Тази статия не е точно за секс, момчета. Тя е за това, как да се подобри вашият брак и как да останете мъжа на мечтите за вашата половинка.

Секс? Какво беше това?
Двойките по принцип трудно говорят подробно за секса. Думата, сама по себе си, внушава чувство на смущение и хората се чувстват неудобно от изричането ѝ - по-лесно им е да правят секс, отколкото да говорят за него.

За много мъже е по-лесно да стигнат до думата "секс" с приятели, отколкото с приятелката или съпругата си. И това е така, защото мъжете просто се шегуват и майтапят помежду си, без да говорят сериозно по темата.
Колко често мъжете искат да правят секс?
Само в дните, в които има "Р": вторник, сряда, четвъртък, вчера, утре, вдругиден.

 ...

В брака сексът не е точната тема за шеги и закачки. Напротив, нещата често се усложняват, когато семейните двойки влязат в света на родителството.
Сексът е една от четирите основни теми, за които двойките не говорят достатъчно преди и след брака. Останалите са за финанси, родителство, философия и религия.
Да стигнете до продължителна дискусия за секс с половинката си не е никак лесно, но колкото повече човек пренебрегва този въпрос, толкова по-неудобно ще се чувства да разговаря за това.
Не забравяйте, сексът, както и интимността и романтиката, които идват с него, ви сближава и поддържа брака ви. Брак без секс е самотно чувство и може да доведе двойката до раздяла.


И така, как да започнете?

Някой от вас двамата трябва да разчупи леда. Ако чакате нея, разговорът може никога да не се проведе. Така че, направете вие първата крачка. В крайна сметка, няма какво да губите, но може много да спечелите.
Следващите редове са нещо като кратък списък, който сравнява различните гледни точки на мъжете и жените по отношение на секса преди и по време на бременност. Може би ще ви помогне да се почувствате по-комфортно да дискутирате секса с половинката ви.

Не се опитвайте да отгатвате нейните мисли и най-добре говорете за секс, когато сте отпочинали и се чувствате свежи, а не след дълъг ден или спречкване.

Старайте се да говорите открито за промените.
Когато става въпрос за секс, промяната в тялото на бременната жена може да се превърне в източник на много конфликти, недоразумения и объркване.
Бременната жена може да е притеснена от това, че тялото ѝ вече не е секси и това би било достатъчно, за да намалее желанието ѝ за секс.
Може да откриете, че промените в тялото на жена ви ви възбуждат, но не стигате до секс, защото се притеснявате, че тя вероятно се чувства непривликателна. От друга страна, тя може да се чувства по-секси отвсякога, но да не показва желание, защото се страхува, че може би не ви привлича физически.
Решението на проблема не е изненадващо - разговаряйте помежду си за начина, по който се чувствате, както и за желанията и потребностите ви.


Какво жената може да не знае за мъжа и секса

Мъжът мисли за секс по-често и няма контрол над броя на ерекциите и желанието за секс /точно както жената няма контрол над ПМС/. Когато не прави секс, мъжът може да страда от MSB /мъжкият вариант на ПМС при жените/.


Какво жената може да не знае за чувствата на мъжа, относно секса през бременността

Не всеки мъж е привлечен от бременността на жена си. Половото влечение на очакващия баща може да намалее поради страх да не нарани бебето.
Той може да бъде отблъснат от растящия корем, изтичането на коластра от гърдите или симптомите на бременността, които жена му изпитва /гаденето и повръщането едва ли са афродизиак/.
Може да се чувства неловко и да има усещане все едно и друг присъства в стаята, особено, ако е известно, че бебето е момиче.
И да, новата фигура на бременната съпруга може да възбужда съпруга.

Какво мъжът може да не знае за това, как в действителност се чувства жената по отношение на секса

Обстановката оказва влияние върху сексуалното влечение на жената и за нея церемонията е по-важна от акта. Преди да стигне до сексуален контакт жената се нуждае от много внимание и интимност от страна на мъжа. Изследвания показват, че нежният пол държи повече на отношенията, отколкото на техниката в леглото. Сексът за жената е повече емоционален, отколкото физически, т.е. вашето желание е да освободите напрежението, а нейното - да се зареди.


Какво и двамата може да не знаят за секса по време на бременност

През бременността жената страда от перманентен предменструален синдром и промените в настроението ѝ се увеличават.
Тялото ѝ и особено гърдите ѝ, могат да станат по-чувствителни към докосване.
Тя може да се бори със самочувствието си и да се чувства непривлекателна поради увеличаване на теглото.
Умората, която изпитва, може да доведе до липса на енергия за секс.
Тя може да смята, че майката не трябва да прави секс и да се страхува да не навреди на бебето.
И да, желанието ѝ за секс може да се увеличи по време на бременността.
Предизвикателството, с което една двойка може да се сблъска е, че само при единия от съпрузите сексуалното влечение може да остане същото или се увеличи, докато другият да няма интерес към секса.
Или таткото да е в настроение, но съпругата му не, или обратното.
Независимо от ситуацията, въпросът със секса е решим чрез съобразяване с чувствата на другия и чрез добра комуникация.


Без значение колко притеснително може да бъде за новата мама или татко, е много важно откровено да обсъдят как се чувства всеки от тях по отношение на секса.

Последна редакция: вт, 22 юни 2021, 13:11 от Mamma