Седмокласници 2020/2021 - Черешката на тортата - (28.06 - 04.07)

• 93 065
  • 1 639
  •   1
Отговори
# 1 320
  • София-Младост
Здравейте да попитам, за записване пише ,че трябва служена бележка с резултатите от матурите.На нас не ни дадоха така само свидетелството, но на свидетелството отзад  има точките от НВО.Трябва ли да искам допълнително бележка?
Трябва, при нас са раздадени с дипломите. Попитайте класния р-л.

# 1 321
чакаме нгдек, да Simple Smile те за класирането казаха, че изнасят в 17 ч., но резултатите кой знае, може да се спънат да го качат през деня. на мен ми е много странно как така и не качиха изпитния вариант...

# 1 322
  • Пловдив
Относно копието на имунизационния паспорт, за който писах преди няколко страници - обадих се вчера в Английската гимназия в Пловдив, защото там беше записано, че ги искат при записването. Оказа се, че наистина трябва да ги носим, а не на 15 септември, както при повечето училища.
Така че си проверете във всяко училище какви са изискванията, защото сроковете за записване са много кратки.

# 1 323
  • София
чакаме нгдек, да Simple Smile те за класирането казаха, че изнасят в 17 ч., но резултатите кой знае, може да се спънат да го качат през деня. на мен ми е много странно как така и не качиха изпитния вариант...
Ще го качат догодина, като стартира кандидатстването за следващата учебна година Grin.
Отново вариант 1 се е паднал от три варианта. Теглен е в стаята на приятелка на детето и тя ни докладва.
Също, че не са се явили 31 деца. Имало е и представители на Министерство на културата.

# 1 324
  • София
В 137 СУ от следващата учебна година ще има паралелка Журналистика, но ако някой се интересува да провери или ФБ страницата или да се обади по телефона, защото сайта не го актуализират.

# 1 325
Днес е крайният срок за издаване на свидетелството за завършено основно образование, а не за въвеждане на оценките в системата.
През предходни години в нея се появяваше следното съобщение: Оценките от свидетелството се прехвърлят при подаване на заявление или на по-късен етап, при синхронизация. Това не изключва възможността да се появят и по-рано.
А точките от олимпиадите дали също ги нанасят на по-късен етап в профила? Имаме нанесени само точките от състезанието на НПМГ, но не и от олимпиадите.

# 1 326
  • на пистата
Този "имунизационен паспорт" не е ли талон 5/6,който дават след като се мине годишната задължителната консултация?Там са нанесени тегло/обиколка глава... и имунизациите.
Има деца,които навършват годините декември.Нашата лична никога не го издава преди да се мине годишната консултация.
Служебните бележки с точките на моето дете ги дадоха на 30.06 ден преди да им дадат дипломите.

# 1 327
  • Пловдив
Нямам представа как точно ще изглежда този паспорт.
На сайта на училището е записано:
Копие на имунизационния паспорт издаден от лекуващия лекар на ученика (или копие на всички проведени имунизации и реимунизации);
Лична профилактична карта (данни за личния лекар име, адрес, телефон)

# 1 328
Имунизационният талон е книжка или лист, на който ЛЛ нанася всички ваксини на детето.В училише се носи копие.

# 1 329
  • Варна
На щерката са дали и свидетелството и бележката днес. А за записване, в сайта на самото училище си пише:
При записване учениците заедно с родител/настойник или упълномощено от тях с нотариално пълномощно лице предоставят следните документи:
- Попълнено заявление по образец;
- Оригинал на свидетелство за основно образование;
- Декларация за съгласие за обработка на лични данни
- Оригинал на медицинското свидетелство, прикачено в системата при подаване на заявлението за участие в първо класиране за учениците, приети в специалност „Системно програмиране“

Така че не смятам да нося нищо освен оригиналното свидетелство, ученическата лична карта и химикалка.

# 1 330
  • София
Ще го качат догодина, като стартира кандидатстването за следващата учебна година Grin.
Отново вариант 1 се е паднал от три варианта. Теглен е в стаята на приятелка на детето и тя ни докладва.
Също, че не са се явили 31 деца. Имало е и представители на Министерство на културата.
Тези 31 неявили се не трябва да ни успокояват. Около 20 са децата от София и околността, които имат от много добър 5,00 до отличен 6,00 на олимпиадата по история и оценката им важи за приемен изпит...
Оф, на мен ми се изчака чакането, аз имам повече мерак, то и наборът имаше, но нещо много влияния се появиха и дори за изпита не беше кой знае колко мотивиран. А онзи ден на началника жена му като извъхка пред него "О, не НГДЕК за нищо на света, на колежката ми детето тази година беше в осми клас, дали са ходили и две седмици на училище, не, не, не!!!" и той съвсем не знае вече накъде. Бал най-много за опашката на френската (с късмет)... По-объркана не съм била. То и аз не харесвам НЕГ, но не казвам - о, не, не! Просто излагам фактите, които на мен не ми харесват, и това, че моето дете не се чувства добре там, не означава, че друго няма да си е точно на мястото... Няма ли да се свършва вече!!! Станала съм голямо мрънкало...

# 1 331
  • на пистата
Нямам представа как точно ще изглежда този паспорт.
На сайта на училището е записано:
Копие на имунизационния паспорт издаден от лекуващия лекар на ученика (или копие на всички проведени имунизации и реимунизации);
Лична профилактична карта (данни за личния лекар име, адрес, телефон)

Ами точно този талон си е.В него има данни на лекаря,детето,здравословно състояния и всички имунизации.

Последна редакция: пт, 02 юли 2021, 12:10 от NaM

# 1 332

Здравейте, а показали ли са им другите два варианта? НГДЕК поддържат информационно затъмнение с техния сайт! Катастрофа са! После се чудят защо кандидатите им ги няма! Много се надявам евентуалните промени в държавата да се отразят положително  върху ръководството на гимназията, което като че ли не иска да развива НГДЕК в унисон със съвременните тенденции, а разчита на старата му слава!

# 1 333
Здравейте да попитам, за записване пише ,че трябва служена бележка с резултатите от матурите.На нас не ни дадоха така само свидетелството, но на свидетелството отзад  има точките от НВО.Трябва ли да искам допълнително бележка?
Трябва, при нас са раздадени с дипломите. Попитайте класния р-л.
Говорих с класната каза че, няма да издават служебни бележи, така е казала директорката, резултатите ги пише в дипломата........?

# 1 334
  • София
Здравейте, а показали ли са им другите два варианта? НГДЕК поддържат информационно затъмнение с техния сайт! Катастрофа са!
Да, но пак зависи с какво сравнявате. Ако отворите сайта на НЕГ ще се изумите... НГДЕК са си на светлинни години.

Общи условия

Активация на акаунт