Египет /Тема 11/

• 52 154
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
И ние бяхме в Jaz Casa Del Mar Beach и много ни хареса и хотела и храната.. Та и аз се оглеждам в такъв тип друг хотел, но поне по снимките не съм си харесала, а доста рових и четох Sad
Тази година ми се струват по-високи цените от миналогодишните.Не знам дали е така.
Риксосите в Шарм дали ги пускат на по-приемливи цени? Дебна ги, но все си държат доста висока цена спрямо останалите хотели в Египет.

# 601
  • Beyond the Frontiers
И ние бяхме в Jaz Casa Del Mar Beach и много ни хареса и хотела и храната.. Та и аз се оглеждам в такъв тип друг хотел, но поне по снимките не съм си харесала, а доста рових и четох Sad
Тази година ми се струват по-високи цените от миналогодишните.Не знам дали е така.
Риксосите в Шарм дали ги пускат на по-приемливи цени? Дебна ги, но все си държат доста висока цена спрямо останалите хотели в Египет.
Всеки от веригата Джаз е с подобно качество. Всъщност Каса Дел Мар е най-малък.
Риксосите са си луксозна верига и винаги са били със сериозна цена. Най-евтини около 1600 лв. на човек съм ги виждала, като бяха без туристи в Египет пролетта. Ама сега е фул с руснаци, а те плащат.

# 602
На нас това ни хареса на Jaz casata, че е по-мъничък и го нямаше онова бутане в ресторанта или чакането за маса в по-големите хотели. А и е след ремонт и доста по-свеж от Аквамарина, например.
Кой друг хотел бихте препоръчали за Шарм, щом за Риксоса едва ли ще има оферти?
Гледам ги в букинг, но рейтига им е нисък на повечето и никой не ме грабва по снимките Sad
Изглеждат ми едни вехти и комунистически🙈

# 603
  • Някъде в Европа...
Аз се интересувам пак (след пропаднала почивка там) от Albatros Jungle...Попаднах на информация, че се правят някакви ремонти там. Някой по-запознат със ситуацията около този хотел? И някой да е почивал там салучайно?

# 604
Къде се предлага круиза за 1100? Аз гледам цени от порядъка на 1500-1700 лв.

# 605
Честита нова година!
Живи,здрави и пътуващи.

Може ли някой да ми каже, има ли характерни подправки в Египет, които мога да си купя? Не събирам прахосъбирачки.

# 606
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
каркаде чай - сушени листенца, вкусен и полезен, сушен рожков (carob) - естествено сладък, може да се гризка като сухар, може да се вари на чай
има миксове седем подправки, арабска подправки, гарам масала, но са специфични на вкус и не всеки ги харесва.

кафетата на шайлиин са вкусни.
ние вземаме за турско кафе, средно изпечено с кардамон. виждала съм и за еспресо машини със и без кардамона.

# 607
  • Хасково
Днес проверявах цените на пазара, че пусках реклама. Грубо:
Оферти за ХУРГАДА 
✈ от София и ✈ от Варна на цени от 860 лв.

Оферти с КАЙРО и ХУРГАДА
✈ от София и ✈ от Варна на цени от 1074 лв.

Оферти за ШАРМ ел ШЕЙХ със 7 нощувки от 669 лв.

Оферти с КАЙРО и ШАРМ ел ШЕЙХ на цени от 886 лв.

Оферти с топ курорта за гмуркане Марса Алам с цени от 1473 лв.

Оферти за Круиз по Нил с 3, 4 или 7 нощувки на кораба от 1100 лв.

Цените са на човек в двойна стая!

БОНУС: безплатен PCR тест ИЛИ застраховка отмяна на пътуване (бонусът важи само за част от програмите).

Ако е за пътуване през априлската ваканция - това са датите с най-бързо свършващи места.

Предполагам, че това са ценни за почивка, а не екскурзия!

# 608
  • Beyond the Frontiers
Днес проверявах цените на пазара, че пусках реклама. Грубо:
Оферти за ХУРГАДА 
✈ от София и ✈ от Варна на цени от 860 лв.

Оферти с КАЙРО и ХУРГАДА
✈ от София и ✈ от Варна на цени от 1074 лв.

Оферти за ШАРМ ел ШЕЙХ със 7 нощувки от 669 лв.

Оферти с КАЙРО и ШАРМ ел ШЕЙХ на цени от 886 лв.

