Екопътеки и всякакви приятни разходки-тема 3

• 64 850
  • 760
  •   1
Отговори
# 375
И нашите планове за този уикенд сякаш пропаднаха, мислехме екопътека Бели Искър 🌧️😔

# 376
Здравейте, не е много по темата, но да попитам-идната седмица ще ходя около Троян и се чудя какви дрехи да взимам - дали вечерно време става много студено?

# 377
Здравейте, не е много по темата, но да попитам-идната седмица ще ходя около Троян и се чудя какви дрехи да взимам - дали вечерно време става много студено?
Където и да отидете в планината, топли дрехи си трябват.
Вечер бързо застудява а и утрините са хладни.
Спортни екипи и суитчери са задължителни.
Село Стойките е на около 1400 надморска височина и вечер ставаше студено. Имахме и леко ватирани шушлякови якета с качулки.  Пускали сме и духалка в стаята.
Това беше преди 3дни.
Троян е много по-ниско, но по прогноза гледам, че времето ще е динамично. Ако сте с кола-няма да натежи някое друго яке.
В планината се тръгва с хляб в торбичка и в ръка - абичка.

Значение на думата аба
мн. аби, ж.
1. Само ед. Дебел вълнен плат; шаяк.
2. Връхна мъжка дреха от този плат.
същ. умал. абица, мн. абици, ж. (във 2 знач.).
същ. умал. абичка, мн. абички, ж. (във 2 знач.).
прил. абен, абена, абено, мн. абени (в 1 знач.).
Simple Smile

Последна редакция: пт, 27 авг 2021, 15:41 от МАРИ77

# 378
Недоволна, благодаря за детайлното описание,
това с координатите е изключително полезно.

Определено се навих за този  язовир, при подходящо време ще се направи.

Близо до Банско мога да препоръчам Парка за танцуващи мечки и атракциона за спускане - Rila Fun Park. И двете не изискват кой знае колко време, а са близо едно до друго.

# 379
  • Някъде по Дунава
Вземете си дрехи. Миналата седмица бяхме в Копривщица и вечер имаше нужда от дрехи с дълъг ръкав.

# 380
  • Sofia
Здравейте! Планувам уикенд с една или две нощувки в Копривщица и разходка в района. Поразрових се за хотели и места за хапване, но повечето отзиви са стари. Ще съм благодарна за мнения и препоръки.

# 381
  • Някъде по Дунава
Здравейте! Планувам уикенд с една или две нощувки в Копривщица и разходка в района. Поразрових се за хотели и места за хапване, но повечето отзиви са стари. Ще съм благодарна за мнения и препоръки.
Пишете в темата за Копривщица.

# 382
Ние спахме в Къща Зиген, горещо препоръчвам. И цената е страхотна.
За пътеки, какво разбирате под нв натоварващи не знам, но бих препоръчала да се качите до х. Безбог с лифта, голяма красота е, и ако имате желание, да отидете до Попово езеро. Около час и половина е от Безбог и също много красиво. Леко е качването и на вр. Безбог/Полежан.
Ние онзи ден ходихме до вр. Албутин, ако искате леко, може да отидете до х. Яворов пеш (не от самото Банско, разбира се, от края на асфалтовия път от Разлог)
Байкушевата мура - има стълби още от долния паркинг, предполагам убива малко време.
До Муратово езеро от х. Вихрен също е добре, и е много красиво.
Колко тежък е маршрута до вр. АЛБУТИН? За сравнение качвала съм Вихрен, Полежан, от Премката до Кончето по лятната пътека, но имам страх от пропасти.

# 383
  • Стара Загора
Предстои ни няколкодневна почивка в Китен, но предвид прогнозите за лошо време, предполагам няма да става много за плаж, та се оглеждам за екопътеки в този район. Има ли какво да препоръчате? За сега сме набелязали само Бегликташ - Маслен нос и Бегликташ - св. Параскева.

Последна редакция: пн, 30 авг 2021, 10:55 от ❇Sisi_91❇

# 384
Може да отидете и до Бакърлъка /по асфалтов път/, има готина гледка и е лек маршрут. До Маслен нос е малко по-дълга пътеката, но до Св. Параскева си е кратка. Можете из Странджа да се разходите, имате варианти дори и да вали.
Да се качите на Лъвската глава е много интересно, но не знам в този сезон как е със змиите и предполагам ако е валяло, ще е хлъзгаво.

# 385
Здравейте, къде мога да прочета за еднодневна разходка с теснолинейката Simple Smile

# 386
  • някъде ... тук ...
Това прочетох онзи ден за теснолинейката:
https://m.offnews.bg/news/Obshtestvo_4/BDZh-organizira-patuvane- … jkata_757561.html

# 387
  • Асеновград
Здравейте, къде мога да прочета за еднодневна разходка с теснолинейката Simple Smile
В темата за Родопите, има много добри описания на пътуването с теснолинейката. Както и линкове до разписание и цени.

# 388
  • София
На хижа Рай дали може да се спи към момента?
Имате ли идея?Цени.

# 389
Мислим да се разходим до екопътека Под Камико.
Прочетох за самата пътека, интересува ме къде може да се хапне.

Общи условия

Активация на акаунт