Отговори
# 525
  • до най-прекрасния мъж
Molly, защо да е задължително да е топло за бебе? Аз съм изгледана на 18 градуса на времето. Толкова е успявала да вдигне акумулиращата печка, с която са се отоплявали родителите ми. Мисля, че и за бебо ще е добре да спи на хладно и проветрено. Ние вечер намаляваме климатика на 20 градуса и аз отварям за 10-15 минути широко прозореца, без значение колко е студено навън. После спим много добре. С бебето мисля да практикувам по същия начин - често проветрение и Т през деня около 24, през нощта - 20. На прохладно се спи най-добре.

# 526
Ами може би като е студено и не става за кърмене навън и съответно за преобуване, подсушаване и т.н. разходките ще са по-кратки със слинг примерно, незнам и аз... Не мога да си представя наистина дълги приготовления за половин часова разходка примерно. Много ми е трудно да ги преценям тези неща понеже ще ми  е за първи път и то мами много и мнения много, ама всяко детенце си е различно и според мен то трябва да си те учи... Уф забавно ще е, ама да сме здрави и ние и бебоците, всичко друго ще се нареди Simple Smile

# 527
Момичета, бърз въпрос - много почна да ме мъчи лявото ребро, с една затолпляща болка, под гърдите - случвало ли ви се е, това от разширяването ли е , какво е?
Освен това от два дни съм с подути пръсти на ръцете и краката, което предполагам, че е от задържането на вода. Това отминава ли от само себе си (аз съм с ниско кръвно по принцип, 80/60), или има ли някакви лекове, освен гимнастика и движение?

# 528
Ами може би като е студено и не става за кърмене навън и съответно за преобуване, подсушаване и т.н. разходките ще са по-кратки със слинг примерно, незнам и аз... Не мога да си представя наистина дълги приготовления за половин часова разходка примерно. Много ми е трудно да ги преценям тези неща понеже ще ми  е за първи път и то мами много и мнения много, ама всяко детенце си е различно и според мен то трябва да си те учи... Уф забавно ще е, ама да сме здрави и ние и бебоците, всичко друго ще се нареди Simple Smile

Слинг уж мислим и ние да вземем, но се чудя нещо... ноември-декември-януари дали ще го използвам навън този слинг, колкото и да ми се иска? Едва ли ще излизаме само по блуза. Слинг става ли да се сложи върху някаква връхна дреха?
За вкъщи знам, че ще е удобно, но целта е за навън. Това се чудя... То като минат 3-4 месеца може вече да се използва ергономична раница, която искам задължително.

Днес взехме количка 🎉 Tutis uno 2020
+ тяхно кошче за кола. Взехме я втора ръка изключително запазена, с всички принадлежности, още в гаранция.
https://aiko-bg.com/product-67665060254
Цветът, който взехме, е бежово-кремав.

# 529
Момичета, има прясна лекция на Ася Демирева от вчера в “1 наум” групата във фейсбук, не я доизгледах, в началото обяснява за жлезите на Монтгомъри (имахте притеснения за пъпчиците по гърдите).
Аз съм във Варна и двете си деца досега съм ги отглеждала много доминантно в морската градина. Мен ме спира от разходка единствено мъгла и непроходим сняг. Сега вероятно ще ме спира и режимът на малкия батко, но съм кърмила и сменяла памперси във всякакви климатични условия (веднъж ни заваля внезапно, той ревна гладен и кърмих права под едно дърво като тоталното хипи Simple Smile ) вятър, дъжд (не порой, естествено), ниски температури до около -5 градуса не са ми фактор да седя вкъщи. С малкия батко едната зима имаше дни с по около -4 градуса, бяхме навън по 4-5 ч, спеше като пън в студа в чувала Simple Smile Но аз съм такава- много държа детето да излиза максимално дълго време и максимален брой пъти, има майки от най-лекия бриз се стряскат и не излизат. Ако е непоносимо студено и се налага смяна на памперс винаги мога да вляза в някое заведение (Фестивалният комплекс ми е пръв приятел хахах) за кърменето в студа не е комфортно за мен, на бебето не му пука увито в космонавти и гушнато на завет при мен. Така че- въпрос на приоритети и семейна динамика Simple Smile аз ще съм навън във всеки сгоден случай, имам и слинг и яке за бебеносене, надявам се на мека зима, че изобщо не обичам да си вися вкъщи. Във Варна рядко пада сняг, ама падне ли леко става ужас, дано тези моменти са сведени до минимум.