Оферти с топ курорта за гмуркане Марса Алам с цени от 1473 лв.

Оферти за Круиз по Нил с 3, 4 или 7 нощувки на кораба от 1100 лв.

Цените са на човек в двойна стая!

БОНУС: безплатен PCR тест ИЛИ застраховка отмяна на пътуване (бонусът важи само за част от програмите).

Ако е за пътуване през априлската ваканция - това са датите с най-бързо свършващи места.

Предполагам, че това са ценни за почивка, а не екскурзия!
Това са вариантите на организирани програми с чартър от София. Грубо нахвърляно.
Всяка от тях включва почивка и екскурзия. При комбинираните и круизите има включени екскурзии. При чистите почивки има опция за екскурзии. Т.е. всичко опира до цена и желание за комбинация.
Египет е дестинацията с най-много опции за организирани програми, съответно варианти да се отговори на очакванията на клиент.

Позволявам си update на мнението за хотел Bellagio: половината клиенти са в стаи ок, другите в тотал щета...Рисково е. Получих наистина кофти снимки от клиенти. Да, смениха стаите, но ...прилагат кофти номера от ръководството на хотела. Ако сте по програма с този хотел - доплатете си по-луксозния вариант.
Мисля че в програмите за 2022 основно за круизите на Абакс, хотелът в Хургада ще е Жасмин. Следя отзивите за него. За Нова година пуснаха едно снимки с огромни блюда със скариди...забавления, шоу...Като за компромисен хотел, 5* се представиха добре, много добре.
В натоварени периоди лъсват много неща.

# 609
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
заради валежите и пропаднал участък по трасето на влаковете от Александрия към Кайро вчера влаковете Александрия - Кайро - Луксор - Асуан са пътували безобразно дълго.
някои са били отменени.

Пиша го като информация, макар да не знам дали екскурзиите в България включват пътуване Луксор - Кайро с влак.

# 610
  • Beyond the Frontiers
Вчера трябва да са се прибрали всички чартъри от НГ. Български програми с влак не мисля, че има в момента, защото няма програми до февруари.
Климата е непредвидим понякога ...
От два дена гледам снимки с бури и дъждове в Шарм и страхотен град в Хургада.

# 611
  • На планетата Земя
Да, страшна градушка е имало в Хургада. Съответно вчера летището в Хургада беше в колапс. Не работеха лентите и компютърните системи. Бордни карти се издаваха на ръка без място, само името на полета с флумастер. Куфарите се оставяха пред гишетата сред пътниците с лепка пак написана на ръка с номер на полета. Това доведе до дълго чакане в самолета, защото куфарите бяха общо 42 за всички пътници. Донатовариха, извадиха сгрешени. В София се установи липса на 4 софийски и 3 варненски багажа. Чакат се днес евентуално с полета на Емералд.

# 612
  • срещу двата комина :)))
Здравейте, аз бях точно по време на градушката в Хургада, даже в морето Simple Smile местните не бяха виждали такова нещо, по улиците беше потоп.
Бях на круиз, като последните дни в хотел Беладжио. Явно сме били от късметлиите с нормална стая, но честно казано не съм очарована. Храната също не ми допадна особено. В Кайро бяхме в Movenpick и разликата беше огромна.
Също така може ли да ми препоръчате хотел, в който аниматорите не са толкова досадни и като цяло има по-малко такива събития. Не можех да легна покрай басейна без да дойде някой през десет минути да ми говори и да иска нещо от мен. Честно казано, вместо да си почина се изнервих...

# 613
Здравейте, а дали екскурзия в Египет с круиз е подходяща за седем годишно дете? Страх ме е дали ще издържи, програмата май е натоварена и ме е страх да не се поболее, че стомахът й е слабото място... Благодаря за вниманието!

# 614
  • На планетата Земя
Програмата е доста натоварена. Познавате си детето, ако е енергично, немрънкащо, любознателно, положително настроено към подобни интензивни преживявания (т.е. имате предишен опит с него по пътувания, в планина и т.н.), то пътуването е за вас. С корема може да има проблем. Всички от ден едно да взимат ентерол и пробиотик, никакви сокове, чайове, кафета от машините. При проблем - веднага активен въглен (четвърт, половин, цял в зависимост от възрастта) далеч от други приети витамини/лекарства.

Общи условия

Активация на акаунт