Хитринки за всякакъв случай - 27

• 49 573
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Малки съдомиялни , тип кубче бих си купила , но само от високия клас ..
Евтините ..
Са боклуци ..
Има отделна тема за това ,  не е нужно да се спами  тук ..
А къде в Бургас има малки и да не са за вграждане? Не искам да поръчвам онлайн, без да съм видяла как е вътре.

Иди в раздел "Техника и електроника" - "Домакински електроуреди" - има 2 теми : за въпроси и "от коя съдомиялна сте доволни". Поизчети темите. Има полезни мнения и съвети.

# 601
Взех си мечтани обеци, но сребро. Поносих вкъщи 5 минути и моите уши "мис каприз" веднага реагираха щом не е злато. Четох за хитринка с вазелин, някой пробвал ли е? Или нещо друго, но без лак?

# 602
Според мен вазелинът ще се поизтрие, няма как да стои като покритие и да предпази от контакт между обецата и кожата. Щом за 5 минути вече има реакция, не вярвам да помогне.

# 603
  • София
Братовчедка ми е алергична към сребро. Единственото ѝ спасение е лак.

# 604
Няма ли опция да смениш кукичката или пинчето? Аз също съм с много капризни уши и винаги гледам да си взимам такива, на които мога да сменя "дразниреля". Всичко друго ще попие в кожата или ще се олющи.

# 605
Няма ли опция да смениш кукичката или пинчето?
На винт са, май няма как за смяна. Утре ще намина през бижутерски магазин да попитам евентуално за позлата или някакво друго решение.

# 606
Можеш и след като се успокои сегашното раздразнение, да пробваш за малко само обеците да сложиш вкъщи, без винтчетата, за да видиш дали е от винтчето или от материала на обецата. Поне да знаеш за кое търсиш решение.
При някои хора проблем е само винтчето, обикновено то е от по-различен материал, даже понякога изобщо не е сребро. Ако има вариант то да се замени с нещо по-инертно, примерно стомана че тя обикновено не прави проблеми, това също може да се пробва.

# 607
Ъъх сложно. Аз съм сменяла винтче, но на по-евтини, със силиконово. Реално през цялото време ходя със силиконови винтчета на ушите, за да не ми се запушат дупките и ги махам, само когато сложа по повод нещо фенси Simple Smile Снимай ги, ако е удобно, но наисрина ще е сложно, ако са хубави - трябва да се реже, да се лепи...
Позлатата пак е същия проблем като лака - пада Simple Smile

# 608
Гъбичката за фдт си я мия след всяка употреба с бебешки шампоан .Никога не съм я ползвала два пъти без да я измия и не е мръсна и гнусна,тези от клипчето са ужасни .

# 609
Виждали ли сте подобно насекомо, какво е? Виждам вече второ на терасата.

# 610
Дългорог бръмбар - вид дървояд.

# 611
Дали провокираме с нещо разходките им по терасата ни?

# 612
Едва ли, просто от време на време има нашествие на някакъв вид насекоми. По морето са калинки, преди години житарки влизаха през терасата или миризливки. Онзи ден гледам котката вперила очи в завесите и се чудя какво гледа така съсредоточено. Поглеждам - огромен 10 см зелен скакалец! И ухапа мм като го хвана да го изхвърли. И тъкмо обяснявам как нямаше да го забележа, ако котката не гледаше упорито натам, и посочвам, поглеждам - ужас, още един! На 7-ми етаж сме! А аз имам фобия от насекоми... Смятай какво ми коства това!... Flushed

# 613
И аз съм като теб. Бях се ужасила, че са хлебарки Scream ,обаче знам, че те са бързи, а туй не мръдва.

# 614
силиконови винтчета
О, благодаря ти, като помислих - това е идея. Ще пробвам. Иначе обеците са най-обикновени - естествена перла, но много красиво лилавеещо, на винт и не устоях като ги видях, хем да знам че ще има проблем. Не са за ежедневни, за повод за няколко часа ... та дано стане, че ще си ги гледам в кутийката само.
Допълвам - намерих си резервни части, ако на някого е интересно и са нужни https://www.paola-apologna.com/earring-posts-4-mm-stainless-steel.html Ако не стане със силикон, ще пазарувам и творя.

Миналата година вкъщи на ден влизаха по 3-4 калинки, някакво нашествие беше.

Последна редакция: сб, 07 авг 2021, 18:25 от evencee

Общи условия

Активация на акаунт