Седмокласници 2020/2021 - Тема 14

• 34 099
  • 729
  •   1
Отговори
# 150
  • гр.Варна
Нашето момче днес като приключи училище ми се обади и каза,че класната им чела конско.Започнали да валят бележки за отсъствия идните седмици и щели да й направят проблем.Вероятно не малка част от тях са по семейни причини. И аз за капак точно днес й писах дали ще може да го освободя от часове последната седмица.Жената не ми отказа!
Ама тези хора от образованието като не се усещат!При нормални обстоятелства,едва ли щеше да има толкова отсъстващи.Обстановката в момента го налага,защото всеки се притеснява да не се разболее точно неговото дете.

Последна редакция: чт, 03 юни 2021, 15:48 от Bonanza

# 151
  • В центъра на моретата
А защо, изобщо, питаш - направо падавай молба? Аз  мисля директно да  пиша на класната, че ще отстъства по семейни причини. Смятам, че няма повече по какво да я оформят, а ако толкова държат да я изпитат по нещо - след матурите. А не виждам проблем и онлайн да й пращат задания, които да си прави от къщи.

# 152
  • София
колко дни по семейни причини може да ползват децата ?

# 153
  • В центъра на моретата
От класния - 3, от директора - 7

# 154
До директора как се оформя тази мплба и в какъв срок следва да отговори?

# 155
За мен по-удачен вариант е да се мине на ОРЕС, отколкото да отсъства по семейни причини. Така хем ще участва в учебния процес, хем няма да е в контакт с много хора. Още повече, че е заложено това и няма причина да откажат ако се подаде заявление.

# 156
  • В центъра на моретата
До директора как се оформя тази мплба и в какъв срок следва да отговори?
В сайта на училището ни е качена като образец.

И аз бях на мнение да мине на ОРЕС, но като говорих с класната - каза: "в никакъв случай". Каза, че почти не се учи така, новия материал не го чуват добре, защото го слушат от преподаването в класната стая на останалите.
Тъй като още не бяха приключили с материала, реших да не рискувам и я оставих. Сега вече преговарят и си мисля, че няма да загуби прекалено много.

# 157
Аз имах предвид седмицата преди НВО-то до 15.06 да се мине на ОРЕС, т.е същия период, за който се освобождават по семейни причини децата:)

# 158
  • София
Аз пък искам през следващите дни да ги пуснат и нито присъствено, нито онлайн да учат, а да почиват, защото моето е толкова изморено, че едва гледа. Много е изтощена и чака с нетърпение да дойде 19.06.

# 159
Благодарности за новата тема на Кали!
Толкова много пишете, че едва ви изчитам Simple Smile
Моята девойка мина на ОРЕС от вторник. Учителите къде разбрали, къде не разбрали я включват инцидентно в часовете. Има достатъчно оценки по всички предмети, за да я оформят и се надявам да няма изненади!
Папагалът на Маги е номер 1 LaughingLaughingLaughing, искам и аз такъв.
Ние от 6 месеца имаме домашен любимец - мини йорки - това е най-глезеното и мачкано куче. Както обичам да казвам - тя е котка, която лае Smile

# 160
За мен по-удачен вариант е да се мине на ОРЕС, отколкото да отсъства по семейни причини. Така хем ще участва в учебния процес, хем няма да е в контакт с много хора. Още повече, че е заложено това и няма причина да откажат ако се подаде заявление.
Е, те като им зададат сума ти контролни две седмици преди НВО ... това оставане в къщи какво ще промени ?!

Интересно след НВО-то какво ще учат/правят ?

# 161
  • София
Интересно след НВО-то какво ще учат/правят ?

В нашето училище главно след НВО ще са тестовете, изпитванията и оформянето. Така, че при нас ще има какво да правят Smile

# 162
  • В центъра на моретата
Аз имах предвид седмицата преди НВО-то до 15.06 да се мине на ОРЕС, т.е същия период, за който се освобождават по семейни причини децата:)
Не знам за колко време ги одобряват от РУО молбите за ОРЕС. Струва ми се, че вече е късно.

# 163
rady_plovdiv,  аз говоря за минаване в ОРЕС ако родителя е притеснен да не се разболее детето. Нямам предвид да е свободно, за да не прави контролни.

Последна редакция: чт, 03 юни 2021, 18:33 от enigm@

# 164
  • София
Едвам ви изчетох Simple Smile
Разсмяхте ме с кулинарните опити на сладурите си, ама не сте яли "гурме" салата с домати, риба тон, морков, мандарина и шоколад, нали Simple Smile
Младежът е уморен. Изпитват ги по всички предмети, въпреки че имат по 4-5 оценки, правят преговор по математика, а по БЕЛ е пълен потрес... Госпожата непрекъснато им обяснява какви непрокопсаници са, та онзи ден се е стигнало до там, че едно момче избухнало и се е развихрил сериозен скандал, защото всички деца са го подкрепили. Естествено, резултатите на класното са поголовни четворки и заплахата, че каквото си изкарат на НВО-то, това ще им остави (61+ т. от първа част са за 6 и 30+ от втората). Погледнах Наредбите за сроковете за определяне на срочните и годишни оценки, а там си пише "чл. 45, (5) Срочната оценка се формира не по-рано от една учебна седмица и не по-късно от два учебни дни преди приключване на съответния учебен срок.", което аз тълкувам като възможност да изчака 28.06 и да ги пореже.

Общи условия

Активация на акаунт