Отговори
# 345
И ние лека полека си минаваме на АМ. Причината е че малката е много сънлива и не изцоква достатъчно, виси на гърда с часове и накрая нищо. И аз физически не издържам на това. Засега се цедя преди ядене, давам и го и дохранвам, но знам, че така няма да поддържам още дълго време кърмата. Може би ако бебето суче както трябва кърменето е лесно и приятно, но и сега и с каката също ми е най-големия кошмар.

# 346
*все още с големия корем
Здравейте! Вече съм в 39+4, а налия принц няма желание явно да излиза. Направо съм се шашнала и отегчила. Исках да раждам естествено(не при моята АГ, а в държавна болница, защото тя не изражда нормално), но АГ не иска да пренасям,от което й подразбрах намека, че иска да ме реже. В сряда ме извика пак на преглед и да решаваме какво ще се прави.
Тези дни съм с менструални болки(леки, но някои вечери стават и по-силни), снощи бях направо с режещо усещане отвътре, дори попитах таткото да не му е дал някакво ножче като го е правил Joy , коластра тече повече от обикновено, дори през деня вече, кръста понякога ме боли, та не знам вече какво да очаквам. Надявам се да реши да си излиза сам, ако може и за утре подаръка да ми е за рожденния ден направо ще съм на 7мото небе от щастие, че е решил да излиза. Вече ми се иска да си го гушкам Cry
Благодаря, че ме изслушахте, момичета, хормоните са разбушувани с пълна сила вече и само мрънкам на всички, че искам да излиза, а те ми казват има време Grinning

# 347
Delunic, съчувствам тиии..аз съм 39+3 и съм същата работа. Вече не се издържа, краката ми са като диреци подути, гърдите ме болят, хемороидите ме смазват.. не мога да спя, абе мога да се оплаквам до утре 😀.. аз също съм на преглед утре, дано има поне малко разкритие. 🤷‍♀️
Приятелите около мен правят залози кога ще родя.. всеки ден ме питат "роди ли, роди лииии", много е дразнещо 😀
Та така.. Ако ще ти олекне, разбирам те напълно.

# 348
И аз се присъединявам към вас,въпреки че съм в 37 седмица. Имах супер лека бременност, но от 8ми месец насам направо е мъка. Корема ми, някак си все едно в гърдите ми и не само че ми тежи, но и ме души. А и го чувствам все едно е с постоянна мускулна треска. Вечер на всеки час до вц. Адски болки в ръцете и краката. Нямам удобна поза нито за лежане, нито за седнала. Права също не ми е добре...

# 349
Delunik, ако ти самата не желаеш да раждаш секцио, никой не може да те накара насила. Бременността трае до 42 седмици. Моята гинеколожка ме притеснява по същия начин, въпреки че аз имам нормално раждане преди това. Щом нямаш медицински причини за секцио, моето мнение е да се консултираш с друг гинеколог. Аз така направих. Има и други начини за предизвикване на раждане ако преносиш. Просто някои лекари нямат търпение за нормално раждане и гледат да си свършат работата за 30мин, вместо за 10,14часа. Аз също от утре влизам в 39 седмица.

# 350
И аз се присъединявам към вас. Термина ми е за утре, а няма никакви признаци да му се излиза, малко по късно съм на преглед за разкритие да видим дано има нещо. Иначе за спането аз си спа по 10/12 часа нямам проблем, но събудя ли се и телефона ми се побърква от съобщения дали съм родила наистина е много досадно

# 351
  • София
Ох това всички да те питат-роди ли, как си и кога ще раждаш направо ме подлудяват.
Много ми е дразнещо, а и без това с този корем ми е супер зле, като кит на сухо съм.
Момичета вие имате ли задух, много ми е тежко дишането, като се има предвид, че не излизам и извършвам някакви леки домакински задължения, в повечето време лежа.

# 352
Момичета, присъединявам се към вас и ви съчувствам 🤗 Термин 11.07 и бебе все още в коремчето 🤷🏼‍♀️ В четвъртък бях на тонове за последно. Нямаше засечени контракции 😔 Имах обаче 1.5 см разкритие. Главата на бебо била подвижна (каквото и да означава това), но все още високо. Много се надявах сам да тръгне до вчера или вчера, ама не. Снощи се чух с лекаря, който ще ме изражда и той ме вика чак утре на обед на тонове и преглед. Изобщо не се притеснява май 😁 което не е зле де, но аз вече откачам.
Днес бях на преглед при следващия ме по здравна каса АГ. И според него е още високо моето момче. Обаче плацентата била готова вече. Каза ми да съм подготвена утре с багажа, да не би да искат да ме приемат направо и да предизвикват. Аз не знам изобщо какво да очаквам. Много се надявам да се е увеличило разкритието или поне някакви контракции да се появят. Не се спираме с таткото - то разходки, то стълби, фурми, любов 😂 обачее бебо инат.
Подкрепям ви напълно, че е страшно дразнещо това проверяване по 100 пъти на ден от всички 🙄

# 353
С термин 10.07.... бебока не иска да излиза, всеки ден съм на тонове, вчера бях с 2см и половина разкритие и до там. Надявам се скоро да излезе, че вече с тези въпроси дали родих ми омръзна.

