Весели ритничета от ОКТОМВРИйските мъничета! - Тема 8

• 33 712
  • 773
  •   1
Отговори
# 120
Много зависи от доктора. Аз също се следя по ЗК само, гледат ме на ехограф всеки път и не са ми взели и стотинка. А аз всеки път си питам дали дължа нещо. Може би защото д-р изражда  в частна болница,знае си, че ще раждам при него и ще платя 1000 лв така или иначе. Май само запис на тонове ще плащам, но има време до тогава. И ми каза след този месец да спирам да работя. Питах го за болнични - каза да взема от личната сега, пък после ще видим. Предполагам, че е защото работи в частна и сигурно ще ми взимат пари за тях. Много млад и прекрасен лекар е. Супер доволна съм от избора си.

# 121
  • au bout du monde
Аз да попитам за фетална ехокардиография някой правил ли е в Пловдив? Не искам да ходя до София.

3та морфология едва ли ще правя.

Аз се следя само на частно по стечения да обстоятелствата. Иначе щях да съм си изцяло по ЗК и само морфологиите да доплащам.

# 122
До колкото знам,Вецев преглежда е 1ДКК (частна клиника) трябвало е още от началото да говориш с него за цени,прегледи и т.н. и да прецениш,дали те устройва или не.Ходейки на частни прегледи винаги идва момент за плащане на нещо,дали този път или другия,пак ще платиш.
Преди години като раждах в Щерев имах направление по здравна каса,но това не значеше,че няма да им дам 2000 за раждане.Моето финансово положение също не е цяетущо,но бременноста е ужасна,искам не искам трябва да ходя на частно,защото ако ида в Шейново пак ще ми кажат,че трябва аборт.С първата бременност ходих в 17га поликлиника,не съм платила и лев.Родих в Шейново безплатно,но бременноста беше песен-никакъв проблем

# 123
  • София/Севлиево
Жирафче,аз бях по същият начин-първа безпроблемна бременност ,следене и раждане в Майчин дом, единствено за 4Д ехограф платих в 5-ти месец около 250 лв в Св.Лазар и после 100 лв за епидурална упойка.Ама сега дори преди да забременея издирвах доктор,който да ми спаси бремеността (след 3 миседа и хиляди дадени за инвитро нямаше начин да попадна при случаен).Даже се изненадах,че няма да е чак толкова скъпо.Ако се реша на трета бременност (имам един замразен ембрион) пак Станулов и Вецев ще избера(оказаха се страхотен тандем)...

# 124
... Ако се реша на трета бременност (имам един замразен ембрион) пак Станулов и Вецев ще избера(оказаха се страхотен тандем)...

Може и да си споменавала, но не помня. Станулов в коя болница е? Сестра ми обмисля да се консултира с репродуктивен специалист и събирам мнения.

# 125
Аз да попитам за фетална ехокардиография някой правил ли е в Пловдив? Не искам да ходя до София.

3та морфология едва ли ще правя.

Аз се следя само на частно по стечения да обстоятелствата. Иначе щях да съм си изцяло по ЗК и само морфологиите да доплащам.
И аз търся специалист в Пловдив , ако откриете, моля да пишете.

# 126
Жирафче,аз бях по същият начин-първа безпроблемна бременност ,следене и раждане в Майчин дом, единствено за 4Д ехограф платих в 5-ти месец около 250 лв в Св.Лазар и после 100 лв за епидурална упойка.Ама сега дори преди да забременея издирвах доктор,който да ми спаси бремеността (след 3 миседа и хиляди дадени за инвитро нямаше начин да попадна при случаен).Даже се изненадах,че няма да е чак толкова скъпо.Ако се реша на трета бременност (имам един замразен ембрион) пак Станулов и Вецев ще избера(оказаха се страхотен тандем)...

2 пъти се опитвам да запазя час за Вецев и удрям на камък за съжаление Sad

# 127
  • София/Севлиево
Боби,в Афродита е Станулов.Много съм доволна от него,много добре се сработихме и за няма и 6 месеца бебето бе факт,а после винаги при нужда се отзоваваше за прегледи и всичко.Преди това 6 години и половина бях при друг лекар,който също много харесвах,но имам чувството че много ми претупа втората стимулация,а и не разбираше много от рискови бременности,въпреки че е един от най-добрите в инвитрото.За жалост аз се оказах рискова,нищо че имах едно дете от нормална бременност...
Жирафче,той е страшно много натоварен...

# 128
Вие направо ме гръмнахте, момче после момиче, на мен с  първото дете ме объркаха ,и в 20г.с вече ми казаха момиче ,мноогоо зле ми се отрази, сега на първа ФМ каза 80 % момиче ,гледам този път да съм безразлична ,само да сме добре, на 7.06 съм пак на втора фм ,надявам се тая плацента да се вдигне ,и да съм по добре ,днес седна за 5 мин ,ентусиазирам се ,свърша 2 неща точно ,и пак сядам ,тежи ми изморявам се ,а уж си  пия магнезия...

# 129
Вие направо ме гръмнахте, момче после момиче, на мен с  първото дете ме объркаха ,и в 20г.с вече ми казаха момиче ,мноогоо зле ми се отрази, сега на първа ФМ каза 80 % момиче ,гледам този път да съм безразлична ,само да сме добре, на 7.06 съм пак на втора фм ,надявам се тая плацента да се вдигне ,и да съм по добре ,днес седна за 5 мин ,ентусиазирам се ,свърша 2 неща точно ,и пак сядам ,тежи ми изморявам се ,а уж си  пия магнезия...

Аз съм със задна плацента, но съм точно като теб - всичко върша на почивки. И аз съм на магнезий. На мен са ми казали момче, даже си го и сънувах, но все се чудя дали няма да ме изненада и гледам да не се настройвам.

# 130
За фетална ехокардиография в Пловдив аз също се интересувах и открих единствено в Център по репродуктивно здраве "Д-р Васил Даскалов".
При всички положения, когато съм на следващия си преглед, ще попитам док за мнение и препоръки, де Innocent

# 131
Някоя от вас тук пиеше допегит може ли да ми пише искам да я попитам каква и е схемата,че май ще въм си с високо кръвно минах 20 седмица и се почна 😂

# 132
Хариомче, какви ги вършиш на тази крехка възраст искаш да се конкурираш с лелите с по една торба лекарства 😂
Мен ме предупредиха, че сигурно ще почна да вдигам кръвно, защото цялата рода са хипертоници.Ама аз съм решила напук да ги изненадам и още ми е ниско кръвното.😂Но не съм стигнала до 20 седмица и може аз да съм изненаданата за мое нещастие 🤣

# 133
Майка ми е цял живот кръвно 170/110 много рядко и е ниско и явно ми е генетично пийвам допегит и почвам тая вечер инжекциики нядявам се и те да помогнат да не вдигам толкова Sad

# 134
Не знам къде е това следене по ЗК и преглед всеки месец без доплащане. Не познавам нито една мама, която да е минала толкова "тънко". Иначе аз съм си избрала доктор и ходя там, където е той. Ако беше в частна болница, пак щях да си плащам колкото струва. Доверието в доктора е важно.

Общи условия

Активация на акаунт