Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 942 227
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 300
  • London
Lots of people trying to book an appointment.

You are number 316 in the queue. Your estimated wait time is about 10 minutes.

You can continue to wait or try again later.

Това изписва  а английския апп.... Аз като запазвах не го е имало това. Мобилизация покрай индийския голяма.

Тоест има опашка онлайн и не можеш да запазиш.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 301
  • София
Май в крайна сметка тая първа заповед на служебния министър ще бъде дискретно заобикаляна. Току що позвъних в Закрила на Дондуков да питам как ще процедират, защото по график трябва да ми сложат втората АЗ този четвъртък. Оттам ми казаха любезно "Няма проблем. Заповядайте в четвъртък, в удобен за вас час".

# 302
  • София
Благодаря ви за отговорите.
Аз също доста почетох, но все пак като го каже лекар, е малко смущаващо.
Предстои ми командировка след няколко дни, и тъй като ще ми е по-спокойно, ако съм си тук, в началото на юни, като се прибера, ще идем заедно, за да й сложат ваксината.

# 303
Вярно , невярно и аз пих. Че даже втория път пих превантивно.

# 304
  • София
А аз се опитах да пия, температурата изобщо не се повлияваше от хапчетата и спрях да ги пия (що да ги хабя, като не действат).

# 305
В клиничните проучвания не е имало ограничение на приема на температуропонижаващи. Така че дори и да влияят, едва ли е толкова съществено.

# 306
  • London
Аз съм изпила точно един парацетамол, едва ли е повлиял с нещо. С втора доза слушайки всички прекрасни разкази искрено се надявам и един да не пия.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 307
Че те в Русия не им ли забраняват и алкохол да пият един месец след ваксината.
Да не ме питате за източник, някъде из нашите теми съм го чела.

# 308
Че те в Русия не им ли забраняват и алкохол да пият един месец след ваксината.
Това е невъзможно! 😂
Аз на първата ваксина пих 1 аналгин; на втората, чак на петия ден цапнах една Белуга, ама тя е еликсир, та няма начин да ме е батисала. 😃

# 309
  • Враца
ЛЛ на майка ми също и каза да изчака. Но на моя въпрос какво да изчака, отговор не получих. Каквото и да говоря, не и не. Сега поне е променила леко мнението си и ще ходи пак да я пита. Ако и каже пак да изчака и вече...
Хубаво сме в спад сега, ама дойде ли индийският и ще ни стане пак тревожно.
Свекърва ми и тя чакала.
Какво, защо обаче и там няма отговор.

Ние сме на две седмици след втора игла и леко ми се отпусна душата, но продължаваме да се пазим. Че това измамно спокойствие може да изиграе лоша шега на всички.

# 310
  • Prismatica Aerie
Днес си сложих първа доза Модерна в Пирогов, бях със записан час. Под 60 г. съм и нямам хронични заболявания. Не стана въпрос за гениалната нова заповед, не съм и очаквала да ме върнат.

# 311
  • София
За Перник, който се интересува- за 2- те дози не се отнася заповедта.Ваксинират си според датата на картончето.

# 312
Добре че с баща ми нямах такива проблеми, той вече е ваксиниран с две дози, дори преди нас. Но честно казано, ако някой лекар му беше размътил главата и изложил на такъв висок риск, не знам какво щях да правя, щях да обърна света и да му говоря непрекъснато, но сигурно не винаги е толкова лесно.

# 313
И на нас с мм ни минаха и двете седмици след втора доза АЗ, ни-щич-ко  ни няма.
Не спирам да се изумявам в каква държава живеем. Тук всеки бг гражданин има право на избор поне между три ваксини, право да отиде , когато реши, да се ваксинира, с каквото иска. Такъв комфорт май другаде няма.
И при всичкото това да не желае ваксина ! Не е истина просто това.

# 314
С възрастните ми роднини не мога да водя разговори за ваксини, както не мога и за политика. В крайна сметка те не са безпомощни и неспособни, така решенията са си техни, както и отговорността. Макар че отговорността се простира отвъд егоизма, защото имаш дълг и към околните, колкото и да се дуеш, че си много велик и теб не те е страх. Ами ако заразиш сина си например, дето на 40 е с куп хронични болести, защото си проклет бабишкер, и той умре, а ти не, защото мъжете над 35 мрат като мухи от ковид, много ли ще си горда със себе си?

Общи условия

Активация на акаунт