Отговори
# 270
Ifka, би трябвало по 100мл. да изяжда до края на 1вия месец. А докато ти слезе кърмата слагаше ли го на гърда? При мен май още е само коластра, не мога да се ориентирам.

# 271
Минавам и аз на бързо. Както бях писала на 02.07 как искам вече да излиза и на 03.07. от сутринта бях с контракции и до обяд се роди и нашето момиченце Славяна. Минах през спешно секцио, но важното е да сме добре и двете. Сега сме още в болницата, днес ще се мъчем и да се кърмем, но някак ми е супер неудобно тук, особено както още имам абукат в една от ръцете.

# 272
Ifka, би трябвало по 100мл. да изяжда до края на 1вия месец. А докато ти слезе кърмата слагаше ли го на гърда? При мен май още е само коластра, не мога да се ориентирам.
Първитв 4 дни не, беше в кувьоз. На 6тия ден се прибрахме вкъщи и започнах да го слагам на гърдата, но не искаше да суче. После ми слезе кърмата и от двете гърди, но лявата въобще не му харесва и се дърпа.За 100 мл и аз четох, но ние на 80 мл и почваме да връщаме млякото, според мен му идват много. Та той е само 2,5кг къде ще ги побере тези 100 мл на всяко хранене?

# 273
Честито на всички родили мамчета,и успех на чакащите за леко раждане.
Вени и Ивка, и ние бяхме така със сукането ,въпреки че ние сме на АМ от самото начало. Първият ден яде лакомо,после започнаха мъките. Ние сме недоносени,родени в 36+5, и 2415гр. Да,проблема за сукането в това ,че са малки,а и при нас се оказа по-тежка жълтеница,бяхме доста часове под лампа за лечение. Сега сме вече на 3 седмици+1 ден и чак сега започва да суче по-мощно и правилно.На тегло беше спаднала до 2140, но последните дни започна да наддава доста и онзи ден беше над 2600.
Казват ,че когато 'прескочели' 3те килограма,и наяквали,започвали да ядат повече и т.н. Тя в момента яде по 60мл на всеки 3ч. Вече сама се буди за тях,но до онзи ден я будех ,ако не е будна,а са станали 3ч,така ми каза педиатърката ,защото е малка и недоносена,да не се оставя дълги периоди без храна.
От последните няколко дни правя една магария ....дано да не бъркам ,но и с голямата ми дъщеря правих подобно нещо . На 60мл вода слагам по 2.5 лъжички мляко,а не 2. По този начин ,когато си изпие всичко е поела калориите на 75мл в обема на 60. Между храненията давам преварена вода с 5%захар, за да не се обезводнява.

# 274
Цитат на: 4ehal4e link=topic3=1346642.msg43108041#msg43108041 date=1625465784
Честито на всички родили мамчета,и успех на чакащите за леко раждане.
Вени и Ивка, и ние бяхме така със сукането ,въпреки че ние сме на АМ от самото начало. Първият ден яде лакомо,после започнаха мъките. Ние сме недоносени,родени в 36+5, и 2415гр. Да,проблема за сукането в това ,че са малки,а и при нас се оказа по-тежка жълтеница,бяхме доста часове под лампа за лечение. Сега сме вече на 3 седмици+1 ден и чак сега започва да суче по-мощно и правилно.На тегло беше спаднала до 2140, но последните дни започна да наддава доста и онзи ден беше над 2600.
Казват ,че когато 'прескочели' 3те килограма,и наяквали,започвали да ядат повече и т.н. Тя в момента яде по 60мл на всеки 3ч. Вече сама се буди за тях,но до онзи ден я будех ,ако не е будна,а са станали 3ч,така ми каза педиатърката ,защото е малка и недоносена,да не се оставя дълги периоди без храна.
От последните няколко дни правя една магария ....дано да не бъркам ,но и с голямата ми дъщеря правих подобно нещо . На 60мл вода слагам по 2.5 лъжички мляко,а не 2. По този начин ,когато си изпие всичко е поела калориите на 75мл в обема на 60. Между храненията давам преварена вода с 5%захар, за да не се обезводнява.
Здравей, ние се родихме 2400гр в 37+4г.с със секцио заради изоставане на плода, отговаряше на 32-33г.с. по развитие. Бяхме в кувьоз 4 дни. Когато ни изписаха от болницата на 6тия ден бяхме възвърнали теглото от раждането, едната акушерка ми каза че трябвало 60 мл да давам и постепенно да увеличавам, да но тогава беше на адаптирано мляко, защото кърмата ми тръгна чак на 8 ден.Сега като дам повече мляко и започва да връща. Иначе се старая да яде на 2ч или 2,5ч.Последното ми нормално спане беше когато бях все още в болницата и не бяха ми донесли детето. Жълтеница имахме, но бързо мина. Вода давам колкото да си премие устата след хранене.

# 275
Честито на новите мами! Да си отгледате едни здрави и щастливи дечица!

Явно кърменето е проблем при много от нас.. Моето мъниче твърдо отказва да суче от гърда.. сложа ли я се започва неистов рев, изчервява се, напъва се и на мен също ми тръгват сълзите. Решена  съм докато имам кърма да я храня с нея, нищо че това постоянно цедене си е голяма мъка, особено вечер.Вече започнах да замръзявам и във фризера. Моето момиче е на 11 дни и хапва по около 70мл изцедена кърма, не съм сигурна изобщо по колко е добре да хапва и нямам търпение за прегледа при педиатърката. Нас обаче ни хванаха ужасни колики, хем знам, че е адски мъчително при някои дечица, но все се надявах нас да ни минат по-леко.. уви не стана така. Вече това недоспиване ми идва в повече, но погледна ли мъничката и ми минава всичко. Започнах да давам и копърена водичка за облекчаване на коликите.

