Автор: Радост Николова

Десет аргумента за ползата от почивка с бебе

Дойде сезонът на отпуските и много родители с малки бебета започват да се терзаят - дали да изтърпят още една година без море, или да отпрашат натам заедно с бебето. Още повече че обикновено бабите, съседките и колегите щедро ги засипват с купища аргументи "против".

Не е лесно да се намери и дружелюбно настроен към идеята педиатър, особено ако са случили на някой от тези, които препоръчват горещо почасовото кърмене, отричат категорично слинга и дори не са чували за внезапната розеола.

Младите родители трябва сами да се преборят със своите съмнения, страхове и въпроси и често лишават от слънце и море не само детето, но и самите себе си. А на практика почивката с бебе, даже и в чужбина, има куп положителни страни, от които могат да се възползват само докато децата са още съвсем малки.


Кои са те?

1. Детето още не ходи, то трябва да бъде носено на ръце. Т.е. - ще си седи там, където го оставите, и няма да започне да се катери по багажната лента на летището, да се опитва да се скрие в чужд куфар или просто да побегне в незнайна посока.

2. Най-доброто средство срещу следродилната депресия на майката и бащата са слънцето и морето. Нуждата да се излезе от следродилния здрач трябва да надделее пред страха от пътуване с бебе на ръце.

3. Медицинските застраховки за пътуващите в чужбина отдавна са открити и включват даже ненавършилите годинка. Ако се случи детето да се разболее, ще можете да получите адекватно медицинско обслужване, може би дори и по-качествено, отколкото у нас.

4. Влиянието на морската вода и слънчевите лъчи често оказват чудодейно въздействие върху алергиите, атопичните дерматити и всички кожни проблеми, присъщи на мъниците.

5. Фактът, че сте придружени от малко дете, може значително да опрости пътуването ви - да получите помощ и предимство на летището или по-комфортни условия в самия курорт.

6. Оставяйки бебето на грижите на баби и дядовци, вие рискувате да изпитате чувство на вина затова, че се разделяте. Това, както и непрекъснатата тревога как се справят без вас, може да отрови и най-прекрасната почивка.

7. Не е за подценяване и фактът, че децата до 2 години ползват значително намаление от цената на билетите, което също е един голям плюс да тръгнете да пътувате с бебето.

8. В хотелите децата до определена възраст отсядат безплатно, в много от тях предоставят и подходящо за бебета легло.

9. Доказано е, че бебетата, особено кърмените, понасят много по-леко пътуването със самолет, отколкото по-големите деца.

10. Съвместната почивка на цялото семейство укрепва не само отношенията между родителите, но и между тях и децата. Няма по-подходяща почивка за цялото семейство от изследването на света, от откриването на нови места, от играта под ласкавите слънчеви лъчи и къпането в топлата морска вода.Image: http://www.stockfreeimages.com/

Последна редакция: вт, 22 юни 2021, 11:31 от Mamma