Отговори
# 540
На 37 дни е и яде около 110-120мл, като ако не заспи веднага ,след 1 час хапва 30мл и заспива.

Като е буден или му говоря или го оставям в шезлонга , защото все имам нещо за правене. По препоръка на педиатърката щом вече има месец, да го слагам по коремче преди ядене, също и едни масажи ми показа , които да му правя, но някой път е толкова гладен , че ги пропускаме. Засега въобще не иска да си вдига главичката, завърта я настрани или слага ръчички под нея и почва да си ги яде 🤣 Коренно различен от баткото, баткото още на месец почна да спи по корем в леглото. Стои кротък по коремче само като е върху мен, тогава и като му проговоря и главичката си вдига даже.

# 541
  • Варна
Аз го слагам по корем от седмица и половина може би. Вдига си главата колкото да я обърне на другата страна.
За масажите не е рано,нали? Почвам ги 😁
В родилното дойде кинезитерапевтка и ни каза,че може бе още от раждането да слагаме за по някакви секунди на коремче като постепенно да увеличаваме.
Да имаш батко е супер,ама ако разликата им не беше 4г не знам какво щях да правя 😁

Сега докато спи излизам до магазина на бързо (до нас е точно),даже сега като се върнах се беше събудил а баткото му показваше играчки 😁

Ами общо взето нищо съществено не правим докато е буден... Повечето време си говорим,показвам му играчки (къде ги вижда къде не,уж към тях гледа)
Но и в шезлонга седи,че работата в къщи ме чака.

Ивайло спи с отворени още някой път,но повечето пъти когато е тъкмо заспал му играят.. ту се отварят,ту затварят,забелва ги и треперят 😁🤔 Забравих да питам лл
Има ли някой друг така

# 542
Berezinna, моята дама е с рефлукс и повръща как ли не, включително водичка и мляко, които някакси не се смесват, много е странно.
За яденето, почти изцяло на кърма е, но се цедя и давам от шише. Вече е на 37 дни и едва изяжда 80-90мл., от които повръща някаква част после.
В шезлонг я слагам рядко, предимно лежи на дивана или в леглото и си гледа, показвам и играчки или каката и свири на детско пиано, но не се впечатлява.
Откакто навърши месец я слагам по корем за минута две и доста добре се справя с главата. Още от родилното я въртеше наляво надясно като я държах изправена 🤷‍♀️
Анна, и при нас е така, очите и блуждаят как ли не като заспива. Мисля, че е нормално.

# 543
Пускам линк към една книжка за бебета от 0 до 3 несеца има и за по-големи цяла поредица са.

https://ciela.com/tochnata-knizhka-za-detsa-na-vazrast-0-3-mesetsa.html

С нея Стефи се занимава доста дълго да се взира. Тя е с черно бели геометрични фигури или червени и зелено. Това са цветовете, които сега виждат хубаво.
Може да изпринтирате от интернет чернобели геометрични картинки, като напишете в гугъл има много. Гарантирам ви известно време занимавка на детето напълно самостоятелно ❤

# 544
Момичета, как поддържате шишетата и помпата за кърма? След всяко ползване ли ги  стерилизирате?

# 545
Мамчета моето бебе не спира да плаче,постоянно нон-стоп не знам вече какво да правя,в чудо съм се видяла,единственото време,в което не реве е когато спи,иначе е постоянно има ли и други като мен,дайте съвети,дали е възможно да са колики през цялото денонощие,вече съм като зомби

# 546
Аз искам да попитам дали някоя от вас има стрии след бременността ? Мажете ли се с нещо и заличават ли се ?
Аз мазах с какво ли не и ми излязоха по дупето и бедрата много. Последните месеци и сега мажа с био ойл, но не виждам ефект…

# 547
Момичета, как поддържате шишетата и помпата за кърма? След всяко ползване ли ги  стерилизирате?
Аз ги стерилизирам веднъж на ден, понякога и на два дни. Вижда ми се малко прекалено след всяко ползване, а си е и играчка. Мия ги с препарат за бебешки съдове (разреден) и топла вода.
За стриите не мога да кажа нищо, уви не стигнах до този етап...
Nana не знам как издържаш да реве постоянно. Съмнявам се да са постоянно колики.. попитай педиатъра според мен. Гушкането не помага ли?

