Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 73

• 37 964
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
Дорис, не мога да бъда сигурна, че е алкантара, ама на такова прилича. За външния вид - на мен не ми е чак толкова хубаво като естествена кожа или премиум дамаска, ама за 1000 лв. нямам проблеми вече трета година. Без никакво, ама никакво пазене. Няма петна, въпреки че е пипкано с мазни пръстчета, капки сокчета и малко айрян са изливани. Забърсвала съм и няма очевидни следи. Мекичко и приятно е на допир.
Ето така изглежда - снимката е пак от онзи магазин, аз няма да мога да направя по-добра.

Секънд, да, от Стара Загора го купих, и показаните на снимките са оттам, само че са естествена кожа. Наистина има бройки, които са видимо ползвани и очукани, но поне изборът на единични бройки е голям. Зависи какво има налично в момента и късмет да откриеш това, което те устройва. Моят диван определено не беше втора употреба.

За размера - въпрос на налично място и нужди. Моят, който е като бежовия кожен, който постнах, е доста голям на практика. Събирам се аз на лежанката (полегнала), 1 възрастен на електрическия релакс опънат и още един възрастен и едно дете между двамата опнати. Laughing Бих казала, че за преобладаващия размер дневни/холове в България даже е голям - моят хол е малко по-дълъг от стандартен панелен хол да речем.

Последна редакция: чт, 20 май 2021, 19:18 от man_darin_ka

# 181
Имам колебания за цвета пак. Вариянт едно е сиво-тюркоазеншкафове от двете страни ,със дъска отгоре-избелен дъб.
Та колебанияето ми е -дали да не набавя цвят със етажерките Екет, а да сложа чисто бяло бюро със плот избелен дъб, или да  слагам щкафове от сив тюркоаз,които са много хубав цвят,но малко специфичен и ще трябва да съобразявам голя част от останалите неща-текстил и т.н. с него.
Забравих да напиша,че е стая на момче(на 6 гд в момента).

Много харесвам бяло, много е хубав гардеробът. Видях тюркоазения свят в икея (https://www.ikea.com/gb/en/p/eket-wall-mounted-shelving-unit-gre … quoise-s99385485/) - бих избрала него. Стаята е светла, по-тъмната мебел няма да я затъмни; мисля, че ще си отива с жълтото (пък след някоя година ще пребоядисате, ако е прекалено цветно), а и много е хубав тюркоазеният цвят. Определено бих взела бюрото с този цвят - бялото е хубаво за всякакви мебели, но с тюркоаза ще е по-хубаво. Но да видим и другите какво ще кажат...

# 182
  • София
Кайсийке, а осветителното тяло ще си остане ли? И правилно ли схващам, че бюрото ще е пред жълта стена?
Питам, защото в момента имаш жълто-бяло-дървесна комбинация със сини и оранжеви акценти, ако не ме лъже мониторът. Като махнеш сините и оранжеви акценти, тюркоазът (нямам идея защо така са го кръстили) просто ще ги замени, няма да натежава. Още повече, че на бялата стена наличието на жълто, тюркоазено и дървесно кубче в комбинацията ще вържат цялата палитра и ще стане стилно, според мен. Аз обаче бих сложила бял плот върху тюркоазените шкафове, ако бюрото ще е на жълта стена, и бих сменила синия мотор.

# 183
  • тук и там
Не, на бялата стена до прозореца ще е бюрото. Така се води цвета май сив-тюркоаз. Имат и тъмно сиво,но не е същото. На живо е злено-сиво .Или сиво със зелен отенък..Не мога да го обясня,но не е като цвета на снимка..Точно в този цявят нищо нямам-нито текстил,нито нищо...А  и както се вижда-врата пък е светло сива..Лампата май ще я махам,защото с нищо не ми се вързва.ММ я купи  пак..
Представи си само бяло легло с дърво,бял гардероб..и стените-едан бяла,останалите са в жълто. Другото ще се маха..
А,имам много текстил в синьо ,бяло,жълто -защото нали до сега такъв беше интериора..Ще ми се да мога да го вместя,а не да ги сменям пак..

