Четвъртокласници 2021/2022

• 35 017
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
За мен това е начина. Друг няма. Важното е да се върнат на училище децата.

# 361
Обявиха 15.11 (след изборите) за неприсъствен, та имам голямо съмнение, че ще се върнат на 8.11.......

# 362
В понеделник до обяд трябва да сме подали декларации, на базата на тях ще им отпуснат тестовете. Това, което ме изуми, не само, че учителите се ангажиратха с тестуването, но ако детето даде положителен резултат, те ще го заведат до лаборатория. Изпращат го вкъщи, само ако се потвърди резултата. Иначе, обратно в клас. Ако всичко се случи, както е планирано, от сряда са присъствено. А дано.

# 363
Е, как учителят ще го води до лаборатория? Rolling Eyes

# 364
Казаха, че това е ангажимент на училището. Няма явно да е учителя на класа, ще видим как ще го организират. В радиус от 150 метра от училището има две лаборатории.

# 365
  • София
Такова нещо не видях в декларацията - за съгласие от училището да го водят в лаборатория. Явно е инициатива на вашето училище?
Аз пък искам да знам дали ако сега го задържа заради почти 5000-те бройки, а след 2 седмици преценя, че искам да го пусна, ще е възможно. Както и обратното. Ако сега го пусна, а след 2 седмици заболеваемостта се увеличи и реша да си го оставя удома? Такъв вариант обсъждан ли е или пак на учителите го натресоха като решение?

# 366
Ариана, ако сега не попълниш, може да тръгне по всяко време като два дни предварително трябва да подадеш декларацията за съгласие. За оттегляне на съгласието не намирам инфо, но винаги можеш да си пуснеш молба за ОРЕС по лични причини.

# 367
  • София
Ако сега няма достатъчно декларации за класа, то той няма да се върне в училище

# 368
При нас 4 деца няма да се върнат, от които 1 е от самото начало заради здравословни проблеми.
Ще видим как ще тръгнат нещата.....

# 369
И ние получихме тези декларации. Около 7-8 деца ще си останат вкъщи. Ще видим дали ще тръгнем присъствено. Никой не може да каже до утре на обед колко декларации ще са подадени.

# 370
  • София
При нас 4 деца няма да се върнат, от които 1 е от самото начало заради здравословни проблеми.
Ще видим как ще тръгнат нещата.....
При нас няма да тръгнат. Бясна съм от това решение на МОН, което на практика ощетява децата, които искат да учат присъствено. Ако над 50% от класа реши да учи присъствено, тези които искат онлайн никой не ги кара да са в класната стая, остават си онлайн, но обратното не е така. Реално моето желание не е зачетено по никакъв начин. Освен това искам да знам след като осигуряват безопасна среда на детето ми как ще осигурят това по отношение на училищния персонал при условие, че масово не е ваксиниран и е против ваксините (??!!!???). У нас всички сме с ваксини, включително и за да предпазим малкото дете. Просто нямам думи колко съм ядосана... На малката вечер очите са кърваво червени и възнамерявам да я спра от следобедните занимания в занималнята онлайн.

# 371
Моето дете следобед не влиза в часовете за самоподготовка.

# 372
  • София
А биха могли, например, да съберат паралелки,брака че тези, които искат да са присъствено - да са присъствено. Останалите с другия учител да учат онлайн. Ако има притеснение за качеството на учителите, могат да се редуват. Варианти много, стига желание да има.
Да видим утре какви насоки ще дадат от министерството на училищата. Нова заповед се чакала с подробно разписани инструкции.

# 373
Различните паралелки влизат в разл.виртуални стаи..не става да се събират. Неудобно ще е.

# 374
Vache, повече от 50% ли са против връщането? От моите познати няма такива, които са против, даже обратното.... От големите ученици се очаква да не искат да се върнат в клас (от мързел), но за малките?!?!
Моят също прекарва много време пред екрана и според мен хич не е добре. Изнервен е, разконцентриран, като цяло не е ок...
Дадени ли са насоки до кога се очаква да е тази лудост с тестването?

Общи условия

Активация на акаунт