# 548
Аз цяла бременност се мазах и съм нацепена цялата, не вярвам да има продукт който да ги заличи, но всеки ми казва, че с времето ще избледнеят.
Аз да ви питам случвало ли ви се е да си удари главичката във вас докато е на ръце, не много но все пак той едвам си я държи и аз от невнимание не съм я задържала и се удари леко, но не заплака. Чета  статии и се плаша за тази главичка колко трябва да се внимава, аз внимавам разбира се, но се случва понякога малко повече да се отпусне или да забие леко глава в мен. Може да е нелепо това което пиша, но ми е първо дете и за всичко внимавам и чета в интернет 🙂

# 549
Мамчета моето бебе не спира да плаче,постоянно нон-стоп не знам вече какво да правя,в чудо съм се видяла,единственото време,в което не реве е когато спи,иначе е постоянно има ли и други като мен,дайте съвети,дали е възможно да са колики през цялото денонощие,вече съм като зомби
Не си сама, ние сме в подобна ситуация., Скоро ставаме на 2м.по цял ден сме на ръце, оставя ли го за минута в кошарата и започва да реве. Също така по цял ден изпуска газове, понякога се напъва, понякога не. Ако е заспал в съня си започва едно напъване и проплакване и се събужда и едвам успявам да го успокоя.Всички ми казват това са колики, ама по цял ден ли питам аз? Вечер прави пауза около 4-5ч,но пак. го чувам как приплаква и пръцва,но поне не се буди с истеричен рев. Когато започне да се свива и понякога връща мляко без значение дали е ял преди 5мин. или преди 2ч. Вече се чудя дали да не го заведа на гастроентеролог да го прегледа, ако потвърди диагнозата колики поне ще съм спокойна че нищо друго му няма на детето и просто ще чакам да отмине този период.

# 550
  • Варна
Не е нелепо 😊 Ивайло като го сложа да се оригне и се появи вас едно вдигане на главата (че понякога не сме изправени ами легнали 😁) едно въртене и така я забива. Не съм го мислила,явно не в д забивал прекалено силно.

Аз цяла бременност се мазах и съм нацепена цялата, не вярвам да има продукт който да ги заличи, но всеки ми казва, че с времето ще избледнеят.
Аз да ви питам случвало ли ви се е да си удари главичката във вас докато е на ръце, не много но все пак той едвам си я държи и аз от невнимание не съм я задържала и се удари леко, но не заплака. Чета  статии и се плаша за тази главичка колко трябва да се внимава, аз внимавам разбира се, но се случва понякога малко повече да се отпусне или да забие леко глава в мен. Може да е нелепо това което пиша, но ми е първо дете и за всичко внимавам и чета в интернет 🙂

# 551
Здравейте, аз съм от августовските мами, но следя и вашата тема. За постоянния плач пробвали ли сте методите на д-р Харви Карп от книгата "Най-щастливото бебе"? Има и клипчета в youtube, които правят книгата малко излишна да се чете.
Аз онзи ден родих и не съм имала още възможност и нужда да пробвам всички стъпки, но познати и непознати казват, че имат успех.

# 552
  • Варна
Момичета,рано ли е за цикъл? Бебчо е на 38 дни,кърмене до 10ти ден да кажем.
Уж ми бяха спрело лохиите и от три-четири дни се появи ярко червена кръв със съсиреци,като си ми върви обилно... Чудя се дали е възможно да ми дойде на след месец... Как мислите

# 553
От снощи го оставям да спи по коремче,  (на 13 ти става на 1 месец), не знам защо, но не спира да плаче ако не е по-корем и няма биба в устата, главата си я вдига, но не може да я задържи все още дълго време, даже се пробва да лази ама миличкия няма толкова сила, приплъзва се 20 30 сантиметра. Яденето е по абсолютно същия начин.

# 554
Момичета, как ви е кожата на лицето след раждането? Аз съм се изпъпчила по-зле и от тийнейджър... постоянно ми излизат едни големи, сочни пъпки и то най-вече по брадичката и по бузите. Знам, че на тези места излизат от хормони. Чудя се дали е нещо след раждането, все пак хормоните още бушуват и се наместват Thinking Обаче е супер неприятно, остават и белези, след като минат и си ходя като надупчена в лицето, а преди и по време на бременността ми беше толкова чисто...

Общи условия

Активация на акаунт