Последна редакция: чт, 20 май 2021, 22:52 от Kaisia

# 184
  • София
Добре де, аз гледах, че има и сини плотове Lagkapten, защо тогава не помислиш за комбинация с бели шкафове и син плот на бюрото?
Лампата и аз бих я махнала... Innocent

# 185
  • тук и там
Ами няма при нас(за 200 на 60см говоря).Още в началото на годината щяхме да го вземаме в синьо,даже тук в темата бях писала...но нямат налични. Вече дойде следващата година и все още нямат. Имат само  светъл дъб дъска,бяла дъска и съответно или бял шкаф към бюрото или този сив тюркоаз. Само един шкаф решихме да слагаме,от другата страна ще е само с крачета бюрото. Бюрото е голямо и за да може има място за движение.
П.П. Оказа се че и тъмно сива дъска има..Но това са цветовете.

Последна редакция: чт, 20 май 2021, 23:37 от Kaisia

# 186
  • София
Освен да ти поръчаме един плот оттук..  Smile Smile
Не знам, сивозеленото изглежда красиво като цвят, но не мисля, че ако бюрото е с бял шкаф, дървесен плот и син стол, например, стаята ще стане скучна, напротив. То на самото бюро ще има достатъчно шарения впоследствие, като почне да го ползва младежът.

# 187
Непрактичното за един е изключително практично за друг. На мен  например ми отне почти година да си намеря подходящ малък диван.  Но пък сега го експлоатирам зверски, добре, че излезе здрав... Laughing
Бихте ли споделили кой е дивана , че търся точно такъв - малък и удобен . Благодаря !

# 188
Вкл се в темата. В момента правим ремонт, а аз съм се замислила за обзавеждане.
Какво сме направили в момента - сменихме дограмата, измислила съм осветлението, днес влизат електричарите ( вчера чертахме, контакти, интернет кабели, 110 Волта. Местя всички ключове, да са в помещенията ( бани, тоалетни), че ми е много тегаво като са от вън. Другата седмица влизат тези с отоплението и климатизацията.
Идеи от къде мога да поръчам черни матирани душове, батерии и др армаатури за баня?

# 189
Titina,

Къде правиш ремонт?
С тези 110 волта за България ли пишем? Не, че разбирам от тоци. Но си спомням и че в американската тема съм те виждала 😊🌺
Черен мат душ и всичко друго , лятото купихме от магазин Гауди на бул. България., София.
Нямахме време за поръчки. Иначе можеше да се поръчат и от немския амазон.

# 190
Правя ремонт в София. А 110 V са пак за София, че много от уредите ми са на 110 V.
За черен мат видях един сайт, във фейсбук, и забравих да го запомня. Сега го издирвам, но без успех. За това и попитах. Този магазин на бул. Булгария ми е близко, и след празниците ще го наобиколя.

# 191
Вчера линковете в теми се прецакваха нещо, затова пиша без линкове.
Пусни на търсачка "смесител черен", примерно в Баня стил ми излязоха 4 страници - на Грое, Идеал Стандарт, Тека и др.

# 192
Пусках, проблемът е, че повечето са гланц, а аз искам мат. Продължавам с търсенето.

# 193
Черен мат има в магазина на “М2” на Симеонвско шосе. Смесителите са италиански, на DEMM. Ползвам ги от септември м.г. И за сега съм доволна.
Въпрос как точно ще направите 110-те V?

# 194
Черен мат имат от Хансгрое. Като влезеш в сайта им (международен) и има опция да търсиш по цвят. Оттам нататък по името на модела търсиш магазин. Или в немския амазон, може да ти излезе и по-евтино, дори с доставка с ДЧЛ. С български превозвач ще е по-евтино, но примерно ще дойде след 2-3 седмици.

Общи условия

Активация на акаунт