Парфюмни размисли и страсти (юни 2021 г.) - 261

• 73 596
  • 834
  •   1
Отговори
# 225
  • София
С въпрос към парфюмновещите съм относно   https://www.fragrantica.com/perfume/Lancome/Magie-Noire-174.html   дали е добра идея по принцип?
На сляпо е изключително непрепоръчителна идея.

# 226
  • До сърцето...
Да се включа и аз на 16-та страница (макар да не е препоръчително от финансова гледна точка Grinning )
Денси, благодаря за темата Flowers Cherry Blossom

Като чуя "летен" парфюм, на прима виста веднага ми изникват Tea Tonique и Cassis en Feuille на Miller Harris. Базовите няма да ги изброявам, тези са ми култови просто.
Скрит текст:

Но това лято се каня да включа активно и едно ново попълнение (подарък от парфюмна фея Heart ), при пробата преди няколко месеца ми навя на лято, на лятно настроение (раззелени дървета, росна трева, следобедна нега... ), и сега чакам да ми дойде настроението и момента да го разнося.

снимката не е моя

# 227
Обърках нещо темите, та да си преместя поста на правилното място. 😀

Пробвам за пръв път днес прословутия Ani Nishane. Хайпът е абсолютно заслужен! 😍 Прекрасна и задължителна ванилия. Много сочна и плътна, излиза ми и нещо силно плодово, уж касис по пирамида, а на мен ми бие на сок от маракуя?! И определено се усеща едно общо днк при Nishane, дори само на база трите, които познавам.

Последна редакция: пт, 11 юни 2021, 17:25 от tuali

# 228
Здравейте, момичета! ☀️

След като намерих единственият и неповторим (в парфюмно отношение 😉), реших да не повтарям едно и също до припадък в темата, и си взех малко почивка.
През това време, тъй като тук е и много горещо, носех много обсъжданият Angel Iced Star - пръскам го като боди мист, подновявам на всеки 3 часа. Обожаван е от околните, колежка винаги ми казва, че знае откъде съм минала. Проблемът е, че аз спирам да си го усещам много бързо.
Разбира се и любимият TF Orchid Soleil в промишлени количества, и вечер понякога Него - Naxos. ❤
И всичко си беше екстра, докато...
Преди известно време си бях взела една малка отливка от Amouage Sunshine. И, да не си кривя душата, ама никак не ме впечатли. Миришеше ми на прясно изгладени дрехи или пресушени на слънцето дрехи. Едно такова никакво.
Зарязах го, обаче наскоро се чудех какво леко да сложа в и без това чудовищно тежкият ми сак за фитнес и изрових отливката на Съншайн.
Малко по-късно същият ден, изживях един от най-хубавите моменти в живота ми от, може би, 20 години насам.❤
И някак си, аромата на Sunshine се носеше навсякъде през цялото време, остана в съзнанието, в обонянието ми, впи се в кожата и косата ми, в летния нажежен въздух... и е излишно да казвам, че се влюбих в него, а още повече, че исках да запазя и момента, и го поръчах още същия ден. 💛

# 229
  • Пловдив
Аризона, честит да ти е! Аз днес също съм с него и много му се радвам. Две пръскания сутринта са ми напълно достатъчни да му се наслаждавам цял ден.

# 230
Един глас и от мен за Парадизо то на Кавали уникален парфюм
Дебна за Синьото Кавали май нещо не се намира 30-тица онлайн открия ли го ще се поръчва, а също и зеленото Уникални са и двата .Препоръчвам!

# 231
  • виртуално
Един глас и от мен за Парадизо то на Кавали уникален парфюм
Дебна за Синьото Кавали май нещо не се намира 30-тица онлайн открия ли го ще се поръчва, а също и зеленото Уникални са и двата .
30мл за 39лв днес с код
https://www.emag.bg/parfjumna-voda-za-zheni-roberto-cavalli-gemm … earch-Action=view

# 232
Оо, ще се махам аз от тука.Освен че не се отзовавате на питанките ми и заради вас сега и аз ще трябва да поръчвам това Кавали.Канех се от няколко месеца.А сега се чудя и на синьото и на червеното.Май ги искам и трите.🤦‍♂️🤷‍♀️

# 233
И мен ме привлякоха силно отзивите ви. Аз пък се точа на “черното”.
А въпросът с предубежденията към някои марки е много интересен. И аз бях с такива към Кавали, защото бутилките им намирам за кичозни. Предубеждения съм имала и към марки, които познавам предимно от друг тип мода, не парфюмна, например Sisley, Benetton, Moschino, Lacoste, Prada, Paul Smith, Cardin, Fendi. Предубедена съм и към Том Форд даже, защото сякаш винаги е издигнат на пиедестал, а ме е страх, че ще ми е твърде силен и отблъскващ. Познавам бегло само Black orchid.

# 234
Успокояващо ми е, че не съм само аз парфюмен сноб Simple Smile не нося Chanel, Tom Ford, Montale, Mancera, Este Lauder. Към арабските подхождам доста критично. Guerlain също не нося. Малко на инат парфюмите, които имам, са непопулярни. SOTD : Altamarea Villa Buti.

# 235
  • На острова
Май ги искам и трите.🤦♂🤷♀
И аз така. Само, че те са четири 🤣

# 236
Сетих се да добавя, че аз пък умирам да пробвам американски марки като Estee Lauder (още не ги познавам), та дори Парис Хилтън и Елизабет Тейлър, но това моето си е странност някаква, формирана от неосъществен копнеж по американската мечта, нямаща нищо общо със самия парфюм. Поръчах си малко количество от White Diamonds на Тейлър и както и очаквах, щях да припадна Mask но поне си задоволих любопитството.
Определено “марката” ми влияе много на очакванията и търсенията.

# 237
това лято планирах да приключа с три аромата, но плановете се промениха в движение

Скрит текст:

също увеличих броя на "монасите"

Скрит текст:

последната ми продобивка е един колон, който не мога да разбера как мирише, защото съм болна и всеки ден ми ухае различно (лилавото)

Скрит текст:

# 238
bubanka.кой е средния на снимката от първите 3 (планирани за приключване) ? Галианото го имам,другите 2 имат ли някаква трайност и излъчване?

# 239
bubanka.кой е средния на снимката от първите 3 (планирани за приключване) ? Галианото го имам,другите 2 имат ли някаква трайност и излъчване?

за мен имат трайност, излъчване и характер, отличими са
https://www.fragrantica.com/perfume/Jeanne-en-Provence/Verveine-Cedrat-31198.html

Общи условия

Активация на акаунт