Страх от обвързване

• 13 683
  • 542
  •   1
Отговори
# 225
Работа 14 часа на ден ли каза? Е кога ще остава време да вечеряте навън/ да се видите/ да спортуваш?
Това работно време няма да помогне за връзка. Деца къде ще сместиш?
За яденето навън нямам нищо против, идеално е.

Не знам, точно тези дни си мислех за това. Сега работя толкова, защото съм сама. Предполагам, че когато вече имам човек до себе си, няма да работя толкова. Това си е проблем, но не съм му намерила разрешение все още. А за спорта- аз и сега спортувам преди или след работа.

Всички имаме изисквания. Някои по- малко, други- повече, някои са с по- странни, а други- с базови. Въпросът е как ги поставяме на масата и от къде идват. Дали от "искам човек, който да ми импонира" или от "аз съм на пиедесталче и тоя и оня са ми под нивото". Това е изнасилена концепция, която явно не може да се интернализира по правилния начин от хората с комплекси. Няма лошо да се уважаваш и да имаш високо мнение за себе си, но не за сметка на другите.
Това е токсично и гони хората. Дори онези, дето ги смяташ за по- ниско от теб, но според околните може да са по- приятни хора.

Ами тогава околните да спят с тях 🤷🏼

Никой не натоварвам с нищо. Тук ги пиша тези неща, защото това е темата. Не съм седнала на среща с мъж да му изброявам списък с изисквания. Просто, ако виждам, че става - става. Ако не става - не се занимавам.

И да, обществото приема всякакъв вид изисквания на мъжете, но жените нямат право да имат изисквания.
Това с пиедестала не мисля, че е точно така. Нормално е човек да има някакво самочувствие и , ако един мъж е мързелив и затова смятам, че не е за мен, обаче това за него или околните значи, че се мисля за някаква си повече от него - ОК

# 226
Просто тук, във форума, има една част от потребителките, които се изразяват с такава жлъч, че тя им замъглява реалистичното мислене. Убедена съм, че в реалния живот не са такива, но нещо в него ги оставя дълбоко неудовлетворени или направо наранени и те идват тук, анонимно да си изкарат негатива.

Ето, какво визирам.... Тук в темата се писаха маса неща за това, какво искат или не искат мъжете и то не се подлага на коментар или критика. То е константа и това е. Обаче! Аз пиша “искам да не изневерява” и от там се започва “ама как така искаш да не изневерява”, “нереалистична си”, “мъжете по принцип си изневеряват”, “коя си ти да искаш точно на теб да не ти изневеряват??”. Ако напиша “искам да е финансово стабилен” - отговорите: “ама как така?”, “ти търсиш сделка”. И т.н, и т.н
А, каква е жената- това няма значение. Аз работя по принцип по 14 часа на ден. Искам мъжа до мен също да работи и да изкарва пари. Не мога и няма как да се влюбя в някой, който работи от 8 до 4 или от 9 до 5 и после се чуди къде да поседне или полегне. В, какво да му се влюбя? За да се влюбя, трябва за нещо да му се възхищавам, на кое да се възхитя? На мързела?

Ако говорим за външен вид... Аз нямам 50 кг, спазвам диета и въпреки работата ми намирам време да спортувам. Ако кажа, че няма как да съм с мъж със шкембе, ще изпишете 20 страници да ме оплюете. А, да ви питам, дали ако някой мъж ви каже или ви напише, че не би бил и не би се влюбил в жена със шкембе, ще му кажете ли нещо?

Ако кажа, че искам с мъжа ми 3-4 вечери в седмицата да вечеряме навън, защото аз мога да си го позволя, очаквам и мъжа до мен да може, тогава ще стане страшно тук. Все пак, 90% от средностатистическите домакини в България вечер се потят над печката, коя съм аз да се цепя от колектива??

За неща като “грижовен” даже не ми се започва темата....

Да, има и хора с изисквания, които самите те не могат да покрият. Това не означава, че всички са така.

На въпроса, дали съм се влюбвала - да, влюбвала съм се.

В другата тема дадох съвет на момичето да си ангажира с работа максимално, за да се изолира от проблемите вкъщи, да си бъде полезна и да си подобри финансите и външния вид. Едни спестявания и добър вид на всяка жена ще дадат чувство за сигурност и по-добро самочувствие. Това помага за самооценката, подобрява поведението и води до по-правилни решения за нея самата. Подобрява и околната среда и качеството на общуване. Обаче, и на този съвет вие написахте, че е погрешен (разбира се, по вашия груб начин).

Просто винаги, когато някой има куража да заяви, че иска нещо повече, работи по себе си и се бори да го има, естествено е оплют от всички наоколо. Simple Smile

Такъв позитивизъм и любов към живота струи от думите ти, че ми е трудно да те съжаля как те третират потребителките. Това,че не срещащ одобрение както на теб ти се иска във форума не те прави по-добра от другите. Както и в живота,че отхвърляш по подразбиране мъже, които предпочитат домашно приготвена храна или работят "само" по 8 часа, също не те прави по-добра от тях. Толерантността, интелекта и разбирането на околните - това може да ти даде самочувствие. Твоите представи за идеален партньор са повърхностни и нямат нищо общо с любовта, нито с удовлетвореност в живота. Имаш си пари - чудесно. Ползвай мъжете са любов.

