Забременели след ин витро - тема 49

• 56 019
  • 735
  •   1
Отговори
# 105
  • София
И аз от 1ви 😊

# 106
# 107
Леле, колко много момичета писаха. Наистина не очаквах 😍. Бъдете здрави, вие и бебчетата. ♥️Лека бременност на всички.

# 108
Здравейте, има ли забременели от 1 опит инвитро? Нека да пишат. Heart
Лека бременност на всички. Heart

Аз също съм бременна от 1ви опит инвитро след ЗЕТ. Свеж трансфер нямах заради хиперстимулация и ме изчакаха 4 месеца почти.
В 22ра седмица съм. Ако имаш питания, давай.
Относно TSH, моето нормално винаги е било около 3, 3 и нещо и завишени антитела. Преди стимулацията го  свалих на 2.0 и почти нормализирах антителата с билки и добавки. Преди ЗЕТ TSH 2.4 и леко завишени антитела.
След като спрях прогестерона TSH падна значително в нормалните граници за 1ви триместър. Сега във втори - не съм го изследвала още, бебчето се развива нормално. Simple Smile) При мен всички неразположения изчезнаха със спирането на прогестерона.

# 109
Как се приеха нещата във семейството, че ще е инвитро, че при мен има проблем. /свекървата/.

Аз също съм бременна от 1ви опит инвитро след ЗЕТ. Свеж трансфер нямах заради хиперстимулация и ме изчакаха 4 месеца почти.
Относно TSH, моето нормално винаги е било около 3, 3 и нещо и завишени антитела. Преди стимулацията го  свалих на 2.0 и почти нормализирах антителата с билки и добавки. Преди ЗЕТ TSH 2.4 и леко завишени антитела.
След като спрях прогестерона TSH падна значително в нормалните граници за 1ви триместър. Сега във втори - не съм го изследвала още, бебчето се развива нормално. Simple Smile) При мен всички неразположения изчезнаха със спирането на прогестерона.

# 110
Как се приеха нещата във семейството, че ще е инвитро, че при мен има проблем. /свекървата/.

Проблеми винаги ще има. Игнорирайте ги и си гледайте целта. При нас има подкрепа и от двете семейства, от работодатели също /за  късмет/.  Бяхме ги информирали предварително, мои приятели в сходна ситуация решиха да не информират родителите си.
Уверете се, че сте в ръцете на добър лекар и се грижете за себе си - физически и психически.
За мен лично много по-страшно от инвитрото е "стоенето" без дете. Аз гледах на процедурата като средство за сбъдване на най-съкровената мечта. В тази борба е важно да сте заедно с партньора, на останалото аз лично не обръщах внимание. Към днешна дата не крием от близки приятели, че бебенцето ни е инвитро, защото всички знаят колко е желано. За мен лично останалите не са важни. Без да искам развих форма на здравословен егоизъм по време на процедурата и бременността.
Действайте, колкото по-навреме, толкова по-големи шансове за успех.

# 111
Благодаря Ви, тя я труден характер от старото поколение. Мен още в началото не ме харесва, та сега съвсем. Трудно ми е, защото съм чувствителна, такъв ми е характера. Сега пробваме естествено до 6м, пък да видим дано стане... CryHug

Проблеми винаги ще има. Игнорирайте ги и си гледайте целта. При нас има подкрепа и от двете семейства, от работодатели също /за  късмет/.  Бяхме ги информирали предварително, мои приятели в сходна ситуация решиха да не информират родителите си.
Уверете се, че сте в ръцете на добър лекар и се грижете за себе си - физически и психически.
За мен лично много по-страшно от инвитрото е "стоенето" без дете. Аз гледах на процедурата като средство за сбъдване на най-съкровената мечта. В тази борба е важно да сте заедно с партньора, на останалото аз лично не обръщах внимание. Към днешна дата не крием от близки приятели, че бебенцето ни е инвитро, защото всички знаят колко е желано. За мен лично останалите не са важни. Без да искам развих форма на здравословен егоизъм по време на процедурата и бременността.
Действайте, колкото по-навреме, толкова по-големи шансове за успех.

# 112
  • София
Ние не казахме и още не сме казали на нашите родители и от двете страни , за да си спестим както евентуални коментари, така и притеснения от тяхна страна. От друга страна всичките ни близки приятели знаят. Според мен не си го слагай. Ако свекърва ти не те харесва по принцип, винаги ще има нещо...

