Фентъзи и фантастика - 22

• 34 324
  • 705
  •   1
Отговори
# 105
А аз зациклих на средата на третата част на "Тъмна дарба" и май ще я зарежа, колкото и да не харесвам така... Мнооого ми доскуча. Даже не знам какво да подхвана сега...

ако искаш мога да ти пусна спойлери какво става до края на трета книга - като оставим настрана мелодрамите.

спойлери - четенето е на твоя отговорност

значи  Руби
Скрит текст:
става свръхпокровителствена спрямо малките деца и се държи като сив кардинал. Постепенно започва бавно да си мисли, че всички освен нея и Коул са някакви недоразвити същества и те трябва да правят каквото им каже. В този смисъл нормална е реакцията на Лиъм който ревнува, още повече че Коул не му обяснява, че е Червен.

Същевременно Руби се държи така,
Скрит текст:
сякаш Нико е извършил нещо непростимо, не съзнава грешката си и няма право на втори шанс.

Коул и Кейт
Скрит текст:
се изпокарват и се разделят. И тя не е права, защото подхожда доста идеалистично, но той твърде отведнъж иска да превърне децата във войници и отива в другата крайност. Постепенно всички в Лагера намразват Коул и Руби.

Лиъм вдига бунт -
Скрит текст:
малчуганите се обединяват около него, принуждават Коул да го направи интендант. Руби разбира, че Лиъм си записва на листче кой е и какви са чуствата му към нея - защото не е сигурен, че тя няма да го манипулира отново. Шокирана е (а не би трябвало.) Лиъм намира неподкупна журналистка от фракция от типа на Детската лига. Коул му забранява да я замесва, но Лиъм решава да действа на своя глава и е подкрепен от останалите (без  Руби). Зу разказва историята си, като по средата на  "интервюто" проговаря. Заслугата е на Вида.

Лиъм свързва
Скрит текст:
Коул с Хари, техния втори баща. Той познава някои мъже, бивши наемници. Коул се съгласява Хари да им помогне - с нежелание. Хари събира 40-50 човека. По идея на Лиъм Детската лигата напада Търмънд с помощтта на "момчетата" на Хари

Руби
Скрит текст:
се опитва да проникне в главата на Кланси, но се оказва, че всъщност той прониква в нейната глава(главоболията й симтоми). Руби дори докарва майка му - Снеговалеж. Кланси наистина я мрази, тя гледа на него като на някакво животно, което е много сладурско но трябва да бъде държано в клетка и на опиати. Бащата на Кланси - президента Грей - се опитва да го измъкне използвайки червените от "Джабморе". Руби, Коул и останалите се справят с Грей.
Снеговалеж си прибира Кланси и го мумифицира, а Коул и Детската лига са представени във властта чрез Кейт и една сенаторка от опозицията, която минава на тяхна страна след като спасяват дъщеря й от Търмънд
Коул накрая признава на Лиъм че е Червен. Вида и Дунди се събират, също като Лиъм и Руби. Руби прощава на Нико.

На мен най-много ми допада Кланси, който е нещо като версия на Магнито и смята, че всеки има правото да е такъв какъвто иска. И Вида, който е "пънкарка". Донякъде харесвам и Кейт, която съчетава идеализъм и прагматизъм. На обратната крайност съм по отношение на Коул и Руби - някак си твърде надменни са ми техните герои, за да ги харесам, особено в третата част.

Последна редакция: чт, 29 юли 2021, 21:27 от Лорд Сняг

# 106
Ако някой още се чуди за "Евангелието на Локи", Сиела са я пуснали за продажба в електронен формат с 20% отстъпка. Книгата е достъпна и за устройствата на Амазон.
Аз получих "Алкатраз срещу злите библиотекари" на Брандън Сандерсън. Признавам си, изненадах се доста - едър шрифт, много илюстрации, някои от които заемат цяла страница, на всичкото отгоре е юношеско фентъзи, примесено с хумор. Второто не ми пречи, но очаквах нещо по-различно.

# 107
  • Майничка
Юношеско? То си е направо детско.😁

# 108
То и заглавието някак подсказва Wink

# 109
Обожавам юножески фантасмагории, лошото е, че малко бързо ми омръзват Grinning Четох поредицата за Чудатите деца на равно с Досиетата Дрезден и малко ме замайваше разликата в стила и вятърничевостта с комплексията на другото, но няма лошо.
Хвърлих едно око на Алкатрас, може и да го тествам, благодаря за споделянето Simple Smile Но ще го потърся на английски, обикновено в оригинал са малко по-сериозни.

