Отговори
# 435
Кая, все още е с вътреутробния си режим, където денем спят, тъй като тогава си била активна и вечер почва купона. Има стратегии за изграждане на новия режим. Гледайте денем да не му пазите тишина, вечер обаче, ако е светло- пускайте завесите или щорите, направете му някакъв режим- при нас е: разходка, къпане, кърмене и приспиване - тогава я слагам в леглото ѝ има само една нощна лапма, която свети много слабо. Гледам да е много тихо в спалнята. След известно време свикна. Не става веднага, трябва си време. Моето бебе примерно хич не харесва белия шум, не заспива на него изобщо.
За плача, обикновено вечер си изливат цялата емоция, която са събирали през деня, особено ако е ставало нещо различно от обикновеното ежедневие.
На нас за коликите ни помага спането върху мен... доста е задължаващо, защото по цяла нощ тя е отгоре ми и направо се схващам, но само това действа...
За яденето и кърмещите мами: ако детето е спокойно и спи, пълни памперсите и всичко е точно, значи яде, яде достатъчно за нуждите му. Не се притеснявайте изобщо. Ще започнат да наддават килограми и всичко ще е наред. Спокойното бебе е със сигурност нахранено!
Анна, според мен си го храни както сметнеш за добре, ти най-добре си познаваш бебчето, щом е в добро настроение, значи му е достатъчно, ако пък търси още, па давай си му. Той е мъж не държи да е втален явно. 🤪
Поздрави от мен и едно едномесечно лиготийче от днес 🥰

# 436
Юлската ми принцеса, която се появи на 16.07.Въпреки бременността ми, през която не спрях да рева, да съм изнервена мога да се похваля, че е супер спокойно бебе, яде изцяло кърма и дърпа от мен по силно от помпа. Така де, лакомия голяма 😊. Притеснява ме, че яде доста повече отколкото трябва. 300гр качени за седмица от изписването. Ето я... Чудото на живота ми.. Виктория ❤️

# 437

Ето го и моето слънчице, роден на 13ти юли, с бая трудно раждане, е накрая поне успях да си родя нормално, макар че се наложи вадене с вакуум, тъй като минаха 15 часа от изтичане на водите и той не искаше да тръгва.

# 438
Честито на мамите с новородените бебешоци! Да са ви живи и здрави! Simple Smile
Аз също родих на 16.07.с планово секцио - Самуил се казва юнакът.
На смесено хранене е, но предимно на кърма, дърпа добре от мен. Но е супер поспалив - по 5 часа спи и едва го събуждам. Цедя се през другото време. Рядко го дохранвам, избягвам защото още по-трудно се буди дори с 30мл АМ.
На 8мия ден му падна пъпчето. В болницата ми казаха на всяка смяна на памперса да му го почиствам с 90% спирт и да слагам антибиотично спрейче.
И болки от секциото имах, сега повече от първото, и драми със засукването, изобщо много добре ви разбирам всички. Ще мине това и други драми ще дойдат 😁 важното е да са ни здрави малките и ние покрай тях. ❤️

# 439
Да се отбележа и аз! На 20.07 точно за 4часа се роди нашето бузесто слънчице Кристиан -3705гр, 49см. Бързо и леко раждане беше, без упойки и системи. Най-ужасното беше поставянето на абоката .. спукаха ми всички вени и сега ръцете ми са в лилаво-черни цветове от лактите надолу. Оказа се, че е доста по-голям отколкото го мериха седмица преди раждането, заради което не се отървах без шевове, но са малко и повърхностни. Въпреки това си понаболяват, особено като се застоя повече време права, а пишкането ми е мъка всеки път. В сряда ще ми махат конците и се надявам да ми поолекне тогава. С храненето още в болницата ни започнаха проблемите. Имах запушени канали на втория ден, макар че малкия лакомник засука перфектно още от първия път. И тогава започна ужаса - всеки лекар или акушерка ми казваше съвсем различни неща - топли/студени компреси, изцеждай след всяко хранене за да се отпуснат гърдите/не прекалявай с изцеждането, защото повече ще се пълнят, редувай гърдите на всяко хранене/ давай и двете. Бях се отчаяла, че няма да мога да си храня детето, поревах си доста, защото не знаех какво да правя . На бебо не му стигаше кърмата, дохранвах с АМ, но в момента, в който се прибрахме всичко се нормализира. Правя това, което чувствам, че е най-добре за него и не слушам никого. Кърмата ми в момента е повече, отколкото той изяжда (а той е мноооого лаком) и се доизцеждам само когато усетя напрежение в гърдите. Вече сме изцяло само на кърма, малкия е доволен и спокоен.
Ужасно дълъг пост се получи, но мисълта ми е - вярвайте на инстинктите си и не се отчайвайте! Кърменето не е лесна работа, но никой не знае по-добре от вас какво е най-добре за вашето детенце.
Още веднъж честито на всички новозаписали се мами!💋 Дано се възстановите за нула време и се радвате на спокойни и ящни бебчета 😁😍🥰

# 440
Здравейте и от нас с Пламена

От вчера сме си вкъщи..аз не спирам да плача, направо не мога да се позная. Имам кърма вече, но дали е достатъчна не знам.. пълним по 3 памперса горе долу../на 5 дни сме/. Доста лакомо засуква.
Чувствам се изключително изморена. Много съм подута, краката ми са тройни..цялата съм събрала вода и не знам как да си помогна. Операцията ме боли.
Как са ви коремчетата? Моето е доста видимо все още Sad  Даже вчера една жена в болницата ми пожела "леко раждане" 😃 Стана ми изключително мъчно за начина по който изглеждам. По принцип никога не се самосъжалявам и не мога да се позная. Надявам се да е временно.
Хайде пак помрънках.. предварително благодаря, че изслушахте/прочетохте.

