Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйчето лудее! - Тема 10

• 44 550
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
Добро утро!

Знам, че темата вече е обсъждана, но нека разчупим малко обстановката Joy

# 511
  • омъжена
Добро утро. И аз всеки ден меря кръвно. Viala И аз така като теб по време на раждането съм вдигнала кръвно миналия път.А това,че те сърби корема признак ли е? Мислех,че се разпъва кожата. Момичета има ли някоя която е на утрогестана.В болницата преди 10дена реших да не ги пия имам 11хапчета. Мога да ги пратя или лично да ги дам както решите. Иначе ще ги хвърля не ми трябват. Миналия път цяла кутия пазих И пак така.

# 512
Включвам се и аз за темата с кръвното. На консултация преди няколко дни ми го измери доста високо и каза да го следя и ако е високо и се вдига при кардиолог и после при него. Странното е, че нямам главоболие общо взето се чувствам добре нито като за ниско кръвно нито като за високо. От няколко дни го меря вкъщи по няколко пъти на ден и ми е абсолютно нормално даже ниско, а за мен ниското също е нормално. Та започнах да се чудя това моментно от напрежение и стрес преди прегледа ли е и какво се прави ако само в такива моменти вдигаме кръвно, а не сме с постоянно високо кръвно?

# 513
Аз също го меря по няколко пъти на ден, сутрин, след като хапна, по обед, след обед и вечер.Най-високи стойности меря сутрин след кафе-125/66, слид което се нормалириза на 110/62, забелязвам че има моменти в който е високо за 2-3минути, маже би от самата мисъл че го меря.
По принцип и аз съм с ниско кръвно, и ми е интересно какво да се прави когато се засече леко повишено за няколко минути,без поддържане на високо пршмерно за 1 час или нещо.

# 514
Като видях снимката и отново се разсмях. При мен коремчето едва личи. Преди бях плоска като дъска, сега си имам преяло коремче, но само аз и близки, които ме познават го виждат. Общо взето никой никъде не ме отчита като бременна жена 😃. Та миналата вечер бяхме на разходка с мъжа ми в парка и видяхме един негов познат. Те са се виждали преди месец и момчето знаеше, че чакаме дете. Тръгна разговор и той пита как е детето, при което мъжа ми отговори, че то още не се е родило. Да подчертая, че бях с клин и тениска по мен. 😃 И момчето в изумление, ама ти в кой месец си, казвам аз почти 7-ми и той: Олее ми то изобщо не ти личи, аз мислех, че вече си родила, то мъжа ти има повече корем от теб. Голям смях беше. 😃
И аз се притеснявам много от това. Миналата бременност и кръвно вдигах, и бях с отоци, абе добре че се роди 10 дни по-рано здрава. Сега обаче още е рано 🙄 Аз продължавам много да внимавам с какво се храня и меря кръвно всяка вечер. Да ви разсмея малко, как се чувствам аз и как ми изглеждат другите бременни:

# 515
А пък аз съм като тази със синьото коремче,  ще кажеш че има 5кила бебе, а то е още 1.200кг. На мен тези дни ми е много уморено,  нямам сили,  кръвното ми е добре,  подозирам,  че хемоглобина доста ми е паднал затова се чувствам така

# 516
Елмазче , ти и оня ден писа че ти е отпаднало . Аз също бях така , пиех едно желазо за бременни от което си изповръщах червата . Оня ден си купих едно друго което в аптеката ми го препоръчаха и за 4 дни живнах . Направо съм друг човек, имам сили за всичко . Така че виж обърни му внимание

# 517
Момичета днес за малко до припадна .. помагох но мъжа ми да сложи едни неща на терасата ( тя е с дебела сянка ) подавах му пирони и може би от стрес , че се е качил на високо и ме беше страх да не падне ми стана много лошо пребледнях и имах чувството , че ще припадна   , измерихми кръвното 120/70 , което е добре . Мина около час , час и малко от тогава но все още ми е доста отподнало и ми се мотка главата . На някоя от вас да се е случвало подобно нещо ? 25г.с +1д

# 518
Момичета днес за малко до припадна .. помагох но мъжа ми да сложи едни неща на терасата ( тя е с дебела сянка ) подавах му пирони и може би от стрес , че се е качил на високо и ме беше страх да не падне ми стана много лошо пребледнях и имах чувството , че ще припадна   , измерихми кръвното 120/70 , което е добре . Мина около час , час и малко от тогава но все още ми е доста отподнало и ми се мотка главата . На някоя от вас да се е случвало подобно нещо ? 25г.с +1д

Това кръвно не е високо , поне от таблиците който гледах.Стой в покой и пий повече студена вода с лимонче.
Пише че стойности близо до 140/80 се считат за високо.

# 519
Viala, какво е другото желязо, което приемаш в момента?

# 520
Аз не приемам още желязо,  но май ще се наложи вече, последно ми беше 113 хемоглобина.
Днес реших да почна да сгъвам бебешките дрешки и по едно време гледам на един комплект не са махнали магнита, сега се чудя как да го махна.  Касовата бележка съм я хвърлила някъде. Гледах едни клипове с 2 вилици го махат,  ще пробвам

# 521
Аз пък имам друг проблем 😂 Всички сутиен са ми адски неудобни. Гледах тези в H&M и май ще поръчам. Проблемът ми е, че и без друго имам бюст, а сега е нещо страшно. Тежат ми, парят и сутиенът с банел е самоубийство. Вие какви носите?

# 522
Аз въпреки, че по принцип съм размер 75Б още с предната бременност от рекох сутиените с банели. При кърмене ми бяха още по-неудобни, така и не успях да нося след това. Взимам си или тип спортни бюстиета, или от НМ сутиени без банели, имат доста хубави модели

# 523
  • София/Севлиево
Аз си взех от НМ два броя за кърмачки,имах един и от преди-малко са ми грозни,ама пък са страшно удобни и от много приятна материя.

# 524
Аз съм с малка подгръдна обиколка 80 и голяма чашка  D.От обикновенните спортни сутиени, които бях решила да нося зърната на гърдите ми се възпалиха, почнаха да ме сърбят, абе всички екстри 😬Поръчах си от Сгушени памучно бюстие за кърмачки.Да цената му е 40 лева, но не го свалям и нямам никакви проблеми вече.Марката му е Carriwell има ги и в други сайтове моето е 100 % памук и с дантела отдолу.Майка ми сега ми е купила и сутиен на Canpol babies.В много магазини ги има онлайн и на доста места съм ги виждала 20 до 23 лева са.Само съм го пробвала но пак е памучен и изглежда ОК.Никакви банели и изкуствени неща не мога да търпя, щях да си сваля кожата от обикновения спортен сутиен 😂

Общи условия

Активация на акаунт