# 530
Аз днес бях на преглед 24+ 2 дни. Бебето е 700гр, а аз съм качила до сега 12 килограма. На доктора хич не му се хареса, но важното е че сме здрави. Не ми личат изобщо. Аз съм 172см и тежах 58 преди това сега съм 70кг.
Вие как се движите?

# 531
Аз съм точно 22 г.с. - бебо онзи ден тежеше 450 грама, килограми до момента съм качила 5.5, което ми се вижда малко на фона на факта, че си позволявам да ям каквото ми се яде - и полезно, и не толкова полезно Grinning

# 532
аз съм 22 ра , бебето понеделник беше 500 гр. Аз съм с още 1 кило да си върна тези с които почнах , че нали отслабнах 4 кила. И реално 3 си върнах сега.Но ще почна да смятам официално какво съм качила след тези върнати Simple Smile Че иначе нее чесно 😂

# 533
Аз съм 23+3 , днес се теглих и си седя на същите, някоя сутрин даже по-малко ме показва, тоест съм качила 5-6 кг. от началото.

# 534
Май само аз съм качила толкова малко 3кг Joy в 24 седмица съм

# 535
Аз съм +6.5кг 22 седмица (22+0 Simple Smile ), но внимавам какво ям, че нали съм с ИР. Аз съм доволна, защото на мен изобщо не ми се е гадело, апетита си е добре, пък и спрях цигарите малко след + тест.
Репро док не ме беше виждала над месец и ме пита дали съм отслабнала, явно почти всичко го качвам на корем.
Точно преди да ми открият ИР бях станала 78 кг и свалих супер много после. Сега съм почти 67, не ми се вярва да кача още 11кг, ама и да кача вече съм била толкова без да съм бременна и съм ги свалила.
Засега нямам ограничения за движение и ходя пеша 5км+ на ден.
Бебко върви малко голям 550гр беше в 21+5. Ще ходя на ендокринолог скоро да видим какво ще каже.

Последна редакция: пт, 23 юли 2021, 10:38 от Одри ♡

# 536
И аз започнах от 58, сега съм 68кг на 166см ръст. Последният път забравиха да ме измерят на ЖК, но аз също ям каквото ми се хапва. Не съм имала период на неядене въобще. А и с работа вкъщи, движенията ми са малко, хладилникът на разположение.
Единствено се радвам, че както ми се ядат пържени картофи, чипс и дюнери, така ми се ядат и много плодове и много зеленчуци.

# 537
Благодаря за отговорите момичета.
В краина сметка дано всичко да е наред. Аз от качени килограми не се стряскам изобщо ама то пък какво се оказа, че за това ще ми се карат 😀 Бях една слабичка в ханша и талията. Сега най много там си личи. Ханша е по голям с 8см. Чета в интернет, че е добре за раждането жената да има форми. Не знам защо така доктора ми реагира ..
Утрв съм на кръв и урина. Стискайте палци 🤞

# 538
Аз съм 22гс, качила съм 5 кг до тук. И съм 60 кг при височина 165см. Бебето е 513 гр. А знаете ли какъв е нормалният пулс на плода, 142 удара в минута го измериха днес? Някой има ли проблем с бъбреците, че мойто диване май притиска на моменти нещо и получавам подобно на бъбречни кризи в по лека форма, та ми дадоха и направление за уролог, да видим да няма запушване/задържане на урина?

# 539
В 25 г.с вече съм +6кг.Продължавам да си хапвам всичко. Съчетавам полезното с вредното 😁

Общи условия

Активация на акаунт