Парфюмни размисли и страсти (юни 2021 г.) - 261

• 73 566
  • 834
  •   1
Отговори
# 270
  • Стара Загора
Никой сякаш не е писал за новото Libre EDT, та да се включа с некомпетентното си мнение. ☺️ По-лека на оригиналната версия е и мирише на успокояващ чай с жасмин, както някои са се изказали във ФР. Започва остро и зелено с лавандула, тръпчивина от бергамота и сочен портокал. Но след две минутки се появява нежния жасминов акорд с успокояващите му свойства на чай и красив портокалов цвят. Точно такъв го усещам и в Le parfum In White на Е. Сааб. Много приятни и женствени са тук цветните нотки. Комбинацията наистина напомня на жасминов чай.
На финала се усеща деликатно муск с нещо меко и пухкави. Ванилията е много деликатна, като крем. Като цяло си носи вайба на Либре EDP, но е по-свеж и прибран. Обмислям го за лятото.

Приятелка препоръча So Scandal, който избягвах да пробвам и съм изненадана от аромата. Очаквах да вади зъби, а той бил летен плодов и кремест разкош. Върху мен се усеща подобен на Escada Pacific Paradise, а в началото несъществуващите в пирамидата банани. Много ми напомня на Fabio Verso Ocean fun, но е по-кремав и флорален.

Тествах и новия Girl Rochas, който е тотална излагация. Разводнен компот без грам характер. След час го нямаше.

Има нов Жадор сякаш, но забравих да огледам. Коментираше се от клиентка.

Дадох шанс на Angel Nova, но много тихо го усещах днес. А от блотер зимата излъчваше силно.

Последна редакция: пн, 14 юни 2021, 07:30 от iv4enceto_91

# 271
Аз имам Либре Едт от понеделник и страшно ми хареса. Подариха ми го изненадващо и аз леко се притесних, защото нещо лавандулата в едп не ми понася напоследък и не го нося както преди.
Този обаче е доста различен. Лавандула няма при мен и това е просто прекрасно. Лек, цветен, силно женствен, точно това от което имам нужда парфюмно сега. Много лесно го нося и се чувствам добре с него. Не досажда, не се навира, не лепне във влагата навън и е успокояващ.
Има прелестна бутилка.

# 272
densi ,Armafa за който писа в другата тема,става ли за на сляпо и подходящ ли е за вечер край морето сега? Или е само за студено време?

# 273
Никой, освен iv4enceto_91 не се обади тази сутрин, но то кой е луд като мен да става по нощите в неделя да си купува парфюми.

Тръгнах си с Libre EDT, очаквано. Не взех Intense, октомври като го бях пробвала ми хареса, сега дали заради жегите, но не ме кара да го искам след като имам оригинала и взех EDT.

От голямо мислене и чудене дали да взема Angel Nova или Trésor A La folie, сред като на единият ми се стори много надута цената, от другият обаче нямаше по-малка от най-голямата опаковка, та затова взех L'interdit EDP. Майка ми се уреди с един комплект Light Blue, знам че не го далюбвате много във форума, ама тя ми беше казала, че го харесва и реших да я зарадвам с него, а тя ако си хареса Libre или Olympéa когато ходим пак след 2 седмици ще си каже, хаха.

Разбира се си тръгнах с розовата ябълка на Nina Ricci, за която си мечтата още от миналото лято когато пробвах в България, но пуст ковид, цяла година нямаше как да се пътува общо взето. Малко съм тъжна, че новата червена лимитка я няма, стискам много сериозно палци да се появи след 2 седмици, защото ще е много моя.

В последствие от ядосване, че няма малки опаковки на Trésor À la folie, си тръгнах с един малък So scandal, който си бях набелязала от миналото лято и абсолютно недообмислената покупка Escada Candy Love, в най-кичозната опаковка, но ако беше в красива и ябълкова опаковка този парфюм щеше да си е Нина.

И един La Belle за подарък разбира се, който е първият много не мой сладък парфюм.

Хареса ми новото Givenchy Irrésistible EDP, с което ме напръскаха навсякъде. Ще си го помисля. Освен тези, които споменах си мисля също и Twilly-тата и както и Olympéa.

Новото Sì Passione Intense е отвратително според мен, няма нито Sì, нито Passione, абсолютен пример за безсмислен фланкър.

# 274
Lataffa Bade'e Al Oud Oud for Glory.
 Не е подходящ никак за насляпо. Това е бомбено силен, натрапчив аромат, който има много уд и карамелите и горената захар с шафран от Бакара /тук болници, бинтове и йода са махнати/.
Базата е напълно мъжка.
С едно пръсване се усеща 12 часа след къпане и използване на ексфолиант със силна протокалова миризма. Чудовище е.
За мен е за студено време, не бих го носила сега, но аз съм от хората, които делят парфюмите на сезони.
Много е хубав парфюма и е без пари, но е труден и за фенове на такива силни удови аромати.

