  • На изток от Ада
Въпрос на вкус е.
Аз съм с Делонги ево почти на 1г. Имала съм ръчни и с капсули. Делонги е най добро

# 665
  • София
Делонги магнифика s е моят автомат-регулира се температура на водата,грамажа (силата )на кафето ,едрината на смилане и количество на напитката-колко да е дълго или късо кафето . Налягане няма как да настройваш. Вкуса на кафето основно е от самото кафе и след това машината и настройките.За кафето което остава -ами трябва да се почиства блока -никога не съм допускала да се задръсти с кафе и да има лош вкус кафето.Аз смятам,че всеки човек е с различен вкус и ако някой е пил кофти кафе от автомат не може да сложи под общ знаменател всички автомати и кафета ,че не стават.

Последна редакция: пн, 06 ное 2023, 21:09 от Veselina04

# 666
Ами съжалявам,   но отново четете прибързано. Споделих, че имам Филипс и съм пила от Делонги. Не беше Манифика, някакъв друг модел беше. Може и да има разлика. Исках да съм полезна на потребителите с личен опит. Няма проблем, щом тук е забранено изказване на личен опит няма да давам съвет в темата. Бъдещи потребители ще достигнат до своя извод по трудния начин с проба- грешка

# 667
  • На изток от Ада
Ами съжалявам,   но отново четете прибързано. Споделих, че имам Филипс и съм пила от Делонги. Не беше Манифика, някакъв друг модел беше. Може и да има разлика. Исках да съм полезна на потребителите с личен опит. Няма проблем, щом тук е забранено изказване на личен опит няма да давам съвет в темата. Бъдещи потребители ще достигнат до своя извод по трудния начин с проба- грешка
Давайте съвети. Всеки чете и пише което сметне за редно. За помощ на друг разбира се е темата.
Има хора които не харесват автомата за еспресо....

# 668
  • София
Тази JURA E6 Piano Black заслужава ли си парите? Доста над бюджета ни е, дори на промоция.. Честно казано, не бях чувала тази марка и предполагам, че е някаква специализирана за кафе-машини и автомати..

# 669
Според мен- не.

# 670
  • до най-прекрасния мъж
Днес взехме този автомат:
https://techmart.bg/%D0%9A%D0%B0%D1%84%D0%B5%D0%B0%D0%B2%D1%82%D … i%20ECAM220.30.SB
Оказа се, че моделът Start има две разновидности и ние взехме тази, която е с повече кафе-напитки. Пробвахме с това кафе:
Скрит текст:
Мъжът ми обича дължина около 120 мл (измерихме дължината спрямо това което пие от машината с капсули), но на степен 2 за интензитет и на смилане 2 му стана воднисто. Иначе, едва-едва течеше. Така ли трябва да е? Леко бутнахме кофемелачката да видим утре как ще е.
Иначе късичкото еспресо, както си беше програмирано фабрично, стана много добро за нашия вкус - силно, наситено и ароматно. Правих го с трапезна вода, защото засега няма да слагаме филтър.
Утре продължаваме с експериментите, за да уцелим вкус и дължина.
На първо четене определено има разлика в положителна посока спрямо кафемашина с капсули на Долче густо. Цялата къща мирише на кафе и ароматът от чашата е божествен. А вкусът е на хубаво, силно кафе, каквото обичаме.

# 671
Аз съм си увеличила температурата на кафето на макс ,при вашата нямам идея регулира ли се .С делонги ево съм.Но не пипайте кафемелачката .Трябва да направите няколко кафета за да видите настройката която сте и дали добра ли е.Настройка 2 е твърде финно смляно и ще почне да капе едва едва след 3 или 4 кафета.Така и машината се мъчи и кафето става отровно направо.То зависи и от кафето разбира се ,но иска няколко кафета да минат за да получите добър краен резултат.

# 672
  • до най-прекрасния мъж
Температурата е на средно положение, настройва се, но така ни е добре. Като цяло няма особени разлики с Ево, доколкото четох и гледах клипове, освен дизайна. Моята има 4 програми - еспресо, кафе, дълго кафе и американо. Иначе, всичко друго е същото. Взех я защото беше на доста примамлива оферта на черен петък в Техмарт, иначе и Евото ми хвана окото и ми беше втори избор.
За мелачката ще го имам предвид, благодаря. Ще я тестваме два дни така на 4 и ще видим как ще е.

# 673
Моля да ми помогнете да си настроя Делонги магнифика С
На какво положение трябва да е мелничката и бутона за аромата.Днес за първи път я ползвах с кафе на зърна и  кафето стана негърска пот дори и каймака е много рехав и вкуса е бля бля бля. Имам я от месец до сега я ползвах с мляно кафе и пак не съм нещо много уау какво кафе .Старата ми с ръкохватката която е продукт на Делонги прави страхотно кафе дори и след 14 год.

# 674
Аз съм настроила аромата на Мax и мелничката почти до края за ситно смилане. В момента ползвам една Етиопия и мелничката е преместих на малко по едро смилане, защото на най-ситно не тръгва кафето

Общи условия

Активация на акаунт