Отговори
# 585
За Варна- ще има среща на консултантите по кърмене с бременни и мами, аз ходих предишния път и беше много полезно и приятно Simple Smile
https://www.facebook.com/174229282605216/posts/4858969860797778/?d=n
Mothercare в момента продават само през сайта на boots, не знам как е от там. Аз Джордж поръчвам през Доставки Англия, вътрешна доставка за UK е 3 паунда, после фирмата ми ги носи за 3 лв/кг. Повечето пъти сме 2-3 момичета и си делим вътрешната доставка и става супер Simple Smile
Вчера ходих да видим бебка, много е пораснала, излезе 825 грама (25+1 г.с.), ама имам вече контракции въпреки магнезия и каза да си почивам повечко. Шийката поне е добре, няма скъсяване

Последна редакция: ср, 28 юли 2021, 07:58 от Milk-choc

# 586
Аз да ви разкажа и моята драма от петък. Бях на контролни изследвания ПКК и урина. Оплаквания нямам. Кръвното си го меря всеки ден профелактично. Ниско е. Доктора ми го мери и в четвъртък сутринта на прегледа - 90/50. Максимум да се качи до 110/70.
Давам си урината в ланораторията (която е събрана в къщи- първата урина) и ми взимат кръв. Излизат ми резултатите - кръвта в добре. Нали има малко понижени стойности на някой неща но са с по 0.5-1.5 единици. Обаче урината … има наличие на белтък - пишеше мисля Опал, кетони - следи, левкоцити - положително + доста. Почва се един бурен рев за 10 Мин след което мъжът ми вика защо плачеш. Обяснявам му и му казвам, че не е добре да има белтък. Той ми казва звънни на доктора. Разбира се аз изобщо не съм помислила за този вариянт по-добре да рева и да чета из интернет…
Обаждам се на лекаря ми, който знам, че е на почивка. Вдига ми човека и веднага ми поглежда резултатите във вайбър. Казва ми “не се тревожи или пробата нещо си замърсила или си яла повече белтък или са я объркали те. Ще пуснеш нова урина в понеделник”. ОК обаче аз до понеделник още повече откачам. Отивам пускам си урина всичко е наред. Във вторник пак - нали за мен не е достатъчно веднъж да ми е наред 😀
Така де искам да ви споделя историята да не е някоя да се окаже в моята ситуация, защото явно наистина нещо е било от пробата…

# 587
Здравейте, момичета 🌞
Какво мислите за бибероните? Някъде бях прочела, че при кърмене водят до ранно отбиване...

# 588
Аз съм взела за всеки случай биберони на две марки, ще видим дали ще ги използвам Simple Smile
А аз да попитам относно протекторите за зърна - извинявам се, ако въпросът ми е глупав, ама как да избера правилния размер? Гледам ги по магазините, че бая варират, а приятелки ми казаха, че в болницата са задължителни или поне препоръчителни.

# 589
Аз давах биберон от първия ден. Не съм имала проблем с кърменето. Имах проблем с отказването. Два пъти я отказва, защото я върнах в периода на започване на ясла (1.5год.) и след като мина адаптацията я отказа окончателно.
Но поне не е смучл пръсти, защото го има и този вариант, при липса на биберон

Последна редакция: ср, 28 юли 2021, 10:51 от Elanlli

# 590
Нямам опит с биберони но имам опит с проучвания и лекари . По добре ла суче биба от колкото пръсти . Освен това бебетата имат нужда да задоволяват сукателния режим и дори кърмено бебе не винаги успява да го задоволи Simple Smile Има специални биби за сучещи бебета . Големи колкото зърната 🤪
Иначе ща протекторите и аз ще избирам и не знам как но се водели уж по размер и гледай горе долу колко ти е голямо там зърното и ореолата , и така избираш Simple Smile Моите са някакви грамадански , на фона на малките цици.