# 276
На мен детската сестра ми каза,когато започне да изяжда докрай 60те милилитра тогава да вдигам количеството. 'трябва' да изяжда по еди си колко си не работи в реалният живот,не всяко бебе е еднакво. Стига да качват тегло,няма значение колко ядат и дали е според формулата. А както казах и по-горе, като качат килограмите ,бебчовци почват да си искат по повече храна така или иначе .
Да споделя,че май открихме магичните капки против колики : Colief.
Започнах даване вчера следобяд. Снощи като легнахме в 22.30 ставах само за по половин час в полунощ и в 3ч, тя изяждаше манджата си до капка за 5-10 Мин ,мощно оригване и пак сън до 6ч.
Нямаше никакво гърчене и рев по време на хранене . В 6ч реших да не давам капки, все пак коликите нали уж са предимно следобяд и вечер ,и сега в 9ч не яде добре,пъшка , гърчи се, мрънка,добре че сложих капките в това хранене. Няма да ги спирам ,ако продължават да действат добре

# 277
Аз и с първото ми дете и сега решавам всички проблеми с гърда нон стоп. Вярно, че е нечовешко за мен -нямам време за почти нищо, но това я успокоява от колики, знам, че е нахранена и стимулира непрекъснато лактацията. Разбира се майка, свекърва и всякакви други ми се карат, че така не се правило, но така детето ми е спокойно и не съм в чуденки за яденето й. За кърменето -бъдете упорити и ще стане. Нормално е като са им давали шишета да ги мързи на гърда.

# 278
Честито на новите мами и от мен! Здрави и спокойни да са мъниците. Hug
Гледам актуалните теми са за кърменето и коликите. При нас също са на дневен (и нощен) ред. Мъника си го прибрахме с колики, които последните два дни са доста силни.. боли го, приплаква и се се събужда. На всяко хранене давам капки Абоколикен, но не мисля, че има кой знае какъв ефект. Като изключим това имаме много спокойно бебе. С кърменето и на мен не ми се получава.. цедя и дамам в шише заедно с капките. Като го сложа на гърда захапва и дърпа за малко, а след това изплюва и започва да върти глава. Да не говорим, че той яде по 70мл., а аз имам двойно повече. Гърдите стават на буци и така или иначе трябва да изцедя. Та предпочитам да давам изцедено със шише. По-трудоемко е, но пък съм сигурна, че е ял и знам колко точно. За сън изобщо не ми се говори.. при мен почти липсва такъв.

# 279
Честито на всички нови мами и бебенца! Бъдете здрави и безкрайно щастливи! Hug

Исках да попитам вече родилите мами - имате ли шевове и как усещате нещата там долу? Аз съм вече 20-тина дни след раждането и все още ми е едно такова натъртено и некомфортно... леко боли, леко присърбява... мислех, че вече ще е минало. Още не смея да погледна как изглеждат нещата отдолу Grinning  Плюс това и лохиите ми все още си текат - по-малко са вече, но тъкмо си мисля, че приключват и докато кърмя вземе, че пак текне червена кръв... дали е нормално? Thinking

# 280
При мен кърмата почти спря до 16 ден, когато изписаха малката. За тези дни замразих малко количество. Сега измежду АМ, като в началото давам Фризолак за недоносени и давам и от замразена та кърма, но тя не я засища колкото АМ. С нея яде по 90гр и много скоро търси още. При мен и с трите раждания кърмата спира след 15тия ден. Този път се цедях, чай пиех и пак няма. По важното е макар и с изкуствено да е сита и да расте.

# 281

Исках да попитам вече родилите мами - имате ли шевове и как усещате нещата там долу? Аз съм вече 20-тина дни след раждането и все още ми е едно такова натъртено и некомфортно... леко боли, леко присърбява... мислех, че вече ще е минало. Още не смея да погледна как изглеждат нещата отдолу Grinning  Плюс това и лохиите ми все още си текат - по-малко са вече, но тъкмо си мисля, че приключват и докато кърмя вземе, че пак текне червена кръв... дали е нормално? Thinking

След махането на шевовете не е ли по-добре положението? Аз трябва да отида в петък да ми ги махнат и би трябвало да спрат болките и неудобството, поне с баткото още в същия ден и вече бях както преди. Сега ме придърпват от време на време, обаче днес нещо се надцених и бяхме цели 5 часа навън на разходка и сега много ме боли отдолу, както и корема. Сега лежа и почивам.

# 282
Нормално е според мен. Смрадлика му е майката. Но направена по указания начин за този вид рана.

# 283
Здравейте!
За коликите наскоро прочетох за Боуен терапия, при която много добре се повлияват новородени.
Иначе аз съм в 38 г. с. и нашето бебче няма намерение скоро да излиза!
Честито на всички маминки! Бъдете здрави!

# 284
Здравейте, термина  ми е 11ти, и макар от 10 дни да съм с паднала тапа и частично разкритие, бебка просто не тръгва и това е, много ми тежи вече. Дано не се стигне и до преносване, съответно и тя самата почва да става доста едра и все повече се притеснявам как ще мине раждането.
За колики най-масово мои приятели просто си дават Биогайа вечер, при мен с баткото обаче не потръгна, дразнеше му много коремчето, което май е рядкост. Давахме му Колийф за най-трудния период с коликите.

Общи условия

Активация на акаунт