Колко е нормално?

• 24 068
  • 700
  •   1
Отговори
# 585
  • София
На мен не ми пречи хората, перфектни или не, да си го казват. Кому е нужна тази скромност? Човек трябва да е горд със себе си, особено когато има защо. Не обичам сведени глави.

# 586
Е, то няма перфектни. И слава Богу.
Освен мен. Simple Smile
Пък и скромна беее. Само плюсове.

# 587
  • София
Пак изпадаме в крайности. Харесвам се такава, каквато съм, далеч от перфектна. Ама пък и мъжете ме харесват.

# 588
Перфектността е гадна. Стерилна е. Затова не я харесвам. Скучна и еднотипна. Без характер. Simple Smile

# 589
Няма лошо и да си го казват и да го мислят, ако не за друго, то поне защото ги прави по-успешни в собствените им очи, от което и по-щастливи, а това няма надцакване. Колко отговаря на обективната реалност е друг въпрос, който не е важен освен ако не подвеждат втори човек. Не визирам и не съдя никого конкретно, просто изказвам мое си подозрение, че скромността е по-реалистична от оптимизма.

# 590
  • София
Скромността вече не е добродетел, сори.

Аз пък мисля, че човек, който обича първо себе си е способен да дава любов и на другите. Здрава, силна, осъзната, себепозната любов.
Самовлюбена ли съм? О, да.

# 591
Никва връзка няма между това колко обичаш себе си и колко даваш любов на другите.
Ако изобщо нещо - обратно пропорционално е.
С последното няма да споря.

# 592
  • София
Когато обичаш себе си, любовта, която даваш, е много по-здравословна. Иначе е много по-вероятно да залитне в посоки като обсебваща, задушаваща, неглижираща собствените нужди, търпяща издевателства, компенсираща дефицити и т.н.

# 593
Аз познавам един мъж, който обожава себе си, обича се, но си е бая стиснат на раздаване на обич, грижа, отношение. Така че, може би важи за жените.
Но по-скоро смятам, че е до характер, не до обичане на себе си.

# 594
  • София
Себеотрицанието не e гладка основа за любовни отношения.
За здрава любов говоря, че болни не ми трябват.

Когато обичаш себе си, любовта, която даваш, е много по-здравословна. Иначе е много по-вероятно да залитне в посоки като обсебваща, задушаваща, неглижираща собствените нужди, търпяща издевателства, компенсираща дефицити и т.н.
Това имам предвид и аз.

Последна редакция: чт, 30 дек 2021, 13:31 от Ms.Gorgeous

# 595
Че съм умен, умен съм.
Но,защо съм толкова красив?
Сигурно, защото съм скромен, а скромността краси човека.

Из" Карлсон "

# 596
Всяка любов е болна. Самата любов е състояние, което вади от норми емоциите.

# 597
  • София
Бази, но пък вади най-доброто от теб.
Ако е сълзи и сополи - мерси съм.

# 598
Когато си осъзнат относно себе си не се изисква да се обичаш, за да обичаш качествено друг. Даже може да си по отдаден на другия отколкото на себе си.
Докато ако се обичаш много, то трудно някой ще е достоен да сподели любовта ти. С времето ще намериш начин да си кажеш заслужавам повече, без значение кой е до теб.

# 599
Няма как една любов да е болна, когато е споделена и изпълнена с преживявания и трепети.  Болна любов ,за болни мозъци има само.

Общи условия

Активация на акаунт