# 275
  • Русе
Lataffa Bade'e Al Oud Oud for Glory.
 Не е подходящ никак за насляпо. Това е бомбено силен, натрапчив аромат, който има много уд и карамелите и горената захар с шафран от Бакара /тук болници, бинтове и йода са махнати/.
Базата е напълно мъжка.
С едно пръсване се усеща 12 часа след къпане и използване на ексфолиант със силна протокалова миризма. Чудовище е.
За мен е за студено време, не бих го носила сега, но аз съм от хората, които делят парфюмите на сезони.
Много е хубав парфюма и е без пари, но е труден и за фенове на такива силни удови аромати.
Напълно съм съгласен,аромата въпреки цената си е направо магия,заедно с Raghba Wood Intense,се превърнаха в много любими.

# 276
  • Бургас
На мен Либре ЕДТ изобщо не ми хареса, върху мен излиза много лавандула и отново ми мъжкарее.Подлъгах се по едно ревю от Фр., че бил много различен и хукнах да го тествам.Не, не е по- различен поне при мен си приличат много с ЕДП , който не понасям.Да, определено е по- свеж, но първо го пробвайте, защото хората, които не харесват Либре няма да харесат и този/ лично мнение/

# 277
  • София
След мнение от форума и голямо чудене, поръчах Shiro. Исках чист, свеж, летен аромат, нещо бюджетно за ежедневието. Дойде. Ами… много е специфичен… не знам дали ще се разберем. Ще му дам още един шанс утре. Passenger на Dupont също е на много добра цена, но дали се пикрива с идеята за свежо и чисто?

# 278
  • До сърцето...
Исках чист, свеж, летен аромат, нещо бюджетно за ежедневието...
Passenger на Dupont също е на много добра цена, но дали се пикрива с идеята за свежо и чисто?

Няма ли възможност някъде да го пробвате Пасинджъра? Така на сляпо, без да познавате ароматите и да се водите по чужди мнения, нямате голям шанс да уцелите. Всяка кожа по различен начин отразява аромата, ако ви съвпадат впечатленията от аромати с определена съфорумка, да, може да се съобразите с мнението й. Но без опит в това отношение, само с тестване става избирането.
Успех!

# 279
Песинджър не мирише на свежо и чисто, а на цветя и на J'Adore.

Последна редакция: пн, 14 юни 2021, 13:04 от Анонимен

# 280
  • София
Благодаря за мненията. Знам, че на сляюо трудно се избират аромати, но понякога рискувам и имам успех. Отзивите и описанията в темата много помагат!

# 281
След мнение от форума и голямо чудене, поръчах Shiro. Исках чист, свеж, летен аромат, нещо бюджетно за ежедневието. Дойде. Ами… много е специфичен… не знам дали ще се разберем. Ще му дам още един шанс утре. Passenger на Dupont също е на много добра цена, но дали се пикрива с идеята за свежо и чисто?
Аз съм от малкото,които не харесват Широ и не го намират за чист аромат. Има някаква кофти,силна и натрапчива нотка ,продадох го на секундата.
Песинджър ми е голям любимец ,винаги имам от него .Подкрепям Азалия,че не е чист,а е цветен аромат. За щастие аз не намирам прилика със Жадор,от който ми става лошо. Непретенциозен,цветно-кремав аромат,подходящ за всеки ден и за всякакъв повод.Трайност много добра!

# 282
Аз също не харесвам J'Adore Grinning а Песинджър ми е любим, с огромна трайност при мен, но някак ми напомня на първия (поне на тази част, която ми харесва в него) и не мога да избягам от това сравнение.

# 283
Shiro не е съвсем "чист", аз бих го сложила в една категория с Alien Flora Futura.

# 284
  • София

Копирам едно мое мнение по повод чист аромат, дано да съм полезна, има 10 мл спрейчета по сайтовете за под 20 лева на този КК Wink

Не помня дали писах, но преди време бях в търсене на чист аромат, да не е цветен, да не е пудрен, да не е крем, да не е препрат за почистване Joy.....просто на свежо и чисто. Тествах доста препоръчани ми и все или ми бяха твърде цветни, или твърде виолеткови, или твърде кремести. Не харесах и размених Quatre & A girl in Capri, Light Blue харесвам, но е твърде лимонен, Shiro беше твърде цветен и т.н. Случайно да запълня една поръчка сложих 10 мл от https://www.fragrantica.com/perfume/Calvin-Klein/Calvin-Klein-Women-50662.html

Може би за момента е най-близко до разбирането ми за чист аромат, без да е твърде цитрусов, в драйдауна е дървесен, има я посоката на Light Blue, но не е така синтетичен и остър, за мен много неангажиращ и лесен за харесване, подходящ за всякакви ситуации. Мисля, че Women е това което ми звучи в главата като чист, свеж, прохладен аромат особено за предстоящия сезон.

Общи условия

Активация на акаунт