Автор: Радост Николова

За какво трябва да помислите, преди да се свържете с него

В страната на Любовта хората пристигат по двама, но си тръгват по един. Веднага след развода мъжете стават особено привлекателна стока на пазара на брачните отношения. Но всяка жена, която е решила от цялото разнообразие от потенциални партньори да избере именно разведен мъж, би трябвало да се замисли за причините за неговия развод. Много често мъжете пренасят в новата връзка стария сценарий на семеен живот, който вече веднъж е завършил с пълен крах.

Причините за развода

Много е важно за една жена да узнае точните причини за развода на мъжа, колкото и да е деликатен този въпрос. Но бъдете внимателни, не ровете с пръст в раната, не задавайте нетактични въпроси. Достатъчно е просто да слушате внимателно, без да коментирате, за да направите своите изводи.

Някои мъже с удоволствие сами разказват за всичко, обвинявайки бившата си жена в какви ли не грехове – уличница, мърла, лоша майка и т. н. по списъка. Не обръщайте особено внимание на неговите жалби – най-вероятно се дължат на защитна реакция. Но ако оплакванията никога не престават, бъдете нащрек. Напълно е възможно да имате работа с инфантилно поведение на човек, който за всички свои проблеми прехвърля вината на околните. Вероятността вие да бъдете следващата, от която ще се оплакват със същите думи пред новата любов, е твърде голяма.

Ако мъжът е дискретен и не желае да разисква причините за раздялата, можете да се обърнете към най-близкия му кръг – колеги, роднини, приятели. Естествено, всяко мнение ще бъде субективно, но съпоставянето на различните версии може да ви доближи максимално до истината.

Ако любимият ви изпада в дълги и носталгични разкази и спомени за бившата си съпруга, както и за съвместния им живот, това също е тревожен признак. Означава, че мъжът още не е готов за нова връзка, че не се е справил с психологичните проблеми покрай развода.

А ако мъжът заяви, че за него започва нов живот и зачерква с лекота бившата си жена и техните деца, това е сигнал за тревога. Мъжът може да се разведе с една жена, но с децата си – никога. Този човек е безотговорен, незрял и може да постъпи по същия начин и с бъдещите ви деца (ако изобщо пожелае да има такива).

Понякога се случва и обратното. Мъжът толкова много обича децата си и толкова страда за тях, че се възползва от всяка ситуация, за да бъдат заедно. Когато той разказва за тях прекалено често и с възторг, това също е повод за размисъл. Преди всичко за това, че ще ви се наложи да приемете и тях в новото си семейство, а не всяка жена е способна на това. Още повече че те могат да станат причина за възстановяване на предишното семейство. Даже и да не се случи това, не забравяйте, че хората, които имат общи деца, все пак си остават роднини. Понякога бившите съпрузи го осъзнават и решават да възстановят отношенията си, особено когато се е оказало, че новата любов също може да бъде досадна и заядлива.

"Ти си идеалната за мен!"

Много девойки и жени заживяват с илюзията, че са нещо специално, че са единствени и неповторими за разведения мъж. Но мъжете рядко се решават на нов брак веднага след развода си, ако поводът за него не е самата нова любов, разбира се. Най-често те се впускат в множество връзки, за да утолят сексуалния си глад и за да докажат на себе си, а и на новите си приятелки, колко са добри в леглото. Друга причина може да е запълване на празнотата в душата и "близането на раните" след развода.

Обикновено този вид сексуална активност трае около година, след това тя рязко спада до обичайните си норми. В този случай е по-добре да изчакате героят да се утеши, страстите да се успокоят и той сам да започне да търси сериозна спътница в живота и майка на бъдещите си деца. Според психолозите мъжът е готов отново да надене халката около година и половина след прекратяването на старата връзка. Даже има и такъв термин – "синдром на 17-те месеца". Естествено, проблемът с конкуренцията съществува и нищо чудно някоя съперница междувременно да ви го отмъкне изпод носа, но ако той е точният за вас човек, така или иначе ще се върне. А ако е просто транзитен пътник в живота ви, не си заслужава да страдате по него.

"Костеливият орех"

Според статистиката около 70% от мъжете след развода си се женят отново в следващите 5 години и то без да съжаляват за предишния брак, макар че повечето от тях считат, че първата им жена е била по-добра, по-красива и по-умна. Но вие никога не трябва да се опитвате да приличате на предишната му съпруга. Много е важно да съхраните чувството си за собствено достойнство и своята индивидуалност. Съперничеството с миналото е глупаво и безперспективно. Ако той е направил избор в полза на новата любов, значи тя го е покорила с нещо.

Не се опитвайте да премоделирате разведения мъж по свой вкус. Ако причината за развода се крие в неговите лоши навици и първата му жена не е успяла да се пребори с тях, едва ли някоя друга ще успее, ако той сам не пожелае да се промени. Напълно невъзможно е да се промени мъжът насилник, скъперникът, прахосникът, алкохоликът или хазартният тип. Безсмислено е да губите времето си с такъв. Така или иначе тези негови наклонности са били причина за развода му и жената, която се натоварва с разрешаването на неговите проблеми, ще стане жертва на собствените си амбиции.

Разводът винаги е съпроводен със силен стрес и оставя траен отпечатък в душата на човека. Понякога мъжът го преживява много по-тежко, отколкото жената. Все пак обикновено той си тръгва сам, а тя остава с детето, което ѝ служи за някаква, макар и малка, утеха. Но мъжът, който се е разделил окончателно с предишната си жена и е разрешил адекватно проблемите, свързани с това, никога не изглежда болен и нещастен. Той успява да установи нормални взаимоотношения с предишното си семейство, които да не влизат в конфликт с новото. Ако попаднете на такъв мъж, не се колебайте. Отдайте се смело на новата любов и се считайте за щастливка.Image: http://www.stockfreeimages.com/

Последна редакция: пн, 21 юни 2021, 13:15 от Mamma