# 441
Здравейте и от нас с Пламена

От вчера сме си вкъщи..аз не спирам да плача, направо не мога да се позная. Имам кърма вече, но дали е достатъчна не знам.. пълним по 3 памперса горе долу../на 5 дни сме/. Доста лакомо засуква.
Чувствам се изключително изморена. Много съм подута, краката ми са тройни..цялата съм събрала вода и не знам как да си помогна. Операцията ме боли.
Как са ви коремчетата? Моето е доста видимо все още Sad  Даже вчера една жена в болницата ми пожела "леко раждане" 😃 Стана ми изключително мъчно за начина по който изглеждам. По принцип никога не се самосъжалявам и не мога да се позная. Надявам се да е временно.
Хайде пак помрънках.. предварително благодаря, че изслушахте/прочетохте.
Много е сладичка😘 не се притеснявай ще спадне корема и това че си подута е и от всички системи и моите крака бяха ужас, не знаех дали ще мога да си обуя сандалите на изписването 🙈😂 до няколко дни спаднаха. Корема ми не е голям, но е страаашна желе 😒 за болката слагаш ли свещички, недей да търпиш. Аз вече нямам болка в операцията, но кръста ме боли яко и се чудя дали не е от поставянето на упойката 🙄 възможно ли е

# 442
  • Варна
Много са ви сладки бебочета ❤️
Момичета,ние утре отиваме да си вземем нашият калпазанин,нямам търпение 😍
Черпя ви виртуално с тортичка,че днес баткото става на 4 🎉
Децата пред блока все още не питат дали имам още едно бебе в корема (вече си правят Базил с мен де,но в началото ме питаха на сериозно 😁) ,а вече сме на 26 дни

# 443
Честито на всички нови мами! Юли е прекрасен месец Heart

Момичета, искам да попитам дали това, което се случва с моята бебка, са колики - случва се следобяд най-често между 2 и 4, както си спи и  започва да се извива, да пъшка, почервенява и пръцка (ама доста шумни газове си изпуска) и като пръцне се успокоява и си спи и така до следващия напън за пръцкане Grinning

# 444
И моето бебе прави по същия начин, горката много се мъчи на моменти. И аз се чудя дали са колики. На АМ е.

# 445
Точно това е bibonss. Дано не са тежки. При нас е същото, но понякога толкова го боли, че дори отказва да яде, а като си сложа ръката на коремчето му мога да усетя как бушува вътре... Голямо напъване пада, а газовете освен шумни са и миризливи. Мъчно ми става като го гледам как се мъчи, а аз не мога да му помогна кой знае колко. Слагам го по коремче да лежи и се поуспокоява. Давам и капки против колики, но честно казано не виждам голям ефект.

# 446
Точно това е bibonss. Дано не са тежки. При нас е същото, но понякога толкова го боли, че дори отказва да яде, а като си сложа ръката на коремчето му мога да усетя как бушува вътре... Голямо напъване пада, а газовете освен шумни са и миризливи. Мъчно ми става като го гледам как се мъчи, а аз не мога да му помогна кой знае колко. Слагам го по коремче да лежи и се поуспокоява. Давам и капки против колики, но честно казано не виждам голям ефект.

Ох, и на мен ми е много мъчно. Лошото е , че й пречат на съня, разбужда се от тях в крайна сметка. Поне добре, че за момента са следобяд, а не през нощта. Иначе й давам Биогая всяка сутрин, но не знам колко и дали помага. Дано по-бързо отминават! Вие какво давате за коликите и доволни ли сте?

# 447
Аз от днес започвам да давам омнибиотик панда, ако не друго подсилва имунитета, уж помага за колики, ама... някак не им вярвам на тези неща, взех го с идеята да подсилим флората. Иначе да, драма е голяма. Моето бебе много трудно св оригва и сега се разхождаме и потупваме по 30-40 минути.... и накрая пак спи върху мен по корем... абе скапана работа са тея колики... и до третия месец е много вероятно да си ги влачим...

# 448
Аз давам инфакол капки, 2 дни имаше затишие , днес отново има болки, но не толкова продължителни както предните дни.

# 449
Здравейте, педиатърът ми каза да предлагам вода час след хранене, въпреки че бебка е на кърма, но не попитах освен да е преварена какви други изисквания има - на стаина температура ли да е? Вие как я давате, ако давате?

Общи условия

Активация на акаунт