# 110
хахахаха - гледам вчера Епик драма - Завръщането на Беоулф. Гледам днес Мoviestar - Беоулф (макар с други актьори - играе Кр.Ламбер).... имам чувство че датският войн ме преследва навсякъде.

# 111
Набързичко прегледах страничката на Л.М.Бюджолд и констатирах, че съм 4 книжки назад - от 2019 насам е издала една повест за Воркосиган, "Цветя от Вашной", пета част на Споделящият нож, "Децата на ножа" и още две повести за Пенрик. Някой да е попадал онлайн на нещичко? За каузата бих се жертвала и на английски да чета.😉

с удоволствие ще ги прочета, но на български

# 112
  • София
Обожавам юножески фантасмагории, лошото е, че малко бързо ми омръзват Grinning Четох поредицата за Чудатите деца на равно с Досиетата Дрезден и малко ме замайваше разликата в стила и вятърничевостта с комплексията на другото, но няма лошо.
Хвърлих едно око на Алкатрас, може и да го тествам, благодаря за споделянето Simple Smile Но ще го потърся на английски, обикновено в оригинал са малко по-сериозни.

И аз се забавлявам много с юношески фентъзита и фантастики. В момента чета "Беглец по равнините" (първата от "Евърнес") и толкова се кефя на този приключенски стиймпънк, че заради него зарязах "Жокерите".

# 113
"Деветият дом" на Лий Бардуго - доста ми скучнее, 150 стр. за денонощие е жалък резултат при свободното време, което имам. Идеята ми харесва, но защо не ме увлича?

# 114
  • Майничка
Така, прочетох "Цветя от Вашной" почти без речник (не че знаех лексиката на 100%, но при познат автор доста конструкции са предвидими). Нещо не мога да се пречупя да чета с преводач, ако имам шанс да разбера нещичко самостоятелно, професионална деформация явно.
Историята видимо се ситуира след "Дипломатически имунитет", някъде около "Сделката на Капитан Ворпатрил", защото близнаците са още малки. Не е галактическа и Майлс е на втори план, на първи е жена му. Сравнително предвидима е, особено когато познаваш персонажите и те, като цяло, са праволинейни. Въпреки това е сладка. Логична "местна" препратка към славянския фолклор
Скрит текст:
Споменава се къщичката на кокоши крака и Баба Яга, която яде деца
.
И един нов елемент, който също е съвсем логичен, просто май не е споменаван в Сделката, Криожега и Червената кралица
Скрит текст:
Енрике и Мартя са официално женени.

# 115
"Деветият дом" на Лий Бардуго - доста ми скучнее, 150 стр. за денонощие е жалък резултат при свободното време, което имам. Идеята ми харесва, но защо не ме увлича?

оплаках се от книгата и след още 50на страници стана интересна, доволна съм
всичко е по клиширана пътека - магия, власт, интриги, убийства, девойчица със супер сили и
Скрит текст:
момък, който ще спасява, но в следваща книга

# 116
  • Бургас
Здравейте, чета ви, давате ми идеи какви книги да чета, Благодаря ви!
Прочетох Колелото на времето за 2г, не бързах, между книгите четях и други. Също и трилогията за Бартимеус, Сребърна приказка и сега съм на Двор от рози и бодли - харесва ми, има динамика

# 117
Дочитам третата за Господаря Ли - Осем ловки демона. Определено по-малко формулатична от предходните и самият Господар Ли не е толкова брутален
Скрит текст:
(въпреки че сготви човекоподобно същество и го поднесе на любовника му).
Бари Хюгарт не е трябвало да се отказва от поредицата - тъкмо е загрял и му е омръзнало...

# 118
  • България
Дейвид Фарланд – Вълчето братство

Еее, единият от героите много се изложи. Не му е първата голяма грешка.
Има хора, които мислят с органите, които не са в главата, но в някои фентъзита не става така.
Скрит текст:

А понякога влюбените не изпадат под въздействието на чародеи, магьосници или както е тук, хора с дарове на обаяние.
Толкова му е любовта. Разбирам дълга, но това което се случи се трансформира в нещо друго. Frowning1
Отбелязвам, че нямам предвид реалността. Wink
Тя е и по–брутална.
Дотук (средата на втора книга), браво на Земния крал!

# 119
  • Разпиляна във въображението
Чета "Смъртоносна академия" на Наоми Новик. За мен няма нищо общо с другите й книги, за съжаление. Ще я дочета на сила, но след това я пускам в някоя група.

Общи условия

Активация на акаунт