# 591

Marks and Spenser вече нямат магазини в България нали? Толкова са ми любими ... Sad

# 592
Аз също имам "пример" от приятели, които не даваха биберони, детенце си сучеше палеца....... едвам го отучиха на 5 години. Та не знам къде е тънката граница между даването и недаването. Моите зърна пък са много компактни, ама сега ги гледам, че за започнали да растат Grinning Може би към края на бременността ше избирам спрямо размера им тогава, знам ли...

# 593
сега ти е рано със сигурност Simple Smile ще се променят много гърдите .

# 594
Момичета пратиха ми един списък с покупки за бебчето за начало, който е много подробен, а аз не искам да се запасявам с много неща предварително та го посъкратих. Само че имам някои въпросителни, трябва ли ми гнездо и шезлонг в началото?
Също така как ще си избирате помпа за кърма, ел или ръчна такава е по добре за начало, малко ми е тъмна индия тази тема. Има ли значение размера на гърдите като избираме?

# 595
  • Am Dorf (BB)
Кърмих сина ми 1 год., след това го отбих. Успоредно с това е ползвал биберон, та не бих казала, че привикването към биберон и успеха в кърменето имат нещо общо. Имам познати, чиити деца не ползваха биберон, но и с кърменето не им се получи.
И наистина е важно да се отбележи, че е по-добре да се използва биберон, а не да се смуче пръст.
Ползвала съм протектори за зърна, не се чувствах комфортно с тях, ефективността им при разранените ми зърна не беше и кой знае колко голяма. Стана един порочен кръг от мазане с мехлеми, ползване на компреси, рев.
Тук се ползват сребърни чашки (Amazon--》 SilverCup), и мога да ги препоръчам с две ръце на всяка майка. Те ме спасиха, и благодарение на тях не отбих. Не са евтини, но съм щастлива, че ги купих тогава. Всяка жена, която е имаша разранени зърна ще разбере какво имам предвид.
Гнездо имах от началото, ползвахме го много дълго. Няма нищо задължително, вместо гнездо може да слагаш детето върху възглавницата за кърмене.
Шезлонг към края на 1ви месец започнахме да ползваме, за по 10-15мин, колкото да вляза да се изкъпя и да взема детето с мен.
Помпа, ръчна, на Медела, мн бях доволна.

# 596
Аз взех гнездо и се надявам бебо да го хареса, като моята идея е друга - имаме куче, на което е позволено да се качва по дивани и легла, но ще го научим, че бебето стои в гнездото и косматият му брат няма място при него.
Надявам се да ми се получи Simple Smile

# 597
Аз не съм ползвала гнездо, а само шезлонг за дивана, след шезлонга мина на активна гимнастика пак на дивана. И после вече след 6тия месец му беше интересно да седи и да играе с повече неща.
Помпа ползвах активно 1 година, ръчна на Авент. Сега ще си взема електрическа, защото навън не мога да кърмя и ще изцеждам със сигурност. Ще гледам пак Авент или Медела

# 598
И аз съм на мнение, че по-добре биберон, отколкото да смуче пръст.
Относно помпата- взех си ръчна на Nuk. Знам, че е рано, но на изложението беше на много добра цена в комплект с три шишенца. Друг е въпросът дали ще ми влезе в употреба.

# 599
Връзка между биберон и кърмене и аз не намирам, но пък има деца, които не харесват бибероните и ги отказват напълно. Малката ми дъщеря беше така, аз бях мотивирана да й го давам, но тя така и не свикна с него и към 6тия месец напълно се отказахме и двете. Не си е смукала палеца никога. Аз мисля да купя поне 2 модела биберони (харесвах МАМ някога, не знам дали още съществуват даже), но различните бебета харесват различни форми, добре е да имате няколко варианта и да пробвате кое ще мине. За сметка на това връзка между ранно отбиване и дохранване има, бебетата свикват с шишетата по-лесно, отколкото със сукането и в много случаи бързо се отказват от гърдата.
А покупките много зависят от това как си представяте ежедневието. За мен шезлонгът е безценен, така децата бяха с нас в хола докато аз готвя или вечеряме например. Ползвах и люлка, като заместител на шезлонга след 3-4 месец, и двете държах на дивана.

Общи условия

Активация на акаунт