Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 596
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 8 205
Фани, какво да внесат, ако изхвърляме ваксини? Тая държава да не е Кувейт, че да си позволяваме милиони за боклука? Надявам се да е възможно обаче да си платя за ваксината и да си я поставя.

# 8 206
Еми точно де. Няма за какво да внасят и май няма и да внесат повече. Каквото има-това е.
Срокът си тече. Аз затова и сложих сега бустера, но и защото е мазало вече у нас-пълни болници, няма мерки, много заразени, няма защита никаква около теб и с антитела да си уж , пак си е риск след 6-7 месеца ваксина.
За после вече се не знае какво ще има , колко годно ще е , а за внос повече и не вярвам скоро да има.
Да си купиш, ама те не се продават, май в нито една държава няма да се купува свободно. Освен да пътуваш до Сърбия и влезеш да те боцнат, не знам там ..май може, не съм сигурна.

# 8 207
Не се продават сега, как се внасят и се предлагат в аптеките противогрипните? Много ваксини се плащат от пациентите, точно тези които са по желание. Предполагам, че така ще стане за всички в бъдеще ако продължаваме да имаме нужда от ваксини. Дано да не е така, ама засега друго не виждам.

# 8 208
  • Бургас
Моята от днес е с удължен срок, от 30 септември до 31 декември. Аз държах на Пфайзер, преди мен 6 човека всички искаха Джонсън, заради сертификата, предполагам. Към момента нямам никакви странични ефекти. Най много да няма ефект с този удължен срок ,в което не вярвам, 2 седмици не е чак толкова много време след краен срок

# 8 209
Моята от днес е с удължен срок, от 30 септември до 31 декември. Аз държах на Пфайзер, преди мен 6 човека всички искаха Джонсън, заради сертификата, предполагам. Към момента нямам никакви странични ефекти. Най много да няма ефект с този удължен срок ,в което не вярвам, 2 седмици не е чак толкова много време след краен срок
Как разбрахте и къде проверихте, че е удължен срокът? И аз бих искала да проверя партидата.

# 8 210
  • Бургас
Как разбрахте и къде проверихте, че е удължен срокът? И аз бих искала да проверя партидата.
Написах си номера на партидата и излезе новина, че от тази партида и още 2 други са със срок на годност до 30 септември И са обсъждани за дарение на Северна Македония, новината е от началото на септември

# 8 211
И аз на моята. Не посмях да питам, иначе за дозата се усетих, ама за срок на годност ...щеше много да му дойде на лекаря.
Сега гледах от сертификата Ми видях някакъв номер, ама то по принцип за Модерна, а на другия е някакъв дълъг код и нищо не ми показва. Не видях друго. Къде е този номер?

Последна редакция: нд, 17 окт 2021, 18:39 от Анонимен

# 8 212
  • Бургас
FA7083, FA4632 и FC8736 са партидите със срок на годност до 30 септември

# 8 213
АТС КОД ли гледате?
При мен не изписва нищо, общо е май за Модерна кода
Или ..май при мен няма партида((

# 8 214
  • София
Срока на годност е официално удължен от производителя, един лекар много хубаво го беше обяснил в групата за ваксините. Моля поне в тази тема да не се шири паника и дезинформация, че на фона на нежелаещите да се ваксинарат сега и тези навили се ще се отказват заради ваксини с уж изтекъл срок, а такива няма, има с удължен срок. Всеки производител има право да удължи срока на годност, нали се сещате че няма как ваксината на 1 ви октомври са стане магически неработеща?

# 8 215
Мацето, ами това казваме де. Наред са си ваксините, ама нови скоро няма да видим, та който е решил да ходи докато има и е в срок.
На мен нищо ми не излиза, имам 2 сертификата за теглене вече, не знам къде има партида, ама карай.
В Пирогов непрекъснато боцкат, та там има движение и харчене.

# 8 216
Срокът на годност не е спуснат от Господ бог, а производителите въз основа на някакви тестове са предвидили какъв може да бъде със сигурност. После обаче са продължили да тестват мостри от първите партиди за да видят реално как се държат във времето и губят качества. И ако констатират, че въпреки първоначалните очаквания ваксините са си ОК, е съвсем нормално да увеличат срока на годност.

# 8 217
  • София
Фанфанито ти да, ама два поста над теб се чудят дали изобщо е имала ефект дозата че е с минал срок...

Последна редакция: нд, 17 окт 2021, 19:37 от Мацето

# 8 218
Има, има годност. Нали Приключенеца ни обясни, той ги знае тези работи, аз му вярвам. Наред сме си, боцкайте се, докат има, щото после...нищо се не знае.
На мен ми остана съвсем лека болка и то при пипане на мястото на боцкането в петък. Нищо друго. Имам и 2 мънички розави петънца до лепенката. Тя не падна при къпане, не съм я и махала, кога падне-тогава. Ми значи ме е хванало , щото друго нищо не ми стана от бустера. След втората доза имах доста голямо розаво петно почти до лакътя и си минаха без проблем-не боляха, не сърбяха.

# 8 219
Тая държава да не е Кувейт, че да си позволяваме милиони за боклука? Надявам се да е възможно обаче да си платя за ваксината и да си я поставя.

Не знам каква е тая държава, но да станат евентуално платени ваксините, да няма допълнително заплащане за лекари, да не се осигурява болнично лечение, но в същото време да се осигуряват милиони за безплатни бързи тестове за желаещите да се напият вечер в заведенията....

Общи условия

Активация на акаунт