Ами, през нощта получих силни контракции и се оказаха със 6 см разкритие. Директно ме подготвиха в 1 вечерта. В 10 сутринта, с много трудности се роди моя Андрей (4100кг, 52см)

Последна редакция: вт, 13 юли 2021, 13:19 от Елена Димитрова 676390

# 354
Честито на всички мами, които вече гушкат бебоците си ☺️
Аз имам още време (термин 22.07), обаче АГ ми каза, че няма абсолютно никакви индикации бебо да има намерение да излиза.. нито разкритие, нито контракции, шийката не била готова. Направо си ме предупредиха преди термин изобщо да не се и надявам. Аз страхотна бременност си изкарах, обаче последните дни вече ми е зор. Постоянно съм изморена, само ми се лежи (а иначе все търчах насам натам). Киселините, които уж бяха позатихнали, сега са зверски и нищо не помага 😕 през нощта се будя  за тоалетна нон стоп, подути крака и ръце и за капак, въпреки че не съм се излагала на слънце ми се появиха ужасни пигментни петна по врата, заедно с доста бенки.
Извинявайте за дългото мрънкане 😁
Дано всички, все още очакващи, съвсем скоро се срещнат с малките си вързопчета😍

# 355
Явно всички ни тресе една и съща. Аз на 16 съм на лекар и ще уточним дата за секцио. Иначе термина ми е на 02.08

# 356
Днес отново бях на преглед. Положението е като предния път, седи си без разкритие, скъсена шийка, умекнала, но господина си кротува. Поспрял е да расте, водите не са намалели, плацентата била и тя добре. Утре съм точно 40г.с. и ми предложи да отида в болницата, в която искам да раждам, и да ме прегледат и преценят дали ще ме оставят за наблюдение там или ще ме пуснат вкъщи и след друг ден ще ме извикат отново. Предложи и болницата, в която тя работи да отида утре или другиден, защото почивала и щяла да бъде там, и да стимулират раждане(точните думи, предполагам означава предизвикат, вече главата ми е боза и изобщо не знам къде се намирам). Та не знам какво да правя, направо рева през 10-15 мин, чудя се кое ще е най-добре и за двамата. Дайте ми някакъв съвет Cry Disappointed Relieved

# 357
Миличка, разбирам ти тревогите и емоционалното състояние и те прегръщам! Hug Колкото и да ти е трудно, според мен е добре да се изкача още малко, след като всички показатели на теб и бебо са добре. Общо взето чета и чувам от други мами, че до около 7 дни след термин е напълно нормално да се изкача, разбира се, когато няма някакви противопоказания. Има и доста истории за спонтанно започнало раждане след термин, както е нямало никакви индикации.
За да те успокоя, че не си сама - аз преносвам вече 3ти ден. Терминът ми беше 11.07. Бебо е високо, коремът видимо не е паднал. Миналият четвъртък бях с разкритие 1,5 см, утре евентуално ще разберем  дали се е увеличило. Правя какво ли не, за да го провокирам, но единственото по-обнадеждаващо бяха няколко контракции вчера вечерта преди лягане и през нощта. Лекарите и акушерките, които ми записват тоновете изобщо не са притеснени, само ми се усмихват и ми казват: "Ще стане, има време". А аз и моят мъж вече откачаме. Както се казва "живеем за прегледите". Викат ме утре за преглед и сигурно пак тонове. Много, много искам да стане нещо и само да тръгне до тогава, ноо не знам Confused

Днес отново бях на преглед. Положението е като предния път, седи си без разкритие, скъсена шийка, умекнала, но господина си кротува. Поспрял е да расте, водите не са намалели, плацентата била и тя добре. Утре съм точно 40г.с. и ми предложи да отида в болницата, в която искам да раждам, и да ме прегледат и преценят дали ще ме оставят за наблюдение там или ще ме пуснат вкъщи и след друг ден ще ме извикат отново. Предложи и болницата, в която тя работи да отида утре или другиден, защото почивала и щяла да бъде там, и да стимулират раждане(точните думи, предполагам означава предизвикат, вече главата ми е боза и изобщо не знам къде се намирам). Та не знам какво да правя, направо рева през 10-15 мин, чудя се кое ще е най-добре и за двамата. Дайте ми някакъв съвет Cry Disappointed Relieved

# 358
Момичета, присъединявам се..вчера на прегледа нито една контракция не засече апарата.. разкритие няма.. утре вечерта доктора пак  ме вика на преглед 🤷‍♀️ и ние така..седим си вкъщи и чакамееее.. отделно цяла бригада очаква раждането ми, защото се занимаваме с малини, които започват да зреят иииии напрежението расте с всеки изминал ден, ноо когато реши госпожицата тогава 🤷‍♀️

# 359
  • Варна
Момичета,как са пъпчетата на бебковци? Нашето падна на 7 ден от раждането. Прави коричка,която пада при почистването със спирт, селретира и отново става коричка...някакъв кръговрат. Дали е нормално според вас? Нямаме доктор в тъпият град в момента и не мисля,че изглежда съвсем лошо да бягам в съседният.. предполагам....

И според мен изчакай в къщи,щом показателите са добре. В болницата мисля,че ще ти е по-подтиснато, предполагам...
Първият път ме извикаха да предизвикат на 7ния ден след термин,но тръгна сам след постъпването в болницата 😁😁😁

Общи условия

Активация на акаунт