Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 330
  • 16 912
  •   2
Отговори
# 3 345
Винаги, при поставянето на каквато и да е ваксина, са ми казвали да не мокря мястото, за да не стане оток.

# 3 346
Не чета листовки нито на лекарства, нито на ваксини. То иначе трябва нищо да не ползвам. Ако тръгна да чакам изброените симптоми.

# 3 347
Няма такова нещо, къпете се защото е жега. Ако някой се притеснява има едни водонепропускливи лепенки точно за след операциите. Това обаче не е операция, а и е много горещо сега, мускулна инжекция е, не е секцио Simple Smile

# 3 348
Иглата на абоката е много по-дебела, но не съм чула някой да не се къпе след свален абокат.

# 3 349
  • София
Сега, това че ме посъветваха да не мокря мястото, не означава че не съм се къпала. Предполагам на никой не са му казали да не се къпе. Има малки лепенки, които не пропускат вода.

# 3 350
Аз пък не мога да разбера, защо две страници се опитвате да убеждавате, че не трябва да се спазват дадените указания. Разбрахме ви позицията, хората ще си преценяват.

# 3 351
Опитваме се да убеждаваме? Казваме какво правим, ако някой се е убедил - негова воля и решение. Всеки има право да не се къпе, да не се мокри и каквото си реши. Аз такива препоръки не съм имала, моите познати също, но и да имах, най-вероятно просто щях да повдигна вежди. Най-важното, според мен, е човек да се чувства спокойно, ако спазването за немокрене или некъпане осигурява това спокойствие - с две ръце съм "за".

# 3 352
Със съпруга ми се ваксинирахме по различно време при различни медици, нито на мен, нито на него са ни давали препоръка относно мокрене/ немокрене на мястото на убождането.

# 3 353
Страхотно е че има отговорни медици които дават препоръки - с мъжът се ваксинирахме в един МЦ на ул.Стара Планина, от службата ни организираха , задавахме си въпроси, отговорът беше “защо питате, ей ..вижте как се прецака шишенцето , това е защото питате “ - беше се отлюспила част от капачката в шишенцето на пфайзера и жената бракува дозичките Simple Smile - това на първа игла. На втора си мълчахме вече научени Simple Smile

# 3 354
Родители на момчета на възраст 12-18, ваксинирани напълно или с една доза.
Какво направихте или смятате да направите във връзка с възможността за миокардит. Скоро е втората доза на синковеца. Дали да  го консултирам с кардиолог и кога, за какви симптоми да следя, какво да кажа на кардиолог за да не ме гледа като умопобъркана. Не ме разбирайте погрешно, прости искам да се презастраховам.

# 3 355
  • София
Какво направихте или смятате да направите във връзка с възможността за миокардит. Скоро е втората доза на синковеца. Дали да  го консултирам с кардиолог и кога, за какви симптоми да следя, какво да кажа на кардиолог за да не ме гледа като умопобъркана. Не ме разбирайте погрешно, прости искам да се презастраховам.
Ами аз не смятам да ходим на допълнителни прегледи. Искрено се надявам да не се наложи.

# 3 356
  • София
Доколкото изчетох статистиката, най-голям е рискът при мъже 18-29г., но въпреки това следя и двамата (момче и момиче), така ще направяи и след втора доза. Следене, подпитване за болка, тежест, задух. Моите са "кашкавали" и няма да хукнат сами в жегата да се натоварват физически. Нашите здравно-профилактични карти ги искат по-рано в училище и е възможно да посетим педиатър някъде след втората доза и ако лекарят прецени може да им пусне по едно ЕКГ. Това е максимума, който съм предвидила. И аз искрено се надявам всичко да е наред.

Ако ти много се страхуваш, доколкото съм чела риска е до 2 седмици след втора доза. Може някъде там да запишеш час за кардиолог, да проследи сърдечен ритъм, да пусне ЕКГ. Не съм лекар, може да говоря пълни глупости.

# 3 357
Според сайта по-долу- замъглено зрение, необясними коремни болки, болки в краката, подуване на краката, също може да бъдат симптом.

https://newsroom.heart.org/news/cdc-investigating-rare-myocardit … -who-are-eligible

Във връзка с въпроса ми от вчера- все още не съм говорила с лекар, но прочетох на сайта на амер. здравна служба, че максималният срок е 42 дена, а минимума е 21 дена.

# 3 358
  • Euskal Herria
Бях питала преди тук за ваксините. Имам поставена първа игла в Испания, втората я сложих в България. Веднага ми издадоха сертификат с QR код. И при първата, и при втората доза нямах никакви нежелани реакции. Болката в ръката след убождането не я броя.

# 3 359
  • Бургас

Не виждам смисъл от консултации. На моя приятелка синът преди две години получи миокардит след прекаран вирус, започна да го боли гърба и да му е лошо, профилактично нищо не може да се направи, ако се чувства добре, значи е добре. Иначе моят 18г. младеж се ваксинира с първа доза АЗ, но го тресна толкова силна треска, че отказа втората доза. Както и при всяко лекарство, така и при ваксините, има 0.000001% риск нещо да стане.

Общи условия

Активация на акаунт