# 113
Знаете ли при мен как се промениха нещата? 2015 като видяхме с моя мъж че спермограмата му е под всякаква критика...ТОЙ се обърна към мен и ми каза: Аа..не Инвитро? Нееее...той господ си знае работата.
Та заради неговия господ сега...след  6 години опити и О резултати отиваме на донорска яйцеклетка. Та ...колкото и вулгарно да звучи. Живота си е твой ! Майната им на всички!

# 114
За мен също другите нямат значение, ако един близък човек се държи така с вас, по -добре му кажете" майната ти" и това е. Вашата свекърва явно няма и представа каква болка е. Лично аз го изживях много тежко, когато разбрах ,че имаме проблем и сме с мъжки фактор. Но по нейната логика трябва да оставя сина и. Много нелепо, аз са секунда не си и помислих да оставя мъжа си. Напротив дори деня в който разбрах, че имаме лоша СГ, на следвящия ден бяхме карантина с положителни тестове. Не спирах да търся информация , за това как се случва нещата и къде да търся лекар в София. Така, че вие сте най-важни двамата и се подкрепяйте.Успех! ❤

# 115
Ами то не пречи да кажете, че е станало естествено докато сте пробвали инвитро. Да провери Simple Smile
Иначе колко опита няма значение, важното е да стане Simple Smile

# 116
  • София
При нас знаят моите родители, които напълно ни подкрепят и 4 най-близки мои приятелки. С мъжки фактор сме, предложих на мъжа ми, ако иска да кажем на свеки, той абсолютно отказа и смятам, че е прав. Само въпроси и интриги щеше да има като резултат, нищо, че проблемът не е при мен. В крайна сметка няма значение при кого е проблемът. Щом сме сами значи има проблем и трябва да намерим решение. Винаги много сме се подкрепяли с мъжа ми за всичко и това даже засили така и близките ни чувства и емоции. В този период е много важно да няма стрес, така че подкрепям да се дава информация само на подкрепящи хора. Горе главата!

# 117
Ние затова не сме казвали. Имаме едно дете естествено забременяване, но аз исках още едно и не се получаваше. Девет години чакахме защото моя мъж не беше много съгласен за инвитро. Но накрая се примири и сега съм бременна след втори опит. Но ако свекито разбере, ще ме гледа с още по различни очи, макар че причината е и в двамата. Затова не сме им казвали, колкото по малко знаят, толкова по добре. Успех ти пожелавам

# 118
  • до най-прекрасния мъж
Cruella, хич да не ти пука от който и да е. Важното е вие да се обичате и да се подкрепяте. Пък свекървата какво мислела, да си го мисли за нея си. Майките ни знаят, че и двамата имаме някакви проблеми. Първо, излезе при ММ, после и при мен. Никога не съм и помисляла, че мога да изоставя ММ, защото трябва да ползваме донор. Нито пък той е искал да се разделяме заради запушените ми тръби и наложителното инвитро. Когато излязоха проблемите при него и разбрахме, че той не може да има биологични деца, седнахме и се изяснихме, че затова сме двама - каквото и да ни поднесе животът, да сме си подкрепа. Родителите научиха на много късен етап какво правим всъщност. Даже и не знаят с точност какви са ни проблемите и че инвитрото ни е донорско. За мен, в 21 век това са дребни технически подробности. Важното е бебето ни да е здраво и да се роди. Пък как е постигнато, не е от особено значение. До преди 10-15 г се шушукаше само, че някоя майка била бременна инвитро. Сега е нещо толкова естествено, че даже не би ми направило впечатление. Наскоро гледах интервю с моя лекар, който изказа мнение, че бъдещето е в раждане на деца изключително инвитро.

# 119
Майка ми знае абсолютно всичко. На свекървата и обяснихме отгоре-отгоре как стоят нещата. Никакви проблеми не сме имали и от двете страни. Когато обаче казах на баба ми, че ще имаме близнаци, тя беше толкова въодушевена, че ми е предала гена ( тя има близначки, лелите ми), че за 10 минути цялата рода беше разбрала. Всички бяха толкова развълнувани, че сърце не ми даде да им кажа, че не са "наследствени". И така, родителите знаят, но от всички останали крием, че са ин витро. В работата ми също знаят, че са инвитро. Не съм давала обяснения, но се наложи да си тръгна по средата на работния ден, в истерия, че имам кървене. След това ТРЗ-то ме пита в прав текст, и реших че няма какво да крия..

Общи условия

Активация на акаунт