Четвъртокласници 2021/2022

• 34 575
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Ваче, къде видя въпросите? При нас се отмени заради много карантинирани класове.

Моят много искаше да участва именно заради допълнителните предмети, т.е. не е само математика. Такива състезания липсват като цяло....

# 616
  • София
Ваче, къде видя въпросите? При нас се отмени заради много карантинирани класове.

Моят много искаше да участва именно заради допълнителните предмети, т.е. не е само математика. Такива състезания липсват като цяло....
Не, не съм ги видяла. По-нагоре писаха
Скрит текст:
Вчера и тя не бе очарована, че темата бе предимно ЧО. Въобще не знае оловно-цинкова и медна руда за какво се ползват. А още миналата година учиха знаците на карта и със сигурност е споменато за добив на цветни метали.
Имало е въпрос на коя българска певица гласът звучи в Космоса, придружен с картинка и тя е отговорила "народна певица", съдейки по носията 🤣 Имало е и въпрос за рекорда на Стефка Костадинова, на който тя нищо не е отговорила.
И аз исках да участва, защото ми се строи доста интересно, но имахме неотложен ангажимент.
П.С. Също така аз лично очаквам до 7 клас за нашите деца да бъдат въведени интегрирани тестове, не само БЕЛ и МАТ.

Последна редакция: нд, 23 яну 2022, 10:51 от Vache

# 617
  • Пловдив
Моето дете беше страшно възмутено, че въпросите са били предимно от ЧО. Толкова да не го обича този предмет...
Да, състезанието е предимно за оценяване на общата култура. Но резултатите на децата са комбинация от ангажирани родители, учител "out of the box" и желание за четене от детето.
Аз също усетих, че съм се провалила в обогатяването на общата култура на детето.

# 618
  • София
Е, чак пък да сме се провалили 😉
Общата култура е много обширно понятие и няма как да покрием максимума. Наистина би било добре обаче да има повече такива състезания.

# 619
Изпуснах дискусията, че бях заета да обогатявам общата култура на щерката - гледахме балета „Лукчо“ от Карен Хачатурян 🤗
Мисълта ми бе друга: Убедена съм, че на тези въпроси отговорите ги има някъде из учебниците на наборите, било то като снимка с текст, любопитен факт или нещо подобно. Но самата ни образователна система подценява/неглижира този тип знания. И ако не започне по друг начин да се представят новите знания и не се направят промени в изпитванията ще продължим да си седим на опашката.

# 620
  • Отвъд алеята зад шкафа
За мен подобен тип въпроси се предполага да се знаят от обща култура, която на тази възраст се придобива най-вече в семейството. Самите деца също трябва да са тип енциклопедични личности, да обичат да четат не само книги, но и списания, енциклопедии, да питат, да гледат документалистика и научно-популярни филми. На мен състезанието много ми харесва, но дъщеря ми не успя да се яви, защото е онлайн вкъщи. Със сигурност нямаше да отговори на всички въпроси от обща култура, не е натрупала толкова знания засега, но бих й дала да си ги направи вкъщи.

# 621
Също бих го дала да се реши, просто за тренировка, а и да види кое го затруднява. Моят обича ЧО, но не съм сигурна дали ще се справи с конкретни въпроси извън учебния материал, понеже не всичко сме коментирали или пък е срещал изобщо....

# 622
  • София
Изпуснах дискусията, че бях заета да обогатявам общата култура на щерката - гледахме балета „Лукчо“ от Карен Хачатурян 🤗
Мисълта ми бе друга: Убедена съм, че на тези въпроси отговорите ги има някъде из учебниците на наборите, било то като снимка с текст, любопитен факт или нещо подобно. Но самата ни образователна система подценява/неглижира този тип знания. И ако не започне по друг начин да се представят новите знания и не се направят промени в изпитванията ще продължим да си седим на опашката.
Да ти кажа, много е възможно да ги няма в учебниците. Като се има предвид колко издателства ги правят Satisfied

# 623
Малки са още, че да успеем да изкоментираме "всичко" с тях. За това и предположих, че би трябвало някъде, в някакъв контекст да се споменават тези факти, но просто никой не се е задълбочил върху тях. Предполагам само, няма да ходя да ровя по учебниците.

# 624
  • София
Малки са още, че да успеем да изкоментираме "всичко" с тях. За това и предположих, че би трябвало някъде, в някакъв контекст да се споменават тези факти, но просто никой не се е задълбочил върху тях. Предполагам само, няма да ходя да ровя по учебниците.
О, да! Между другото аз не съм отваряла учебниците. Нито сега с малката, нито с голямата. Само ако нещо конкретно има или когато яхна метлата, че някой не е учил и искам да видя какво що.
Да ви кажа, може и да сте ги видяли вече. Президадени са ето тези комикси

Много са интересни. Първите ги имаме вече, а вторите ги поръчах снощи.

# 625
Тъкмо попитах моя-за Стефка Костадинова знае, за космоса -ъъ:-)

# 626
  • Отвъд алеята зад шкафа
Тези комикси изглеждат много интересни, ще ги поръчам.

Моята девойка започна да чете сега за Пърси Джаксън и й много интересно. Помня, че на сестра й въобще не й беше харесала.

# 627
Моят прочете Пърси Джаксън лятото и много му хареса, но все пак е по-"момчешка" книга. Сега чете Хари Потър.

# 628
Честно казано, предпочитам да заведа моя на пловдивската постановка на "Лукчо"(впечатлена съм от това, което видях в нета), отколкото да го запознавам с Валя Балканска в енциклопедичен вид. Той изобщо не си спомни такъв въпрос. Не съм патриотичен тип родител и оставям на училището подобен род знания; но му давам други и съм доволна. На мен самата ми е ужасно скучен предметът ЧО и съм склонна да го "жертвам" за сметка на други науки ☺️
Хари Потър и Пърси Джаксън са прочетени и изгледани докрай....

# 629
За съжаление не можеш да прескочиш ЧО, тъй като после става история и география. Скучни или не трябва да се учат...

Общи условия

Активация на акаунт