# 227
Да, това "искам, искам" вероятно ще създаде пречки. Ако можеше да бъде "бих се обвързала с човек, с който да..."  би звучало по-скромно и реално постижимо.
Vivian, никой не казва че изцяло мисленето ти е грешно. Но, наистина, има неща които е добре да погледнеш по различен начин, за да постигнеш успех във връзките.

# 228
Сериозно ли можем да избираме рационално в кого да се влюбим ? Въх, мислех, че тая работа е извън нашият контрол ? Love is a feeling ?

# 229
Вивиян, не съм чела всички страници, но ще кажа, че ми допада последното ти мнение /дано не го вадя от контекста, щото гледам, че са те нападнали/. Явно си човек с образование, добри доходи и приятен външен вид. Искаш да срещенеш човек, който да бъде такъв. Бъркаш обаче какво искат мъжете и какво жените. Мъж с добър вид, доход и интереси, жена, която работи по 14 часа на ден и  има изисквания, не си търси!

# 230
Вивиян, не съм чела всички страници, но ще кажа, че ми допада последното ти мнение /дано не го вадя от контекста, щото гледам, че са те нападнали/. Явно си човек с образование, добри доходи и приятен външен вид. Искаш да срещенеш човек, който да бъде такъв. Бъркаш обаче какво искат мъжете и какво жените. Мъж с добър вид, доход и интереси, жена, която работи по 14 часа на ден и  има изисквания, не си търси!

Благодаря ти за милите думи. Както казах, работя по 14 часа, за да имам стандарта, който искам. Разбира се, когато срещна подходящ човек, това ще се промени. Не съм работохоличка.

Ако тук се появи мъж, който напише същото “ Работя по 14 часа на ден, спортувам, изглеждам добре, имам собствено жилище, нямам деца от предишни бракове, имам желание да излизам на вечеря с жена ми 3-4 пъти седмично, обаче искам тя да не е дебела, да ми е вярна, да е грижовна и също да бъде стабилна финансово” Вие, какво ще му отговорите? Ще му напишете, че търси принцесата от приказките? Че има проблемно мислене? Че е проблемна личност с нереалистични представи за себе си и живота?
Според мен, нищо няма да му отговорите в темата ,  защото ще му пишете на лични директно 😄

# 231
Сори, мила, но сама казваш, че работиш по 14 часа, защото си сама и можеш да си го позволиш. Звучиш изключено незряло за жена на 34, която иска брак и деца. Много ми е интересно как би съчетала гледането на малки деца с работа по 14 часа и вечери три пъти седмично вънка. Ако и самооценката ти е толкова реалистична......

# 232
Аз не искам мъж, който да работи по 14 часа на ден. А, и спортува, т.е. време за друго не остава. Кога ще се виждаме, кога ще живее, като се капичне на 40 от някой инфаркт и дотам ще е. Напротив, гледам да почива и да е с добър тонус.

# 233
Ми тя ще се омъжи за богат и няма да има нужда повече да бачка 😄

# 234
Същия мъж, който описваш ако се рекламира пред мен с тези думи, но с език на тялото,че трябва да съм респектирана или ще трябва да се надбягвам с него, едва ли не - ми за всичките пари и апартаменти на света няма да си събуя чорапа даже. Ако, от друга страна, освен финансовата сигурност, която носи, носи и човешка душа - мога да съм бедна и да ходя до тоалетна пред него. Тогава вече имаме бинго.

# 235
Никога не съм възприемала за адекватно жена с мъж да се сравнява.. както и обратното..
да наричаш някой мързелив, защото работел по 8 часа и знае как да си оползотвори свободното време е безумно.. не случайно има приказка “work smarter, not harder” Grinning

# 236
Е, то остава омъжена жена да бачка по 14 часа дневно, тоя мъж за красота ли е Trollface

# 237
Разбира се, че когато се омъжа няма да работя толкова.

Ако бях някоя, дето лежи по цял ден, щяхте да ме изринете с лопатата 😂 Обаче, щом работа “еееее, сега много работиш”.

# 238
А освен,че много работиш и имаш къща, нямаш ли други качества? Само с това ли се асоциираш? Хобита, интереси, убеждения? Личност няма ли в теб? Самия факт, че близостта между хората може да те скандализира ме кара да си мисля,че ти никога не си имала истинска връзка с мъж, нито си живяла с такъв.

# 239

Ако тук се появи мъж, който напише същото “ Работя по 14 часа на ден, спортувам, изглеждам добре, имам собствено жилище, нямам деца от предишни бракове, имам желание да излизам на вечеря с жена ми 3-4 пъти седмично, обаче искам тя да не е дебела, да ми е вярна, да е грижовна и също да бъде стабилна финансово” Вие, какво ще му отговорите? Ще му напишете, че търси принцесата от приказките? Че има проблемно мислене? Че е проблемна личност с нереалистични представи за себе си и живота?
Според мен, нищо няма да му отговорите в темата ,  защото ще му пишете на лични директно 😄

Физическото привличане и стабилността са основен фактор, но никак достатъчен. Баси.. ако мъж ми каже,че  не иска да съм дебела или си го мисли..ще се замисля как ще правим секс, когато забременея и в близката година след това. Хайде бе, комплекси ще си създавам... Че аз като срещнах мъжа ми бяхме 52-85
След 20г ..65-115..
Друго е важнотот..след като те привлече някой..

Общи условия

Активация на акаунт