Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 947 984
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 9 105
  • София
Ние с ММ сме с две дози АЗ (март и май). Не сме боледували.
През март се ваксинирахме петима. Две от колежките на ММ се разболяха, карали са го леко. И третият се е разболял, но като цяло го изкарал на крак, т.е. леко.
В началото на месеца се виждахме с колегите му. Единият вече имаше бустер, Файзер, след две дози АЗ. Чувствал се добре.

# 9 106
Здравейте с първа доза Пфайзер съм от петък, кърмачка съм . Днес ми е 5ти ден. Първия ден имах лека болка в ръката и голяма умора, до вечерта се появи и главоболие. Другия ден остана само болката в ръката и също леко главоболие, което мина бързо. Обаче вчера (4ти ден) имах световъртеж и слабост, които също минаха, а днес лека диария. Чудя се последните 2 дали е възможно да са от ваксината, все пак минаха вече няколко дни. Имали сте подобни проявления?

# 9 107
  • София
Аз след втората доза АЗ пих аспирин протект. Казаха ми във ваксинационния център. В аптеката ми с озъбиха, че им писнало да си го самоназначаваме, свършил бил. Не ми повярваха, че лекар ми е казал да го пия. Това май месец.

# 9 108
Здравейте с първа доза Пфайзер съм от петък, кърмачка съм . Днес ми е 5ти ден. Първия ден имах лека болка в ръката и голяма умора, до вечерта се появи и главоболие. Другия ден остана само болката в ръката и също леко главоболие, което мина бързо. Обаче вчера (4ти ден) имах световъртеж и слабост, които също минаха, а днес лека диария. Чудя се последните 2 дали е възможно да са от ваксината, все пак минаха вече няколко дни. Имали сте подобни проявления?

И аз съм кърмачка със закъснели странични ефекти... Болката в ръката я имам и днес - 5 дни след ваксина...

Миналият път направих и мастит ... Сега пък само ми намаля кърмата в едната гърда ...

Ваксини Simple Smile))

# 9 109
Мед. сестрите ли ви казват да пиете аспирин протект или на своя глава?

Интересно ми е, защото на мен никой нищо не ми е казвал...

На своя глава го пих. Четох, че предпазва от поява на тромби, които било възможно да се появят вследствие от ваксината. Иначе и на мен нищо не ми каза сестрата. Боцна ме и ме прати да си ходя.
Колко време и след коя игла пиете аспирин протект ?

# 9 110
  • София
След вчерашната втора игла и трите деца са с температура между 37.5 и 38. Спокойни и с апетит, но уморени и поспаливи. Лекарства не искат, ще си полежат и помързелуват днес.  Очаквам утре да са добре.

Извинявай, сигурно си казвала, но на каква възраст са децата?

# 9 111
  • София
Две колежки боледуваха след Астра Зенека.
Едната е с втора доза през май, другата - март.

Леко ли го изкараха ?

Едната с хрема и малко кашлица, другата с много силна кашлица - почти постоянно и температура.

# 9 112
Мед. сестрите ли ви казват да пиете аспирин протект или на своя глава?

Интересно ми е, защото на мен никой нищо не ми е казвал...
На мен ЛЛ ми каза да започна аспирин протект няколко дни преди да отида за 1ва игла и да го пия 1 месец след това.
След ваксината ме посъветва да си купя охлаждащи пласъири и да сложа на мястото на обождане.

Друго превантивно не ми е казал.
Ако вдигна температура Диалгин.

# 9 113

И аз съм кърмачка със закъснели странични ефекти... Болката в ръката я имам и днес - 5 дни след ваксина...

Миналият път направих и мастит ... Сега пък само ми намаля кърмата в едната гърда ...

Ваксини Simple Smile))

Аз с кърменето съм добре за сега, даже имам усещането, че кърмата е повече. Но като общо се чувствам не във форма и вчера с този световъртеж си се стреснах.

# 9 114
  • София
Някъде има ли информация дали след 2 ваксини АЗ и преболедуване след това, трябва да се слагат трета доза от някоя ваксина и в какъв период?

# 9 115
Здравейте, чудя се дали е възможно след ваксина /аз съм с Модерна, ваксинирана от м. юли/имунитетът да претърпи сериозен срив. От няколко месеца, всеки месец съм болна - главно с много силни болки в гърлото, а сега - с ужасно неприятна кашлица и гърлобол. Не е ковид, всеки път се тествам. 🙄🙄

# 9 116
  • София
Не, най-вероятно имаш алергия (при мен също е с гърлобол, преминаващ в "ухобол"). Алергията е проява на свърхимунитет, не срив.

# 9 117
След вчерашната втора игла и трите деца са с температура между 37.5 и 38. Спокойни и с апетит, но уморени и поспаливи. Лекарства не искат, ще си полежат и помързелуват днес.  Очаквам утре да са добре.

Извинявай, сигурно си казвала, но на каква възраст са децата?
13, 15, 17.
Малките са добре, големия с болки в мускулите. Биват, тоест.

# 9 118
Не, най-вероятно имаш алергия (при мен също е с гърлобол, преминаващ в "ухобол"). Алергията е проява на свърхимунитет, не срив.
Аз го имам това от 15 дена сигурно. Три отрицателни теста. Но пих една камара антибиотици заради друга инфекция и сега съм като рохко яйце. Вече съм на етап хранителни добавки, витамини, чай и хомеопатия, че ми писна от биг фарма и тежка артилерия. Трето шишенце Стеримар за носа си взимам. Не мога и противогрипна да си сложа, трябва да съм супер здрава, а планирам и бустер /2 доза АЗ имам, февруари и май/.

# 9 119
Това е някакъв гаден вирус, който циркулира. Писах и в съседната тема, лепнахме го сума ти народ на една сватба. Всички сме отрицателни за ковид. Както се оказа, повечето са неваксинирани, така че няма връзка с ваксината.

Общи условия

Активация на акаунт